Skocz do zawartości

Budowanie zaplecza

cashmajster

Rekomendowane odpowiedzi

49 minut temu, swits.pl napisał:

Można tak ukrywać zaplecza, ale musisz poprawnie i z głową skonfigurować wszystkie rekordy w strefie dns.

Mógłbyś troszkę więcej, co tam można schrzanić?

U providera domeny podaję nowe DNS-y do cloudflare po rozpropagowaniu polecenie ping domena.pl wskazuje już inne IP - podpiąłem tak 4 strony - każda z nich dostała inne dns-y / inne IP.

Tylko czy google widzi IP cloudflare czy fizyczne położenie plików

Edytowane przez stania.info

Robimy nadruki na kubkach, poduszkach i innych gadżetach - alenadruk.pl

23 godziny temu, stania.info napisał:

ukryć za cloudFlare - Flexible SSL (darmowy SSL)

Flexible SSL nie jest dobrym zabezpieczeniem jak wszystko darmowe. 

Aby w miarę  zabezpieczyć należy zrobić modyfikacje w strefie DNS (jak pisze swits). Zostawić rekordy A i NS. To już jest "jakieś tam" zabezpieczenie.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Aby w miarę  zabezpieczyć należy zrobić modyfikacje w strefie DNS (jak pisze swits). Zostawić rekordy A i NS. To już jest "jakieś tam" zabezpieczenie.
Jemu chyba chodzi tylko o taki SSL dla faktu SSLa. Co do dns cf musisz sprawdzić co tam jest bo jednak może zdradzać serwer a konkretniej jego ip

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

19 minut temu, SzlafRock napisał:

Zdaje sobie sprawę czym jest Flexible jeśli chodzi o bezpieczeństwo, żeby było jasne dla potomnych czym jest pełny i połowiczny SSL

ssl.png

Mi chodzi aby za pomocą tego "połowicznego" SSL ukryć przed google IP serwera na którym postawione jest zaplecze, w Cloudflare mam taką konfigurację, jeśli dobrze rozumuję prawdziwe IP serwera (linuxpl) jest tylko dla poczty i ftp:

2ed3edb15b454.jpg

Wszelkie "audytory" typu woorank, czy whiosdomaintool widzą serwer cloudFlare - czy dobrze się do tego zabrałem?

@MaxPan  Zgłaszałem to kilka postów wyżej, nie działa dodawanie własnych obrazków z dysku

9f655e0a4909f.jpg

31 minut temu, MaxPan napisał:

Skończyło się Tobie miejsce.

Polecam:  Publikacja obrazków na forum

50 minut temu, jimmi napisał:

@stania.info masz dział i wątki od zgłaszania tego co nie działa. Na 99% skończyło się miejsce dla Ciebie na dysku. skasuj jakieś obrazki że swojego konta. 

Dzięki, już wiem z czym problem,

Czy moja koncepcja ukrycia IP przed G. jest dobrze zrobiona? 

Jestem nowym forumowiczem. Mam takie pytanie. Zaczynam pozycjonować stronę gokarty Katowice na frazy gokarty Katowice oraz frazę gokardy Bytom. W Bytomiu też są gokarty.  Pytania. 

1. Jak zoptymalizować stronę pod frazę gokarty Bytom,  skoro mój klient ma gokarty w mieście Katowice.? Ale chcę pozycjonować się na frazę gokarty Bytom. 
  2. Z innej beczki. Jak tworzycie takie fajne odnosniki w stopkach do waszych domen?
Cytat

Czym się zajmuję: Tworzenie sklepów internetowych, projektowanie responsywnych stron www.
Polecam również dobry Katalog Firm, który nigdy nie będzie śmieciową farmą linków.

Nazwy prawdziwych miast z wiadomych względów zostały zmienione...

Usługi budowlane, okna sprzedaż: okna , usługi geodezyjne: geodeta , budowa i projektowanie domu: architekt. Portale budowlane.

8 godzin temu, swits.pl napisał:

Niestety nie.
Zobacz, że jak odpytasz dns o mail.Twojadomena.pl to uzyskasz adres serwera linuxpl.
W tych zapleczach potrzebujesz poczty?

Nie potrzebuje poczty w domenie na zapleczach, chcę tylko i wyłącznie dać G do zrozumienia, że ta zapleczówka stoi na innym serwerze / IP niż docelowa - choć są na tym samym współdzielonym hoście.

Jak rozumiem FTP, mail, pop, smtp też puścić przez CloudFlare?

Czy myślisz, że G odpytuje również DNS-y mail pop smtp ?

4 godziny temu, swits.pl napisał:

Nie wiem czy odpytuje, ale może to robić.
Usuń te rekordy, włącznie z rekordem txt.
Zostaw tylko domena.pl i www, oczywiście przez cloudflare.

Dzięki wielkie :)