Skocz do zawartości

Budowanie zaplecza

cashmajster

Rekomendowane odpowiedzi

Możesz też

Dnia 27.09.2018 o 07:39, Paq napisał:

API Senuto i API Semstorm; w Senuto na poziomie narzędzia na pewno nie ma wglądu w dane historyczne - w Semstorm'ie musiałbyś sprawdzić, bo w API mają na pewno, ale czy w panelu użytkownika, to już nie wiem.

Możesz też darmowo - mniej skutecznie oczywiście, ale na czuja przepatrzeć WebArchive. 

Jest sprawa. Mam 4-5 portali na których regularnie publikuję artykuły. Czy warto je linkować między sobą? I nie chodzi mi o czysty link w stopce czy sidebarze, ale o konkretny długi artykuł w którym umieszczam link z witryny A do witryny B. Czy ma to sens? Sporo czytałem o takich działaniach, ale zdania są bardzo podzielone, więc chciałbym też zaczerpnąć Waszej opinii. 

Edytowane przez Ryś

ModnePazurki.pl - pomysły i inspiracje na paznokcie! Sprawdź również nasz portal dla kobiet, i bądź na bieżąco ze wszystkimi nowinkami z branży urody!

37 minut temu, Ryś napisał:

Jest sprawa. Mam 4-5 portali na których regularnie publikuję artykuły. Czy warto je linkować między sobą? I nie chodzi mi o czysty link w stopce czy sidebarze, ale o konkretny długi artykuł w którym umieszczam link z witryny A do witryny B. Czy ma to sens? Sporo czytałem o takich działaniach, ale zdania są bardzo podzielone, więc chciałbym też zaczerpnąć Waszej opinii. 

Według mnie najlepszy efekt uzyskasz, jeśli przykładowo ustalisz jeden serwis jako nadrzędny i będziesz go linkował z pozostałych serwisów. W takim wypadku nadrzędny serwis powinien zyskać dobre linki + lepsze pozycje, a pozostałe serwisy nie powinny ucierpieć.

Usługi seo, zaplecze, link building, copywriting e-reklama

Najlepszy program partnerski, do 40 procent prowizji od każdej sprzedaży - sprawdź tutaj

8 minut temu, santer napisał:

Według mnie najlepszy efekt uzyskasz, jeśli przykładowo ustalisz jeden serwis jako nadrzędny i będziesz go linkował z pozostałych serwisów. W takim wypadku nadrzędny serwis powinien zyskać dobre linki + lepsze pozycje, a pozostałe serwisy nie powinny ucierpieć.

Mam też sklep internetowy, ale do niego chciałem kierować ruch poprzez bannery graficzne. Te portale to bardziej miejsca pod artykuły sponsorowane dla firm zewnętrznych, a w związku z tym że ruch rośnie, chcę je trochę wzmocnić. :)

ModnePazurki.pl - pomysły i inspiracje na paznokcie! Sprawdź również nasz portal dla kobiet, i bądź na bieżąco ze wszystkimi nowinkami z branży urody!

19 godzin temu, Ryś napisał:

To zależy jak traktujesz te portale, jeśli to jest Twoje zaplecze (dosyć skromne) to generalnie takie strony powinno się separować od siebie by miały jak najmniej powiązań ze sobą. 

Jeśli to są Twoje strony zarobkowe/docelowe gdzie umieszczasz wartościowe teksty, masz ruch to zasadne jest linkowanie między sobą (ale też nie na ślepo).

Kup sobie gotowca - Gotowe strony po zaplecze / afiliacje / adsense- https://picabela.link/gotowe-strony-zapleczowe/

40 linków blogowych z artykułów - https://picabela.link/linki-z-blogow/

Tworzenie całych dyskusji na forum z linkiem tylko dla Ciebie - https://picabela.link/linki-z-forow-internetowych/

2 godziny temu, Picabela napisał:

To zależy jak traktujesz te portale, jeśli to jest Twoje zaplecze (dosyć skromne) to generalnie takie strony powinno się separować od siebie by miały jak najmniej powiązań ze sobą. 

Jeśli to są Twoje strony zarobkowe/docelowe gdzie umieszczasz wartościowe teksty, masz ruch to zasadne jest linkowanie między sobą (ale też nie na ślepo).

