Skocz do zawartości

Budowanie zaplecza

cashmajster

Rekomendowane odpowiedzi

Mam teraz ok. 100 stron zaplecza, jestem cierpliwy więc liczę na efekt za rok, całe moje zaplecze linkuje stronę II, pierwsza i tak w top 10 na wszystkie frazy. tydzień temu zrobiłem stronę esperal-warszawa.com.pl, kupiłem link w di.com.pl, 7 w Google. Moja rada, dobrze zoptymalizowana strona, linki tematyczne, kupujcie lub zapleczecze.

https://leczyc.pl - Oferta stacjonarnego leczenia alkoholizmu Warszawa
psychiatra Warszawa - https://psychiatra-gabinet.pl
Interesuje Cię problematyka zależności odwiedź https://medox.org.pl znajdziesz odpowiedź jak leczyć uzależnienia, tu nie leczą pedagodzy i księża tylko lekarze  i psycholodzy z uprawnieniami..

• 2 tygodnie później...

Dzięki za przydatną wiedzę, ponad to mam kilka pytań odnośnie zaplecza:

1. Czy warto stawiać zaplecze na darmowych hostingach - jeżeli tak to jakie polecacie? (jak to w darmowych hostingach na jednym IP stoi kilkanaście stronek, tak więc gdy jedna dostanie bana to wszystkie lecą)

2. Czy warto kupować domenę skoro już jakąś otrzymuje z darmowego hostingu i dlaczego? (np. darmowy.cba.pl)

3. Czy mogę postawić zaplecze na tym samym serwerze co mam jedną ze stron pozycjonowanych i czy beą w takim wypadku jakieś efekty z pozycjonowania? Szczerze, to szkoda wydawać kasę na kolejny serwer w kei.pl skoro z pierwszego, wykorzystuje zaledwie 30% na stronkę.

4. Lepiej wykorzystać jedno zaplecze do pozycjonowania tylko jednej swojej stronki czy kilka?

5. Pozycjonuję 5 średnich stronek i szczerze nie opłaca mi się wykupywać kolejnych serwerów i domen pod zaplecza, chcę postawić 5 zaplecz i z każdego linkować te 5 stronek, bardzo proszę o radę jaki darmowy hosting wybrać pod te zaplecza lub czy mogę użyć obecnego kei.pl (ale tworząc nowe subdomeny) na którym mam jedną z pozycjonowaych stron.

Z góry wielkie dzięki za pomoc ;)

Ad.1 Darmowe zaplecze do podlinkowywania wpisów w Preclach, SEOkach, Katalogach i wszystkiego co się rusza i nie rusza.

Ad.2 Bo nikt Ci konta nie usunie za twarzowe.

Ad.3 Możesz, ale warto różnicować.

Ad.4 Kilka. Jednak im lepsze zaplecze tym lepszy power.

Ad.5 Możesz linkować z darmówek jednak szkoda żebyś w linkowanie włożył kupę pieniędzy a potem ktoś za twarzowe Ci usunie konto. Jak nie będziesz się podpinał pod SWLe lub inne systemy to możesz spokojnie jechać na regionalkach.

Dzięki za przydatną wiedzę, ponad to mam kilka pytań odnośnie zaplecza:

1. Czy warto stawiać zaplecze na darmowych hostingach - jeżeli tak to jakie polecacie? (jak to w darmowych hostingach na jednym IP stoi kilkanaście stronek, tak więc gdy jedna dostanie bana to wszystkie lecą)

2. Czy warto kupować domenę skoro już jakąś otrzymuje z darmowego hostingu i dlaczego? (np. darmowy.cba.pl)

3. Czy mogę postawić zaplecze na tym samym serwerze co mam jedną ze stron pozycjonowanych i czy beą w takim wypadku jakieś efekty z pozycjonowania? Szczerze, to szkoda wydawać kasę na kolejny serwer w kei.pl skoro z pierwszego, wykorzystuje zaledwie 30% na stronkę.

4. Lepiej wykorzystać jedno zaplecze do pozycjonowania tylko jednej swojej stronki czy kilka?

5. Pozycjonuję 5 średnich stronek i szczerze nie opłaca mi się wykupywać kolejnych serwerów i domen pod zaplecza, chcę postawić 5 zaplecz i z każdego linkować te 5 stronek, bardzo proszę o radę jaki darmowy hosting wybrać pod te zaplecza lub czy mogę użyć obecnego kei.pl (ale tworząc nowe subdomeny) na którym mam jedną z pozycjonowaych stron.

Z góry wielkie dzięki za pomoc :D

Po wielogodzinnym studiowaniu tego wątku również dziękuję za przydatną wiedzę i szczerze mówiąc to uzyskałem w nim wyczerpujące informacje na zadane tu pytania i wiele innych ;)

BiuroTlumacza.pl to tanie tłumaczenia pisemne - przysięgłe, zwykłe i specjalistyczne. Współpracujemy z kilkudziesięcioma tłumaczami z całej Polski.

