Skocz do zawartości

Budowanie zaplecza

cashmajster

Rekomendowane odpowiedzi

W tym scenariuszu jest kilka dziur....

200 katalogów na freehostach? I co? całymi dniami bedziesz dodawał linki do nich? Przecież to musi być podlinkowane. A jak freehosty zaczną padać? I G wyindexuje?

Ja miałem raz taki przypadek że jak mi serw padł to Google mi w 100% wyindexowało sajta i potem jak strona powróciła to za nic stronka nie została na nowo zaindeksowana. Dopiero jak dodałem kilka nowych linków to google sie obudziło i zaczęło indeksować.

To baardzo dużo pracy takie zaplecze. Już lepiej zainwestować więcej kasy i postawić wartościowe serwisy a nie qlweby.

P.S.

Z zapleczami to jest podobnie jak z ćpaniem.

Jak ci się chce trochę to bierzesz trawkę... Jak potem ci się chce więcej to już nie jarasz TON trawy (bo to nieopłacalne) co ci i tak nic nie daje tylko bierzesz się np. za heroine itd. asz do deski grobowej.

mało kto kataloguje ręcznie

więc należę do wymierającego gatunku :)

Z zapleczami to jest podobnie jak z ćpaniem.

Dobre ;)

If I could have my wasted days back

Would I use them to get back on track?

Stop to warm and karma’s burning

Or look ahead , but keep on turning?

--------------------

iconm.gif - Metallica

Odwiedź Tattoo Studio i zrób sobie profesjonalny tattoo

Potrzebujesz więźbę dachową lub inne drzewo - tartak

widać, że trochę osób tutaj kataloguje ręcznie - po napisaniu przeze mnie posta w tym temcie przybyło wpisów :blush:;):D

(autentycznie ręcznych bo roboty raczej nie wpisują linków w tekście z BBcode)

mimo wszystko zaplecze tematyczne ma znacznie większą moc, choć bardziej pracochłonne

Jeśli zbliża się Twój ślub i wesele to pewnie oglądasz różne suknie ślubne. Ciekawe suknie ślubne znajdziesz pod linkiem. Jak wiadomo suknie ślubne są tylko dla kobiet ;)

4.jpg

GOTOWY scenariusz:

Dzięki ale nie kumam bo:

2. Tydzien po tym jak strona stoi (i aktualizuje ją raz dziennie) zaczynam dopisywac strone do katalogów.

Tzn ja mam stronę ze zdjęciami i plikami mp3 - nie da się codziennie tam coś dokładać.

Czym aktualizować

3. Tydzień wstawiamy na naszej stronie program partenrski Nazwy a co

Nie zapominamy o katalogach ja uznalem za optimum dla mnie 5 katalogów dziennie mam nadzieje że nei ma ryzyka slynnego SANDOXA

5 katalogów dziennie po miesiącu daje taki dzien ze googiel załapie 30 wpisów jednego dnia - zawsze mam filtr.

Co ty na to

3. miesiac zaczynamy budowac stronki o podobny kontencie i budujemy katalogi (chociaz ja coraz mnie wierze w wartośc katalogów)

Chwila - mam jedną to gdzie mam wsadzić te "inne stronki i katalogi" na subdomeny? Jedyny darmowy hosting to yoyo - bo na reszcie nie moge miec swoich reklam bo oni tez mają.Mam robic stronki bez reklam tak dla picu?

4. miesiac nasza strona powinna miec już okolo 1000 podstron w google oczywiście jezeli tyle mamy

Może ty okażesz się ta osoba która wreszcie zdradzi jak się robi te podstrony bo ja mam generator ale jakieś bzdury mi generuje i nie moge dać linka do tych bzdetów na indexie.

Przeciez nei da sie wyje... 1000 podstron na których coś jest ....

site:katalog 106 podstron, może dużo może malo ale jezeli mamy 20 takich katalogów mamy już okolo 2000 podstron które do nas linkują i co najlepsze na najrózniejszych IP

Wedle mojego pozywszego tłuamczenia to nie mamy zadnych stron na innych IP - jedynie mozemy se na yoyo pare zrobić ale to jedno IP

A ten pierwszy katalog to mam przeciez na subdomenie ?? - więc główna ma chyba swój "site" a nie jeszcze ten z subdomenowego katalogu? Mam nadzieje bo jak tak, to i linki wychodzące domena główna ma z katalogu - szok 1000 wychodzących ??? Jak to jest

A wiec tak mamy serwis o chomikach w nim 7 tabel w bazce

Że co .. ? jakie tabele ja nie mam zadnych tabel - mam html

z kazdej z tych tabel robimy nowy serwis na innym IP

bosz... na jakim innym IP ? tym od zanjomych (obdzwonionych) czy na jednym IP np: z yoyo.?

mamy powiedzmy po miesiacu pracy okolo 20 stron w naszej tematyce linkujace do nas. Nie zpomniec o zaproszeniu googla do indeksacji najlepiej ręcznie nie chcemy by wyniki z zaplecza linkowaly do nas

