Skocz do zawartości

Budowanie zaplecza

cashmajster

Rekomendowane odpowiedzi

najlepiej trochę spamów i mało tematycznego zaplecza.

Incognito - to tak, tam o pozycjonowaniu, ale nie Ciii, bo się wyda. Nie mów nikomu...

Przyszłość seo - wszyscy mówią to i ja...

Nie chciałem zakładac nowego wątku bo pytanie chyba tego nie wymaga:)

Czy do sitemapy warto dołaczać linki do obrazków? Więcej dzięki temu będize zaindeksowanych stron, ale...no sam nie wiem..

SeoUslugi.pl - tworzenie tekstów oraz zaplecz. Faktura VAT, kilkuletnie doświadczenie poparte opiniami naszych zadowolonych klientów.

Dla (sztucznego) zwiększenia site ;p . Dlatego zastanawiam się nad takim rozwiązaniem, czy warto w takie coś się bawić...czy nie jest to bez sensu, właśnie ale zalezy dla kogo, dla właściciela strony nie, ma większy site, dla zwykłego internatuty tez nie, jedynie dla tej drugiej strony (reklamy itp).

SeoUslugi.pl - tworzenie tekstów oraz zaplecz. Faktura VAT, kilkuletnie doświadczenie poparte opiniami naszych zadowolonych klientów.

Witam wszystkich, jestem zupełnie nowy w tych tematach, ale sporo już się na tym forum naczytałem i trochę wiem więcej, za co wielkie dzięki :)

Mam taką kwestię, coby się upewnić czy dobrze rozumiem całe założenie zaplecza.

Pozycjonuję teraz pierwszą swoją stronę, oczywiście brnę przez katalogi, pressel pages, blogi. Zrobiłem SEO i nabierząco staram się dodawać linki na różnych stronach (w miarę możliwości oczywiście). Ogólnie w 3 tygodnie strona wisi na 22 miejscu w Google przy słowie view: 4.260.000. Więc nie jest źle ale teraz największe schody. I mam taki pomysł na mini zaplecze.

Będę dodawał do załóżmy 35 precli. Spośród nich wybieram taki o najwyższym PR i najbardziej zbliżony tematycznie i umieszczam art z 3 linkami do mojej strony na 3 różne słowa do 3 różnych podstron. - To PRECEL A

I teraz spośród pozostałych 34 robię w ten sposób, że umieszczam art z 3 linkami, gdzie 2 prowadzą do strony , a jeden do PRECLA A.

Czy to ma sens?

Jaki anchor text użyć w linku do precla?

Czy można to jakoś lepiej podzielić?

Z góry dziękuję z odp i jak piszę głupoty to też piszcie :(

Tak dobrze kombinujesz... a anchor text do precla taki jak pozycjonowana fraza.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Tak dobrze kombinujesz... a anchor text do precla taki jak pozycjonowana fraza.

Mar.

Dzięki za odp Mar

Jeszcze taka kwestia chodzi mi po głowie. Może lepsza byłaby wersja taka:

3 Pressel (A, B, C) z 3 linkami do strony pozycjonowanej.

Pozostałe 32 z 3 linkami do każdego z Pressel A, B, C

Wtedy każdy z nich dostałby po 32 linki.

Która wersja jest sensowniejsza Waszym zdaniem?

moim zdaniem pierwsza...

dzięki niej skupisz się konkretnie na stronie, plus precle,

druga wersja to skupienie się tylko na preclach;]

Incognito - to tak, tam o pozycjonowaniu, ale nie Ciii, bo się wyda. Nie mów nikomu...

Przyszłość seo - wszyscy mówią to i ja...

Jeśli jeszcze ja mogę coś wtrącić, to:

Spośród nich wybieram taki o najwyższym PR

Patrz też (a nawet przede wszystkim), na to ile dany precel ma linków wychodzących i czy G. go indexuje...

• 1 miesiąc temu...

pardon ze sie tak wtraca ni z *upy ni z pietrochy ale juz nie moge... 2 godzine czytam i bylem na 8 stronie po czym dalem na ostatnia i nagle 35... spoko roko makoko, zostawiam na nastepne 2-3 dni.

PS. Dla podobnych noob'ow polecam podzielic sobie ciezko prace przedarcia sie przez posty na 2-3 dni po 2-3 godziny.

PS2. Smiesznie sie czyta posty kiedy po 1h dochodzi do Ciebie ze wiekszosc postujacych smieje sie m.in.z twej osoby

PS3. Niezla satysfakcja gdy jako noob nagle wpadasz na pomysl, bodajze dosc oryginalny, na latwe, proste i szybkie stworzenie zaplecza

PS4. Rysunek eee milego Pana ze strony 6 wymiata ;D

Pozdrawiam ;)

Nie do końca bym to polecała, chociaż to może mieć niewielkie znaczenie. Radziłabym poczekać, aż strona nabierze trochę mocy i dopiero wtedy wstawiać linki, w międzyczasie wstawiając link do jakiejś mocnej zaufanej strony tak, aby podnieść Trust Rank zaplecza.