Skocz do zawartości

Budowanie zaplecza

cashmajster

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, Paq napisał:

2. Domen po katalogów ja bym nie dotykał; IMO szkoda czasu.

Jak zwykle wszystko zależy. Też niedawno zacząłem korzystać z domeny po katalogu, mam nawet jeden link z PIO sprzed wielu lat.  Domena wzięta testowo, bo krótka i fajna nazwa, na razie wygląda, że bardzo ładnie rankuje ;) 

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

Zastanawiam się dlaczego boicie się domen oflagowanych, spalonych, zbanowanych itp. Bardzo często trafiają się perełki które w bardzo prosty sposób można przywrócić do życia. 

• Like 1

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

8 godzin temu, SzlafRock napisał:

Zastanawiam się dlaczego boicie się domen oflagowanych, spalonych, zbanowanych itp. Bardzo często trafiają się perełki które w bardzo prosty sposób można przywrócić do życia. 

ej no weź, nie gadaj wszystkiego...

• Like 1

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

@SzlafRock co miales na mysli piszac: 

8 godzin temu, SzlafRock napisał:

Bardzo często trafiają się perełki które w bardzo prosty sposób można przywrócić do życia

Jak mkzna przywrocic do życia? Chodzi Ci o zwykle wykupienie wygasłej, czy może trzeba z nią jeszcze coś zrobic? Co? Odzyskać urtacone linki? To miałeś na myśli?

Usługi budowlane, okna sprzedaż: okna , usługi geodezyjne: geodeta , budowa i projektowanie domu: architekt. Portale budowlane.

@SzlafRock To dział dla początkujących; Maciejus zadaje pytania zarezerwowane dla tego działu (dla początkujących), więc i odpowiedzi są proste, omijające trudniejsze zagadnienia. To, że ktoś potrafi zdjąć algorytmiczny albo ręczny w SC to nie znaczy, że zrobi to beginner. Dwa, że nikt z nas nie będzie tutaj wszystkiego na tacy wykładał :)

I podobnie będzie tutaj z domenami po katalogach. 80% domen po katalogach będzie spalona albo trudna do ocenienia dla osoby, która w to wchodzi. W tym dziale pojawiają się pytania, typu - jak odzyskać linki ze starych URL'i z 404, a my tutaj o zafiltrowanych domenach ;)

• Thanks 1

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

@blazejs Robiłem już materiały, gdzie nie odrywam wzroku od kamery; nie przejdziesz 8 minut przez to z uwagą :) A odrywanie wzroku, to celowe zluzowanie atencji - nie, nie mam tam przypiętej karki, notatek itd. Ale to nie miejsce na takie rozmowy :)

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

Przed chwilą, Paq napisał:

@blazejs Robiłem już materiały, gdzie nie odrywam wzroku od kamery; nie przejdziesz 8 minut przez to z uwagą :) A odrywanie wzroku, to celowe zluzowanie atencji - nie, nie mam tam przypiętej karki, notatek itd. Ale to nie miejsce na takie rozmowy :)

Spoko:) Latwiej by mi bylo na to nie zwracac uwagi, gdybys mial tam chocby jakas tablice, na jakiej cos bys pokazywal. Nie jestem filmowcem, ale wyszedlem z dziedzin "wizualnych" wiec mi sie takie rzeczy rzucaja w oczy.

Artscape - tworzenie stron www | Pomóż Szajce Szarego Wilka: https://pomagam.pl/szajkowepsiaki

Witam,

Panowie, możecie odpowiedzieć które domeny (wygasłe) wybralibyście pod zaplecze:

1. Domeny które wygasły miesiąc/lub dwa temu?

2. czy może domeny które wygasły już wcześniej np 2 lub 3 lata temu?

Przy założeniu że są z tego samego roku, mają podobną ilość backlinków i domen RF?

Fajnie by było przeczytać odpowiedź z uzasadnieniem, ale przyjmę prostą odpowiedź... od osób z dłuższym stażem w SEO :-)

Usługi budowlane, okna sprzedaż: okna , usługi geodezyjne: geodeta , budowa i projektowanie domu: architekt. Portale budowlane.

11 minut temu, Maciejus napisał:

Panowie, możecie odpowiedzieć które domeny (wygasłe) wybralibyście pod zaplecze:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

@Maciejus są różne szkoły w kwestii domen starszych, np. jedna zakłada że domena która wygasła wcześniej i nie była w indeksie dłuższy czas zostaje "zresetowana" przez brak ciągłości itp. Ma to jak najbardziej sens choć to tylko domysły i obserwacje, bo nikt z nas nie zna kodu źródłowego algorytmu a zmiennych ku temu może być sporo.

Ważniejszą kwestią na jaką powinieneś zwracać uwagę (bo piszesz że będzie brana pod zaplecze) jest to czy prowadzą do niej jakieś stare, trudne do zdobycia linki. W przypadku fajnego podlinkowania to byłby dla mnie najważniejszy argument do zarejestrowania jej, a nie fakt czy wygasła miesiąc temu czy 3 lata temu. Nie daj się zwariować czynnikowi wieku bo to nie działa tak że jak złapiesz domenę 10 letnią to będzie ciągnąć jak wielkie V8 z twin turbo ;) z samego faktu tego że jest stara. Zwłaszcza jak jej profil linków nie jest nadzwyczajny.

Inną kwestią są zachowania takiej domeny wtedy gdy chcesz na niej stawiać stronę docelową i różnie może ona w serpach się zachowywać o czym wspomina w swoim materiale @Paq - jednak pod zaplecze ta kwestia nie będzie miała dla Ciebie znaczenia (zresztą zapleczówek celowo się nie optymalizuje na tip top nawet by w serpach niepotrzebnie nie wypływały za wysoko).

• Thanks 1

LaoHost - tani i niezawodny / dhosting.pl - dla stron o dużym ruchu, skalowalne zasoby z płatnością godzinową (link daje 5% rabatu) / spideric - genialny monitoring pozycji niezależny od sytuacji z proxy

Witam,

Proszę o poradę. Mam stronę zapleczową, która miała wiele miejsc/restauracji/hoteli wraz z linkami do nich.

Teraz tworząc tą stronę zastanawiam się czy korzystniej dla mnie jest:

-usunąć te linki tak aby strona była jeszcze mocniejsza- lepsza jako zapleczowa

czy

-dogadać się z tymi miejscami i wymienić linkami czyli oni dają linka do mojej strony docelowej a ja umieszczam starego linka na zapleczowej. Korzysta moja strona docelowa.

Dziękuję za pomoc

• Haha 1

4 godziny temu, Anngoo napisał:

Mam stronę zapleczową

Teraz tworząc tą stronę zastanawiam się

Masz czy tworzysz?

Poprzednia treść była Twoja?

czyli oni dają linka do mojej strony docelowej a ja umieszczam starego linka na zapleczowej.

Można próbować :) 

Izolacje Natryskowe - Ocieplanie pianką Warszawa - Poddasza i stropy. 

https://docieplanie-poddaszy.pl/  a może wybierz sobie coś pożytecznego na https://szlabany24.pl