A któż to wszystko podlinkuje bo chyab nei te same katalogi które mi główną linkują ? bo taki link to nie wiele chyba znaczy? Te stronki będą słabo linkowane - chyba ze z jakiejs dodawarki ale chyba za dodanie kolejnej strony sie płaci w tych dodawarkach? A w/g Ciebie mamy okoló 20 stron :blush:

w miedzy czasie klienci ub znajomi którym robimy stronki odsylamy do hostingu nazwy tudzież przez nasz button sami im rejestrumy hosting,

a) mamy ppunkty na przedluzenie hostingu za miesiac

Ja chcę tylko swojea stronE wypozycjonować by wyrobić 1000 zł za miech w Adsense

Nie mam zadnych klientów którym pozycjonuje

Jaka jest dla mnie rada

DZieki za ten tekst sorki za moją ironie i jak mozesz to odpowiedz

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

Możesz wypozycjonować swoja ulubioną stronę poprzez:

1. Dodanie do katalogów
  2. Dodanie linków na własnych w miare wartościowych stronkach rozrzuconych po róznych IP i pododawanych do katalogów w celu uzyskania PR - to się nazywa zaplecze
  3. Systemami, czyli musisz zrobić stronkę (lub kilka stron) z dużą ilością podstron, dobrze podlinkować (=dodać do katalogów) w celu zdobycia dobrego PR i zaindeksowania duuużo site przez google - wtedy masz dużo punktów w systemach. To też jest w pewnym sensie zaplecze.

Masz w skrócie to samo, co pisali poprzednicy. Możesz szczegóły sobie dopisać sam, jeżeli tamte Ci nie odpowiadają. Jak uznasz, ze to dużo roboty, to pomiń punkt 2. Aha, na zapleczu nie musisz stawiać reklam, ani nie musisz go pozycjonować - musisz zdobyć jak największy PR.

Dobranoc

Eksperyment Discover.pl

Dodanie linków na własnych w miare wartościowych stronkach rozrzuconych po róznych IP i pododawanych do katalogów w celu uzyskania PR - to się nazywa zaplecze

No i klapa skad te hostingi brać- nie mam kasy

Systemami, czyli musisz zrobić stronkę (lub kilka stron) z dużą ilością podstron, dobrze podlinkować (=dodać do katalogów) w celu zdobycia dobrego PR i zaindeksowania duuużo site przez google - wtedy masz dużo punktów w systemach. To też jest w pewnym sensie zaplecze.

no ale gdzie mam te strony zrobić????????/

do etgo skąd te podstrony ?

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

Jaka jest dla mnie rada

Moje rady:

5 katalogów dziennie po miesiącu daje taki dzien ze googiel załapie 30 wpisów jednego dnia - zawsze mam filtr.

Bzdura, dostałeś kiedys filtra za dodawanie strony do katalogów w tym tempie? Jeśli tak to na pewno nie za zaindexowanych 30 wpisów jednego dnia, przy założeniu, że taka kumulacja w ogóle bedzie miała miejsce...

Mam robic stronki bez reklam tak dla picu?

Chcesz mieć zaplecze, czy zarabiać na reklamach z zaplecza?

Można zapewne te dwie opcje połączyć, ale trzebaby wykupić sobie hosting gdzieś...

Przeciez nei da sie wyje... 1000 podstron na których coś jest ....

Da się, wierz mi, chyba, że nastawiasz się na zysk beż pracy, wtedy nic się nie da... Pora polubic sie z php smile.gif

jedynie mozemy se na yoyo pare zrobić ale to jedno IP

Są inne darmowe hosty...

A ten pierwszy katalog to mam przeciez na subdomenie ?? - więc główna ma chyba swój "site" a nie jeszcze ten z subdomenowego katalogu? Mam nadzieje bo jak tak, to i linki wychodzące domena główna ma z katalogu - szok 1000 wychodzących ??? Jak to jest

Co ma site subdomeny do domeny głównej i ilość linków wychodzących z katalogu? Google obie potraktuje jako różne domeny.

Że co .. ? jakie tabele ja nie mam zadnych tabel - mam html

Pora polubic sie z php smile.gif

A któż to wszystko podlinkuje bo chyab nei te same katalogi które mi główną linkują ? bo taki link to nie wiele chyba znaczy?

Do polinkowania zaplecza wystarczy

Te stronki będą słabo linkowane - chyba ze z jakiejs dodawarki ale chyba za dodanie kolejnej strony sie płaci w tych dodawarkach?

Warto zaopatrzyć się we wlasną dodawarkę - kupić lub polubic sie z php smile.gif

Nie mam zadnych klientów którym pozycjonuje

Z Twoją wiedzą to raczej dobra wiadomość (dla klientów biggrin.gif )

marcin_dance 10 miesięcy na forum, a zadajesz takie dziecinne pytania... Szmat czasu... w plecy...

