Skocz do zawartości

Budowanie zaplecza

cashmajster

Rekomendowane odpowiedzi

Na ludzi głupich nie ma sposobu. Bo konkurenta bez zasad moralnych i etycznych ale myślącego łatwiej trimować i przewidzieć co może zrobić. A głupi człowiek to  człowiek nieobliczalny i takich trzeba bać się i pzred takimi trzeba co należy ukrywać.

Własnie do ukrycia przed głupim wystarczy whois, ahrefs + MS, IP za CF.

• Like 2

Bardzo łatwo jest znaleźć i powiązać zaplecza bez dostępu do whois,  dns itp.  Czasami to robię. . Zakładam że Google ma większy potencjał i możliwości ode mnie.  ;)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

szpenie wpadają z zapleczem głównie przez to że całe linkują z tej samej bazy, trafiasz na bazę, masz zaplecze jak na widelcu.

A później powstają różne teorie spiskowe....

Edytowane przez Arkaszka

Witam, jest to mój pierwszy post na tym forum co za tym idzie miło mi was "spotkać". Zaplecze to nasz wystarczająco rozbudowany drugi serwis z linkiem do naszej "głównej" strony, a jako że jestem w trakcie budowania drugiej strony, później będę miał zamiar linkować do niej z tej pierwszej.

Moje pytanie to czy Google zignoruje linki z naszego zaplecza lub przypisze im mniejszą jakość jeśli zaplecze oraz strona główna będą miały:

• to samo IP (ten sam web shared hosting),
  • te same NS (ten sam domain provider),
  • weryfikacje w GWT na tym samym koncie (moje konto Google+ jest dosyć rozbudowane więc stratą byłoby robić drugie).

Na logikę, przez te czynniki można stwierdzić ze obie strony są tej samej osoby, co jest sprzeczne z założeniem zaplecza. Nie mogę znaleźć o tym w internecie a dziwne bo kwestia dosyć ważna.

IP może być takie samo, szczególnie jak tam są nie tylko Wasze strony, czyli standardowy hosting współdzielony.

NS mniej więcej to samo, chociaż sporo osób uważa, ze strony zapleczowe powinny byc na inne dane. i to najlepiej każdy serwis na inne.

GSA czy GWT tym bardziej, inne konta w szczególności nie mieszać docelowego konta i zapleczowych.

Przeważnie serwisów zapleczowych nie podłącza się pod GWT chyba że są to jakieś bardziej wartościowe serwisy robione dla ludzi.

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

IP może być takie samo, szczególnie jak tam są nie tylko Wasze strony, czyli standardowy hosting współdzielony.

NS mniej więcej to samo, chociaż sporo osób uważa, ze strony zapleczowe powinny byc na inne dane. i to najlepiej każdy serwis na inne.

GSA czy GWT tym bardziej, inne konta w szczególności nie mieszać docelowego konta i zapleczowych.

Przeważnie serwisów zapleczowych nie podłącza się pod GWT chyba że są to jakieś bardziej wartościowe serwisy robione dla ludzi.

Wyjaśniłeś wszystko :>. Jest jakiś sposób, żeby na jednym hostingu mieć inne NS do obu stron? U mnie to wygląda tak "ns14.domainprovider.com", dostałem takie polecenie na email przy zakładaniu pierwszej strony, przy drugiej nic, ale chyba nie mogę sobie samemu zmienić na np, "ns10.domainprovider.com"? Z racji że to się aktualizuje do 48h nie bardzo jest jak sprawdzić.

Czy GWT zaszkodzi jeżeli będą to oddzielne konta? 

Czasami skrobię coś na blogu o tematyce finansów osobistych, bankowości i wydarzeń ekonomicznych https://bankuje.pl/ 

Jest jakiś sposób, żeby na jednym hostingu mieć inne NS do obu stron?
Tak utworzyć kolejny zestaw serwerów nazw lub zastosować cloudflare

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

@dogtar, tak jak @Mion napisał Cloudflare raczej, innego zestawu dnsów na zwykłym hostingu nie zrobisz.

@pawelos, jak będziesz miął wszystkie strony zapleczowe podpięte pod jedno konto, to mogą polecieć wszystkie, dlatego zaleca się  robienie osobnych niepowiązanych kont. taka paranoja. Do tego dochodzi czyszczenie cookies, proxy itp... Więc ja to nie są porządne serwisy to szkoda zachodu. 

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

Pytanie początkującego. 

Proste zaplecze dla strony - kilka blogów na .pl z unikalnym, dobrym kontentem, zadbanym templatem etc. Powstała idea dodania kilku dodatkowych zaplecz, "szerzej" tematycznych (np. "uroda") na potrzeby innych projektów.

Czytałem o domenach "*.co.pl" Jak to z nimi jest? Czy warto przyoszczędzić na domenie .pl i w jej cenie (domeny) postawić 3 strony na *.co.pl pod różnymi IP? Czy takie trzy strony będą miały większą moc wpływającą na pozycje niż jedna domena .pl? Oczywiście biorąc pod uwagę to, że każda z tych trzech będzie z kontentem dobrej jakości.