Nie traktuję ich jako zaplecza, bardziej jako serwisy zarobkowe z których ruch chciałbym wykorzystać. :)

7 godzin temu, Ryś napisał:

jako serwisy zarobkowe z których ruch chciałbym wykorzystać

Jak najbardziej powinno się linkować. Oczywiście z głową i pomysłem :)

Wszystko "naturalnie".

A jakakolwiek separacja stron od siebie w ten czy inny sposób (brak linków wzajemnych, inne IP i tym podobne) nie ma w takim przypadku większego sensu i znaczenia. Google i tak wie co zrobisz jutro :) Jeśli strony będą dobrze zoptymalizowane i linkowane to mogą leżeć w katalogach obok siebie na jednym serwerze i będą mieć TOP1 i TOP2.

• Like 2

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

• 4 tygodnie później...

Pytanie trochę z piaskownicy ale ważne dla mnie. Jak linkować z zaplecza w zależności od jakości domen ?

[domena A] - historyczna , brak backlinków - przygotowywane pod podlinkowanie

[domena B] - historyczna , wysokie wskaźniki DA, PA, CF, TF

No i teraz jaki schemat linkowania ?

Czy z domenę A linkować z artykułów tematycznych które będą pisane ?

Czy zrobić linka tylko w home ?

Czy zrobić linka w footer / slidebar - na każdej stronie / podstronie

Analogiczne pytanie do domeny B z wysokimi wskaźnikami .

Ogólnie czy jak domena ma wysokie wskaźniki to bardziej opłaca się linkować z jej artykułów tematycznych, czy dać sobie spokój i zrobić linka z Home? Bo już mam trochę mętlik w głowie.

• 2 tygodnie później...

Dzień dobry. Produkuję i sprzedaję produkt na rynek USA z branży home and garden. Ruch organic jest b. Wartościowy i chciałby go powiększyć. 

Wpadłem na pomysł zrobić kilka stron internetowych jakby kierowanych lokalnie na los Angeles New York itd. 

A potem taki portal by kierował linkami do mojego sklepu. 

Ma to sens jak to widzicie? 

22 godziny temu, Franciszek z A napisał:

taki portal by kierował linkami do mojego sklepu.

To trzeba zrobić umiejętnie. Jak będą to typowe landing page albo mini stronki to lepiej dać link bezpośredni z podstrony np kontaktu i nie dawać tam meta title z słowami kluczowymi. Przy tym oczywiście dobrze zoptymalizować stronę główną. 

𝓒𝓸𝓰𝓲𝓽𝓸, 𝓪𝓻𝓻𝓲𝓹𝓲𝓸 𝓭𝓲𝓮𝓶, 𝓿𝓲𝓿𝓸, 𝓬𝓻𝓮𝓭𝓸, 𝓮𝓽 𝓼𝓹𝓮𝓻𝓸, 𝓱𝓾𝓶𝓪𝓷𝓲𝓽𝓪𝓽𝓮𝓶 𝓷𝓸𝓷 𝓭𝓮𝓼𝓽𝓻𝓾𝓬𝓽.

1. A co Ty chcesz ukrywać? Jedną zapleczówkę?  Check https://youtu.be/XyOr4xFYEH8

2. Kupuj serwer w Polsce, bo łącząc się z serwerem w Europie szybciej to lata. Sądzisz, że jak przeniesiesz zapleczówkę z serwera europejskiego, na amerykański, to cokolwiek to zmienia?

3. Nie wiemy o jakim "podawaniu adresu" mówisz, co z tymi danymi robi firma, która je przetwarza, czy Ty te dane wkleisz w footer, czy cokolwiek innego. Ale nie, nie będzie widoczne.

4. Tam w filmie wideo tłumaczę, jak to działa; algorytm to kładzie kiełbasę na pierwszą lepszą zapleczówkę na WP. A jak boisz się, że SQT miałoby to zaplecze Ci ręcznie wyciąć (bo synonimy, bo ch*wy content, cokolwiek itd.), to musisz robić zaplecze na takim poziomie, żeby to się nie wydarzyło.

• Like 1

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio