Skocz do zawartości

Budowanie zaplecza

cashmajster

Rekomendowane odpowiedzi

Czy to forum jeszcze żyje:) ?

przypomnialem sobie o katalogach stron ale nie wiem czy ma to duży sens, jak sądzicie?

Lniane ubranka retro dla dzieci

Bloomersy dla dziewczynekSukienki lniane na latoEkologiczny sklep z ubraniami dla dzieci oversize

Awake for Kids - handmade by nature

forum żyje 99% katalogu nie.

Kazdy link można wykorzystać z pożytkiem do strony, pytanie tylko jak, z jakiem atrybutem,gdzie kierujący, z jakim anchorem.

Cytat

czy linki z portali społecznościowych  i udostępnienia wogole się liczą?

Wszytko co roboty wyszukiwarki (indeksujące, renderujące, analizujące ) "widzą" liczy się.

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
13 godzin temu, Petrowael napisał:

Forum powoli umiera, a szkoda, coraz mniej doświadczonych osób tu odpisuje

a przyszedłeś na nie wstawić linki do stopki c'nie? ;)

• Like 1

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

• 1 miesiąc temu...
48 minut temu, swat3 napisał:

Dla jednego z naszych klientów

zgłosiłem do właściciela.

• Haha 1

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

• 3 miesiące temu...

Witajcie, trochę rozmowa ucichła ale chciałem się Was podpytać co myślicie o takim planie:

- budowa ok 50 stron różnych dziedzin - od bardziej popularnych do szczegółowych

- strony byłyby oparte na różnych motywach, różne IP, bardzo zróżnicowane i kreatywne

- strony typowo pod content blogowy - treść generowana przez AI z obróbką. 

- strony zoptymalizowane pod SEO, każda dopieszczona

- średnio 10-15 artykułów w miesiącu na stronę 

Moje pytanie, co dalej? W skrócie, mam czas (załóżmy mogę sobie założyć na ten projekt 1-2 lata) aby naturalnie te strony wzrastały, w jaki sposób mogę następnie wykorzystać taki potencjał?  Ogólnie do czego zmierzam, szukam jakiegoś dodatkowego zajęcia ponieważ mam sporo czasu - umiejętności budowania stron, tworzenie artykułów i chciałbym to wykorzystać. 

Na początku myślałem o jednej stronie pod affilacje i zbudowanie pod niej zaplecze, ale czy nie byłoby lepiej jednak zrobić różne dziedziny i później jakoś to pieniezyc?  Chciałbym aby te strony były jakościowe, na dłuższą mete. Czy linkowanie między sobą "z głową" da efekty i to byłby efekt kuli śnieżnej? Podstawowe pytanie czy z tego klepania coś urośnie? 

Jeszcze mam możliwość przemycenia linków na stronę z jednej dziedziny od której bym pewnie zaczynał,  generująca spory ruch w miesiącu. Statystyki z ahhrefs Rating domain 34, linki zwrotne 1.3k, linkujace witryny 150. Coś pomoże na początek?

Sporo pytań, może ktoś rzuci jakiś pomysł. 

Pozdrawiam 

To by było zbyt proste. Bez dobrego linkowania z zewnątrz będzie ciężko. To jest słaby punkt Twojego planu.

1 godzinę temu, okazwłoka napisał:

To by było zbyt proste. Bez dobrego linkowania z zewnątrz będzie ciężko. To jest słaby punkt Twojego planu.

Ok, jeśli bym tutaj bardziej popracował tj. każda ze stron na wstępie jakieś pozyskiwanie linków + w miarę rozrastania uzyskiwanie linków ze stron pokrewnych z własnego projektu, czy to ma sens?

Rozumiem. Jeszcze żeby przedstawić mój ogląd i myśl, "cały projekt" jest na bazie konkurencji, tj. wpadła mi jakaś strona w oko którą przeanalizowałem i okazało się że jest ona jedna z iluś (bodajże ok 100) jednej z agencji seo która wykorzystuje je do pozycjonowania. Również sprzedaje umieszczanie artykułów sponsorowanych na nich. Ale co mnie najbardziej zastanawia, strony wizualnie są jak najbardziej ok i dopracowanie, a content jest bym powiedział na odwal. Artykuły są na jedno kopyto - 5-7 nagłówków h2, pod każdym nagłówkiem rozwinięcie 2-3 (tylko!) i to wszystko. I to się wszystko kręci. Jasne że tutaj się liczy historia i linkowanie tych stron, pewnie mieli jakieś sposoby jak to agencja seo ale w moim przypadku ten content dla robotów google byłby znacznie lepszy, tylko skala wszystkiego trochę mniejsza.

32 minuty temu, jakubk napisał:

i to wszystko. I to się wszystko kręci. Jasne że tutaj się liczy historia i linkowanie tych stron, pewnie mieli jakieś sposoby jak to agencja seo ale w moim przypadku ten content dla robotów google byłby znacznie lepszy, tylko skala wszystkiego trochę mniejsza.

Jeśli docelowa ma wzrosty to znaczy, że zaplecze dobre - tzn. kopie. Kluczowa jest moc domen i prowadzące do nich linki, a nie content, jeśli mówimy tu o zapleczach, PBN etc.

• 3 tygodnie później...
W dniu 30.06.2006 o 17:44, Nsb napisał:

Kupujesz 1000k linków z dobrych stronek i w miare różnych IP. Ale trzeba mieć kase. Lecz jak będzie tyle BL to linki z tej strony będą mialy dużego powera

A jakas podpowiedz odnośnie takich pakietów, np skąd je brac i jak często dokupować? 

• Confused 1

• 4 tygodnie później...