Skocz do zawartości

Budowanie zaplecza

cashmajster

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem początkujący tutaj i chciałbym zadać pewne pytania, na które nie znalazłem odpowiedzi.

1. Czy warto w ogóle na zaplecze stawiać takie stronki dajmy na to z 15 podstronami (bez systemu aktualności np. cms QuickCMS - wersja darmowa)?

2. Czy PikoCMS nadaje się na stronę zapleczową?

3. Czy stronki zapleczowe dodawać do katalogów i precli, czy tylko dawać tam stronę pozycjonowaną?

Pozdrawiam serdecznie

Henryk

a co powiecie panowie żeby trzymać te "mniej ambitne" stronki zaplecza na darmowych serwerach, natomiast wykupić dla tej stronki domenę (w razie czego)?

Zawsze trochę grosza rocznie się zaoszczędzi.

https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...st&p=305576 ;)

... nie ma tu właściwie życia, tylko powolne umieranie kolejnych dni.

Mam pytanko :D

Załóżmy, że kupiłem 5 domen i na nich postawiłem na unikalnych IP serwisy zapleczowe. Czy każdym z nich pozycjonować jedną frazę czy jakoś mieszać? Link do strony pozycjonowanej umieściłem na każdej stronie blisko menu z odpowiednim anchorem. Każda posiada około 12 podstron.

Mam pytanko :D

Załóżmy, że kupiłem 5 domen i na nich postawiłem na unikalnych IP serwisy zapleczowe. Czy każdym z nich pozycjonować jedną frazę czy jakoś mieszać? Link do strony pozycjonowanej umieściłem na każdej stronie blisko menu z odpowiednim anchorem. Każda posiada około 12 podstron.

Zależy od tematyki stron. Jak mieszać to z głową.

Ja także mam pytanie:

Po co ludzie stawiają katalogi? Co z tego mają, szczególnie w przypadku darmowych?

Przecież to masa roboty, linkowanie takiego katalogu, sprawdzanie wpisów itp?

Ok mam stronkę o motylach, stawiam katalog zoologiczny i wstawiam do niego wpis mojej stronki o motylach.

I to wszystko co z tego mam? Katalog zostanie zalany innymi wpisami, które to będą miały taką samą moc pozycjonierską.

Ok, mogę w stopce jakieś dodatkowe linki dać, ale one będą raczej słabe..

Edytowane przez kikasek

Tak ale zakładając że mówisz o zwykłej zadbanej stronie bo, link z jakiegoś spamu bez praktycznie żadnej treści z kilkoma dziesiątkami wychodzących to raczej ma porównywalna moc zarówno z głownej jak i podstron. Czytaj żadną.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

A jak zdobywacie linki do katalogów? Katalogi ciężko się dodaje do katalogów, chyba że katalogów katalogów, których niewiele.

Pozostają precle i własne zaplecze. Linki zwrotne też chyba skutecznością nie grzeszą, według teorii że wzajemne linkowanie jest cienki.

Edytowane przez kikasek

Katalogi ciężko się dodaje do katalogów

Przejrzyj katalog katalogów np: promujserwis.pl i powiedz jaki wielotematyczny katalog nie przyjmuje katalogów?

Sprzedam punkty systemu wymiany linków Gotlink.pl i Seomatik.pl

Wystawiam faktury VAT. Zapraszam do kontaktu d.szwaba@gmail.com