Skocz do zawartości

Budowanie zaplecza

cashmajster

Rekomendowane odpowiedzi

Dnia 10.03.2017 o 14:34, Hauron napisał:

Jak sprawdzić taką domenę czy nie jest zafiltrowana? 

Dodam jeszcze od siebie, ze mozesz sprawdzic w web.archive.org co bylo na niej kiedys. Jesli jakis precel czy cos podobnego to z duzym prawdopodobienstwem domena jest juz spalona.

• Like 1

Artscape - tworzenie stron www | Pomóż Szajce Szarego Wilka: https://pomagam.pl/szajkowepsiaki

hej

zastanawiam sie nad zapleczem i caly czas trapi mnie jedna mysl

jaka moc ma robione nowe zaplecze tak mocno tu reklamowane

przeciez to nowa domena nie ma zadnej sily, nie mozna tego mocno linkowac bo filtr/ban z googla

moc nabierze dopiero po roku po odnowieniu domeny

czy to co pisze ma sens, czy jestem w błedzie

23 godziny temu, najnowszy napisał:

nie mozna tego mocno linkowac bo filtr/ban z googla

Za linki domeny nie dostają banów, domeny można odpowiednio mocno linkować i filtra nie dostanie.

O mocy zaplecza decyduje jego podlinkowanie co jest kluczowe. Nie podlinkowane zaplecze będzie miało zerową moc.

Czyli wszytko trzeba robić "z głową". Fakt, że BAN już od jakiegoś czasu dostaje się za kontent a nie za linki. Filtry rozdają za linki a dokładnie za profil linków. Jak będziesz "jechać" to prawdopodobnie skończy się to złe, ale jeśli przeanalizujesz za co po ostatnich update strony wylatywały to może i pojedziesz szybko ale w miarę bezpiecznie.

• Like 1

Pozwolę się podpiąć do tematu. Na jakie frazy najlepiej pozycjonować stronę służącą za zaplecze zawierającą treść ogólną. Biznes, finanse, sport, technologie, polityka itp. ?Czy w przypadku takiego portalu kierować się w long tail?

i na tym najczęściej dają ()*() początkujący pozycjonerzy, linkują całe zaplecze z marnej bazy dodawanej za free jakiegoś automatu i dziwią się ze nie rośnie. Jak marnie podlinkujesz zaplecze, to marnie one działa.

Witajcie, mam pewien kłopot. Dodałem ponad 15 linków z Pinteresta, których niestety nie widać w GSC. Spotkał się ktoś z podobnym problemem? Na drugiej stronce, i drugim koncie GSC, wszystkie linki z Pinteresta normalnie widać w panelu.

ModnePazurki.pl - pomysły i inspiracje na paznokcie! Sprawdź również nasz portal dla kobiet, i bądź na bieżąco ze wszystkimi nowinkami z branży urody!

Jaki masz konkretnie ten problem? Jeśli linki są to co za różnica czy znajdują się w GSC, które potrafi się aktualizować z kosmicznym opóźnieniem? :)

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

52 minuty temu, Aleksiejs napisał:

Jaki masz konkretnie ten problem? Jeśli linki są to co za różnica czy znajdują się w GSC, które potrafi się aktualizować z kosmicznym opóźnieniem? :)

Myślałem że w GSC są bieżące linki zaindeksowane przez Google, i po prostu zastanawiało mnie dlaczego nie indeksuje moich linków.

ModnePazurki.pl - pomysły i inspiracje na paznokcie! Sprawdź również nasz portal dla kobiet, i bądź na bieżąco ze wszystkimi nowinkami z branży urody!

Godzinę temu, Ryś napisał:

Myślałem że w GSC są bieżące linki zaindeksowane przez Google, i po prostu zastanawiało mnie dlaczego nie indeksuje moich linków.

Nie sugeruj się tym co pokazuje GSC. Nawet sam wujek mówi, że nie listuje wszystkich znalezionych backlinków w GSC. Poza tym jak pokazuje nowe linki, to opóźnienie może wynieść kilka miesięcy.

Edytowane przez 5k18a

wycieczki po górskich szlakach grcsystem.pl

imitacja kamienia i skał