Wsparcie techniczne zapewnia serwis www.eGoldap.pl - Obsługa informatyczna firm, tworzenie stron, hosting, domeny

• 2 tygodnie później...

Witam,

jestem w trakcie tworzenia zaplecza do swojej strony. Posiadam kilkanaście stron o tej samej tematyce. Wymyśliłem taki schemat działania:

schematgz.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Gdzie:

A - domena którą chcę wypozycjonować

B- 2 domeny z ruchem, które też chciałbym żeby były odwiedzane

C,D - strony zapleczowe (kilkanascie podstron, aktualizowane raz na jakiś czas)

I teraz mam takie pytania:

1. jak mocno linkować te strony z kategorii C i D ? Czy wystarczy, że każda będzie zaindeksowana i dostanie parę linków z katalogów i precli ?

2. Czy z jednej strony D mogę dodać linki do kilku różnych stron C ?

3. Czy z D linkować też do B i A ?

4. Czy warto tworzyć dalsze gałęzie: E, F,..itd. ?

1. To zależy ile mocy potrzebujesz, nie da się odpowiedzieć na pytanie czy wystarczy" - może wystarczy, może nie. Linkuj jak najmocniej możesz ;)

2. Możesz, ale większe prawdopodobieństwo że ktoś znajdzie i podkabluje Ci zaplecze.

3. Nie

4. Warto, ale nie ze stron - precle, katalogi, blasty

Grisham dużo stron wypozyjonowales ze taki rady dajesz? ;) czy po prostu chcesz sprzedać podlinkowanie zaplecze scrapeboxem?

wendaboj schematy linkowania zaplecze i jego budowy nikt nie ujawni swojego bo właśnie to robi jego unikalnym i prywatnych, dam rade nie słuchaj żadnych rad a przy pomocy testów opracuj swój sposób jaki będzie skuteczny.

Edytowane przez MaxPan

wendaboj schematy linkowania zaplecze i jego budowy nikt nie ujawni swojego bo właśnie to robi jego unikalnym i prywatnych, dam rade nie słuchaj żadnych rad a przy pomocy testów opracuj swój sposób jaki będzie skuteczny.

Rozumiem i wiem, że nikt dokładnie nie poda mi jak to mam zrobić. Zależy mi na stronie, którą będę pozycjonował i nie chcę ryzykować dowalając do niej różne niewartościowe linki z automatów, tylko chce żeby miała stabilną pozycję na dłuższy okres. Po roku czasu pewnie będę wiedział czy takie rozwiązanie jest dobre i czy daje oczekiwane efekty. Na początek chciałem się dowiedzieć czy nie stoi nic na przeszkodzie, żeby taki schemat wdrożyć i czy w jakiś sposób mogę zaszkodzić stronie pozycjonowanej ?

Grisham

1. Wiadomo, że im więcej linków tym lepiej, jednak przy kilkudziesięciu stronach może być problem z ich zdobyciem. Chodziło mi w pytaniu o to czy strony z kategorii D wystarczą by miały 5-10 linków przychodzących, żeby w sumie dały trochę mocy stronkom C ?

Wpadło mi do głowy kolejne pytanie:

5. Co się może stać jeżeli będę miał kilkadziesiąt domen podobnych nazwą do siebie, zarejestrowanych na te same dane ?

• 3 tygodnie później...

Witam,

Przeszukałem całe forum, niestety nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie.

Otóż stworzyłem 30 stron zapleczowych, powstawiałem teksty (teksty są napisane profesjonalnie). Nie opublikowałem jeszcze żadnego tekstu, ani nie zaindeksowałem jeszcze żadnej strony w Google. Każda strona posiada około 30 artykułów.

W związku z tym mam pytania:

1. Czy każdy artykuł może posiadać linka (oczywiście z różnymi anchorami) do strony pozycjonowanej, czy lepiej wstawiać linka co któryś artykuł, np. co drugi, albo trzeci.

2. Czy mogę linkować dwie, trzy strony pozycjonowane z moich zapleczówek, czy raczej tylko wstawiać linki do jednej strony pozycjonowanej? (tematyka podobna)

3. Strony zapleczowe chcę powiązać w ten sposób:

A -> B -> C -> D ..... -> Z ->A

Gdzie najlepiej zamieszczać linki do następnych stron zapleczowych, czy również w artykułach, czy można np. tylko w stopce. I jak często, czy np. tylko raz, czy może to być np. co piąty artykuł.

Bardzo prosze o odpowiedzi, bo właściwie mam już wszystko gotowe, ale nie chciałbym teraz czegoś zepsuć...

Co sądzicie o postawieniu 10 zaplecz na blogger.com i wykupieniu dla każdej z nich domeny? Myślicie, że bedą jakieś efekty gdy dobrze podlinkuję każde z 10 zaplecz? I jeszcze jedno pytanie - czy linkować między sobą zaplecza (każdy z każdym) oraz czy od strony pozycjonującej linkować do zaplecz? :D

z góry podziękowania za pomoc :)