Skocz do zawartości

Budowanie zaplecza

cashmajster

Rekomendowane odpowiedzi

@tymopin945 Musisz testować na testowych domenach, bo ważne jest jakie frazy, jak te linki przyłożysz i inne czynniki. Ale bana za linkowanie z SWL nie dostaniesz co najwyżej filtr algorytmiczny jak zły profil linków zrobisz.

SWLe działają super, a jak ktoś mówi/pisze że nie działają, to albo się nie zna, albo ma interes w tym, żeby ludzie w to uwierzyli. Jaki SWL wybrać? Idź do odpowiedniego działu na tym forum. Sporo o używaniu swla znajdziesz też na moim blogu okazwłoka.pl

• Like 2

• 3 tygodnie później...

Mam domenę xxx.art.pl  czy to dobra domena na zaplecze ? Czy jak każda inna. Pytam bo z tego co wiem linki z gov.pl , edu.pl są dość mocne i pewne a z art.pl ? 

Życie jest za krótkie aby tracić czas | Najlepszy Sklep Imprezowy | NaszeParty |  Stroje Karnawałowe - Dekoracje Urodzinowe - Balony z Helem - Przebrania Halloween

Najlepsze pomysły na udaną imprezę tylko na Imprezownia24h oficjalny partner marki NaszeParty.pl

21 godzin temu, katarzynawasilewska napisał:

Mam domenę xxx.art.pl  czy to dobra domena na zaplecze ? Czy jak każda inna. Pytam bo z tego co wiem linki z gov.pl , edu.pl są dość mocne i pewne a z art.pl ? 

Nie, nie są mocne. To jest kwestia contentu i tego co do nich prowadzi i stoi. Domeny gov.pl nie dostaniesz. Domena edu.pl - zobacz ile ich jest na giełdach więc nie maja mocy. Żadnej.

Jak kupujesz gołą domenę bez historii to startujesz od zera. 

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Dzięki za odpowiedź, 

jestem na etapie lektury u pana @zgred  :D

Pozdrawiam

Życie jest za krótkie aby tracić czas | Najlepszy Sklep Imprezowy | NaszeParty |  Stroje Karnawałowe - Dekoracje Urodzinowe - Balony z Helem - Przebrania Halloween

Najlepsze pomysły na udaną imprezę tylko na Imprezownia24h oficjalny partner marki NaszeParty.pl

• 2 tygodnie później...

@Mazzur gdzie można szukać takich wejść ?

Witam.

Przejrzałem nieco ten wątek i znalazłem wiele ciekawych rad, ale nasunęło mi się jednak kilka pytań.

Mam zamiar wy pozycjonować nieco swoją stronę na raczej średnie frazy. W związku z tym zabrałem się do budowy małego zaplecza. Na początek na free hostach, żeby nie generować kosztów, później rozważę jeszcze dodanie jakichś stron na własnym hostingu. 

Zastanawia mnie jednak metoda linkowania zaplecza, 

1. Czy warto nadal dodawać strony zapleczowe do darmowych katalogów (docelowej raczej mi szkoda)

2. Znalazłem stronę, która z automatu dodaje do około 50 miejscówek w tym do wyszukiwarek, czy taka ilość linków na raz może zaszkodzić? 

• 1 miesiąc temu...

Z mojego skromnego doswiadczenia powiem ci, ze do darmowych katalowo dodawanych jest duzo slabej jakosci stron, takze ja osobisice odpuszczam sobie darmowe katalogi. Ale jesli juz musisz to to postaraj sie o solidne i oryginalne opisy twojej strony i linkuj tylko na URL i nigdy na EMA.

Jesli chodzi o ta strone co dodaje automatycznie to ci nie podpowiem bo ja wszysto robie recznie... wole nie ryzykowac. 

Gdzieś na końcu świata za wielką wodą: https://krisgomula.cl a także na propozycjonowanie

10 godzin temu, krisgomula napisał:

Jesli chodzi o ta strone co dodaje automatycznie to ci nie podpowiem bo ja wszysto robie recznie... wole nie ryzykowac. 

Jeśli dodajesz ręcznie w te same miejsca co automat to co za różnica? :) 

• Like 2
  • Thanks 1

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

• 2 tygodnie później...
15 godzin temu, krisgomula napisał:

mam pelna kontrole nad tekstami w anchorach

I pamiętasz cały rozkład anchorów? Wydaje mi się, że automatami łatwiej zbudować odpowiedni rozkład anchorów.

15 godzin temu, krisgomula napisał:

ja lubie sobie dlubac manualnie

Fajnie. Ale przy większej konkurencji lub większej ilości stron to nie ma racji bytu, chyba że zatrudnić hindusów którzy będą tak jak Ty "dłubać manualnie" .

On 11/3/2019 at 12:58 PM, s_matysik said:

I pamiętasz cały rozkład anchorów? Wydaje mi się, że automatami łatwiej zbudować odpowiedni rozkład anchorów.

Fajnie. Ale przy większej konkurencji lub większej ilości stron to nie ma racji bytu, chyba że zatrudnić hindusów którzy będą tak jak Ty "dłubać manualnie" .

Masz racje. Jak narazie to moje doswiadczenie z seo to pozycjonowanie malych serwisow, takze dlubie manualnie. A jakich automatow uzywasz?

Gdzieś na końcu świata za wielką wodą: https://krisgomula.cl a także na propozycjonowanie