Skocz do zawartości

Budowanie zaplecza

cashmajster

Rekomendowane odpowiedzi

5 godzin temu, Moriarty napisał:

Bierzesz klienta w biznesie, na którym się nie znasz?

To niezła szeptanka.

Ok, nie chodzi o klienta a raczej o znajomego..

11 godzin temu, jimmi napisał:

@Maciejus  1. możesz zrobić przecież podstronę zoptymalizowaną pod bytom

2. to jest stopka będziesz mógł jak awansujesz do z nowych forumowiczów, musisz napisać 15 postów

Dzięki za odpowiedź.  A co gdy mój znajomy chce pozycjonować się na nazwę swojej konkurencji + miasto. To znaczy np aaaa Bytom. Trudno by zoptymalizować jego stronę pod nazwę konkurencji + miasto. Chodzi o to by w Google po wpisaniu frazy kojarzy Bytom wyskoczyła strona mojego znajomego zaraz poniżej gokarty w z Bytomia.  Mam nadzieję że jasno to opisałem...

Usługi budowlane, okna sprzedaż: okna , usługi geodezyjne: geodeta , budowa i projektowanie domu: architekt. Portale budowlane.

Witam, co sadzicie o kopiowaniu tekstu ze stron anglojezycznych, wrzuceniu ich do googla translator i nastepnie po malej korekcie wklejenie tego na strony zapleczowe. Czy google waszym zdaniem kapnie sie ze jest to tekst skopiowany z innych anglojezycznych stron..... ?

Usługi budowlane, okna sprzedaż: okna , usługi geodezyjne: geodeta , budowa i projektowanie domu: architekt. Portale budowlane.

Ok, dzieki,

A ile linkow na nowa strone moge dac. To znaczy strona zapleczowa ma dopiero miesiac jest tam 10 artykułów, ile linkow moge dac maxymalnie na jeden artykuł.? 

Ok, rozumiem,

A jezeli dodam na podstrone wiecej niz np 10 linkow, to google ich nie zaindeksuje czy moze dac jakis filtr na strone?

2 godziny temu, Moriarty napisał:

Maksymalnie 3.5 linka

Kocham Twoją ironię  ;)

Na poważnie mam pytanie? Chęć rozkminienia pewnej sprawy.

Odkrywam zaplecze pewnej firmy i natknąłem się na nieco dziwne (jak dla mnie zjawisko), odnalazłem ok 30 blogów zapleczowych prowadzonych przez jedną firmę (przy okazji poszukiwania BL pewnej firmy)

O dziwo na wszystkich blogach pojawiają się dokładnie te  same wpisy (kopia 1:1) zero zmian (choćby przez mieszarkę)

daty nieco pomieszane - ale w tej samej kolejności (różnica między blogamo +/- 2 dni)

Wygląda to tak:

na wszystkich blogach w okolicach 10 października pojawia się wpis:

• Sauny ogrodowe - wady zalety
    (na wszystkich blogach ten sam artykuł 1:1 z tymi samymi zdjęciami - jedynie data publikacji nieco różna)
    w każdym artykule ten sam anchor -> ta sama strona docelowa.

nestępnie

• wulkanizacja kraków - i ta sama historia (taki sam artykuł wszędzie, ten sam z tym samym anchorem, ta sama docelówka)

Na szukaną przeze mnie frazę docelówka (wspomagana takim zapleczem) jest w TOP3 na wiele fraz.

Pytanie jak to może działać w dzisiejszych czasach? Zero wysiłku w jakieś zespinowanie artykułu / tytułu / anchora.

Czy google w ma du**e content i cieszy się tym, że zaplecze jest mocno podlinkowane i można wj****ć ten sam artykuł w 30 miejscach ?

Robimy nadruki na kubkach, poduszkach i innych gadżetach - alenadruk.pl

@stania
Ciężko ocenić. Z jednej strony wszscy trąbią o unikalności a z drugiej takie teksty jak mówisz są dosyć często spotykane. Sam w podobny sposób pozycjonuje kilka stron tyle, że ja jedynie lekko spinuję (aby było czytelne dla usera). Może te zaplecza mają taki cloaking? Szukałeś ciągów tekstu w google? Dziwne z ich strony, że tak to robią klientom i da się odkryć jak mniemam przez ahrefs/coś innrgo bo jednak jak konkurencja się dobierze może reportować.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

@MaxPan, wydaje mi się, że Moriarty'emu chodziło bardziej o to, że jak ktoś robi strony klientom, a nie pod PP to inna firma jak znajdzie takie zaplecze zaraz odezwie się do klienta mówiąc jakie to on ma słabe linki i to zduplikowane ;)

• Like 1
  • Thanks 1

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

49 minut temu, alizen napisał:

tf/cf w majesticu

TF i CF łatwo manipulować swl rotacyjnym, czy też jakimiś zaspamowanymi księgami gości,

dlatego też te czynniki nie maja obecnie nic wspólnego z algorytmem Google