Edit: bez zmian

Edytowane przez noone

"bytka abo ne bytka to je zapytka" - W. Shakespeare ;)

Niekończąca się impreza ;) ... wątroba zaleczona :D

Panowie zaznaczam moj 3 post po ponad roku na forum i jedziecie po mnie fajnei lubie prowoki

Jestem jak kiedys nielubiany szook, i teraz mnie lekko poniesie i to nawet chyba za mocno...

Dalem wam wędke i jezeli sie jej czepiacie przeczytajcie ją jeszcze az i zastanówcie sie

Już podaje liste conajmniej 10 darmowych hostingów:

www.best-webhost.biz

Hosting-For-Free.de

www.internetbaukasten.de

mypage.tv

www.0-euro-Hosting.de

www.0komma0.de

www.100mb4free.com

www.10000kb.de

www.14mb.de

www.2.ag

www.angelfire.com

www.awsp.de

Nie wiem które sa nadal aktualne, szukalem znalazlem, bazy nie potrzebowalem, mam na wykupionym hostingu i podpinam ją, na tych hostingach To dla Marcina Dance bo nie ma kasy

Na tych hostingach stawiasz wlasne katalogi i dodajesz te katalogi tlko do listy seo maja sluzyc tylko do pozycjonowania Twojej strony możesz tam przeciez wstawic wlasne linki czyz nie w stopce z lewej gdzie chcesz

Jezeli chodzi o tworzenie kontentu na róznych ipikach to tak jak napisal noone to bez PHP i jakieś bazy sie nie da uczcie sie a będziecie wielcy... Moze i moj system ma wiele dziur, ale na razie dziala i nie mam ani filtra ani bana wszystko ladni bez spamu...

Wiec albo bierzecie sie za prace i tworzycie zaplecze bezzarabiania na nim i potem przyniesie wam duza kase dzieki pozycjonowaniu, albo kicha i zostaniecie pokemonami sorry takie życie...

Wo Was Wann alle über Deutsche Städte Hamburg eine Stadt die niemals schläft

A co kontentu

Ludzie troche fantazji, na prwde tylko troche, masz strone z MP3 super napisz do DJ amatorów poszukaj w sieci, napisz do nich nie gryzą popros o udostępnienie... i już, napisz do zespoow zananych i nieznanych jak wydają plyte udostepnaijaa jeden utwór jako MP3 w celachpromocyjnych ludzie chcecie tworzyć strony czy zarabiac kasy, jak macie dobrą strone zarobicie kase...

TO samo zdjęcia, wiersze cokolwiek

Wo Was Wann alle über Deutsche Städte Hamburg eine Stadt die niemals schläft

problem w tym scenariuszu jest taki, że jak dojdzie do pozycjonowania drugi serwis (żeby już nie wspominać o osobach pozycjonujących 10-30 stron/działów tematycznych) o odmiennej tematyce to można 'się pochlastać', tj. 20/24h / 7dni... a jakoś chlastać w systemie 20/24h większości się nie chce, poza mną teraz tylko zero3 zalogowany :]

marcin_dance, chcesz zarabiać 1k PLN / miesiąc? to poświęć ten przynajmniej 1k PLN na rok na 'infrastrukturę' - że tak powiem...

HAHAHA - grubo pociśnięte. Ale niestety jest w tym trochę prawdy.

If I could have my wasted days back

Would I use them to get back on track?

Stop to warm and karma’s burning

Or look ahead , but keep on turning?

--------------------

iconm.gif - Metallica

Odwiedź Tattoo Studio i zrób sobie profesjonalny tattoo

Potrzebujesz więźbę dachową lub inne drzewo - tartak

HAHAHA - grubo pociśnięte. Ale niestety jest w tym trochę prawdy

nie troche prawdy a cała prawda - w pozycjonowaniu jest jak wszedzie indziej , nie masz kasy (przynajmniej na start), nie rozwijasz się, nie jesteś systematyczny to nie masz czego szukać.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

problem w tym scenariuszu jest taki, że jak dojdzie do pozycjonowania drugi serwis (żeby już nie wspominać o osobach pozycjonujących 10-30 stron/działów tematycznych) o odmiennej tematyce to można 'się pochlastać', tj. 20/24h / 7dni...

Kaviorek scenariusz pozycjonowania dla jednej stronki jest całkiem przyzwoity, przynajmniej na początek, a najtrudniej jest właśnie zacząć. W internecie istnieje wiele "firm" oferujących pozycjonowanie, które chciałyby dysponować takim zapleczem.

Problem tkwi właśnie w tym, że ludzie widzą w pozycjonowaniu tylko zyski - "łatwa praca (nic nierobienie), a kaska sama leci".

"bytka abo ne bytka to je zapytka" - W. Shakespeare ;)

Niekończąca się impreza ;) ... wątroba zaleczona :D

nie troche prawdy a cała prawda - w pozycjonowaniu jest jak wszedzie indziej , nie masz kasy (przynajmniej na start), nie rozwijasz się

No nie do konca. Dobry pomysl w dobrym czasie (w sensie stworzenia nowej niszy, a nie pchania sie w juz istniejaca) nie zawsze wymaga nakladow finansowych.

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.