Skocz do zawartości

Budowanie zaplecza

cashmajster

Rekomendowane odpowiedzi

nie dziwie się, czytaj dalej blogi zgreda i lexy.

blake - w 10 postach każdego z nich jest więcej przydatnych informacji niż w 3 k Twoich postów - widzisz różnice ? Miałem cichą nadzieję że Twój blog będzie "czymś " ... ale skończyło się jak ze wszystkim za co się bierzesz :/

Pisałem już - nie ośmieszaj się.

Ależ blake - to Ty "to coś " masz w stopce nie ja ? Co "tym czymś reklamujesz"? - zbanowany katalog? Chcesz pokazać ludziom że posiadłeś już takie umiejętności jak pozycjonerzy z allegro ? "Umiem zbanować domene jestem PRO" :/ kto tu się osmiesza.

kto tu się osmiesza.

Ocenią czytający.

"to coś " masz w stopce

Przeczytaj ją dokładnie parę razy :D

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Przeczytaj ją dokładnie parę razy :D

i po prostu szukasz naiwnych którzy kupią linki których nie ma ? Bo przecież nie twierdzisz ( chyba nie twierdzisz.... ) że można z tego linkować :D. No chyba że wiesz coś o mitycznej mocy linkowania ze zbanowanych domen :D ....Xann to chociaż oferuje linki ( złe czy dobre , mniejsza o to ) a Ty - linki których nie ma :)

..DF, jak komentarze blogów, fora, księgi gości, precle itd

Do wyszukiwania tego jest jakaś wtyczka FF jeszcze nie doszedłem jaka (mam tylko dwie ręce a doba ma tylko24 godziny. Dlatego szukam kogoś kto mi będzie podpowiadał , zamiast szukać samemu odpowiedzi na proste pytania

Problem zaczyna się gdy zaplecze osiąga rozmiar >100 sztuk

bede pozycjonował tylko swoją stronę , ale za to na około 100 słów . Mam 35-50 blogów na domenach lokalnych i około 30 blogów głownie na wordpress.com i blogger.com

No to górka przed tobą.

100 fraz to dużo dla amatora, wiadomo ze dużą cześć zapewne można zrobić optymalizacją strony + parę linków.

Ale tak czy inaczej musisz zdobyć bardzo dużo linków. A dobre miejscówki obecnie to wielki skarb.

Miejscówki na linki można znajdować w różny sposób, najprostszy przejrzeć skąd maja linki strony w top na średnio trudne frazy (trudne jechane są, albo zapleczem, albo maja ukryte linki , albo spam na maxa)

Dla 80 stron zaplecza możesz albo zamówić linkowanie np jakiś blast scrapeboxem, czy XR

tu największy problem to to ze linki są dodawane do na maxa zaspamowanych miejscówek, i "power" nie jest wielki. Możesz też kupić jakiś program do katalogowania, czy dodawania do precli. Problem to zawsze baza, publiczne bazy to śmietniki.

100 fraz to dużo dla amatora, wiadomo ze dużą cześć zapewne można zrobić optymalizacją strony + parę linków.

1.Nowa strona jest w przygotowaniu oparta na szablonie WP, Jak będzie skończona to poddam ją publicznej ocenie

2.Dużo fraz jest lokalnych typu np makijaż permanentny gdynia, makijaż permanentny sopot , makijaż permanentny gdańsk , z odległości do 50 km klient przyjedzie na dobrą usługę . Są też klienci którzy przyjeżdżają ze stolicy około 600 km , czy też z północy . Często związane jest to z wypoczynkiem. Klient przyjeżdża na weekend i przy okazji robi sobie MP , ale on już wie ,że przyjeżdża miedzy innymi do mnie

Miejscówki na linki można znajdować w różny sposób, najprostszy przejrzeć skąd maja linki strony w top na średnio trudne frazy (trudne jechane są, albo zapleczem, albo maja ukryte linki , albo spam na maxa)

3.Do tego jest na pewno jakaś wtyczka FF, albo program . Na pewno można to wszystko znaleźć w necie , znając życie jest ich kilka . I tu jest problem . Nie mam tyle czasu ,żeby analizować która wtyczka czy program jest najlepszy Chciałbym znaleźć kogoś kto mi to wszystko podpowie - oczywiście odpłatnie

albo maja ukryte linki

4.Może zna ktoś link gdzie jest więcej info na ten temat ciekawy

średnio trudne frazy

do ilu wyników wyszukiwań w/g ciebie są to frazy do 1miliona czy poniżej

Możesz też kupić jakiś program do katalogowania, czy dodawania do precli. Problem to zawsze baza,

5. Program na pewno kupię do , chciałbym żeby łączył on te funkcje dodawanie i szukanie danych do bazy . Na PiO są ciekawe fora na ten temat . Wiem ,że to muszę wybrać sam

Mam takie pytanie:

Załóżmy że mam stronę o zielonych jabłkach, zależy mi na wybiciu się na frazę "Zielone jabłka". Jeśli mam zaplecze dokładnie o tej samej tematyce czyli "zielone jabłka" i z zaplecza będę linkował czystym url do strony docelowej to czy na fraze "zielone jabłka" podskoczę ? Czy lepiej by było linkować anchorem "zielone jabłka"?

Drugie pytanie:

Czy jak jest jakaś strona np: na 5 miejscu w google na frazę "zielone jabłka", a nie ma żadnych backlinków i jest strona która jest na tą samą frazę na pozycji 30, ale ma kilka backlinków ( załóżmy że wszystkie strony są nowe, utworzone w tym samym czasie) lepiej linkować ze strony która jest wyżej w google ale nie ma baclinków czy która jest dalej w google, ale ma backlinki ? Czy pozycja nie ma wpływu na siłę linka wychodzącego?

1. anchorem "zielone jabłka" ( ale trzeba anchora różnicować)

2. lepiej linkować ze strony która jest wyżej w google ( druga może się nigdy nie podnieść)

3. pozycja ma wpływ na siłę linka wychodzącego ( na 75%)

• 4 tygodnie później...

Zadałeś pytania, z którymi chyba należałoby wrócić do podstawowego wertowania forum. Dobre zaplecze to w jednej branży 5 domen, w innej 500; nie ma jednoznacznej odpowiedzi.

Linki możesz wrzucać do treści od razu, nie ma na co czekać.

Zaplecze na darmowych platformach jest darmowe; nie masz kontroli, czy ktoś tego za tydzień nie wytnie. Na początku pewnie pozwala optymalizować koszty, ale też nie warto go przeceniać. Poza tym, przy budowie zaplecza podstawowym kosztem jest content + jego linkowanie, a nie opłaty za domenę i serwer.

• Like 1

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

Kilkoma katalogami to możesz co najwyżej "zaindeksować" swoje zaplecze, a nie nadać mu mocy, którą ma przekazać Twojej stronie. Nie ograniczaj się tylko do jednej metody linkowania. Precluj, linkuj z for, profili, blogów itd itp i obserwuj czy przynosi jakieś korzyści. Jak nie to mocniej podlinkuj, albo rozbuduj zaplecze.

Edytowane przez Oxan_20

Polecam usługi ślubne we Wrocławiu: https://www.goodchoice.com.pl/

Profesjonalny kurs wizażu: https://lalabeautyacademy.pl/