Skocz do zawartości

Budowanie zaplecza

cashmajster

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Doszedłem do momentu w którym warto by zacząć pozycjonować swoje strony i mam parę pytań odnośnie budowy zaplecza:
1. Czy warto budować wysoko jakościowe zaplecze (kosztem wielkości tego zaplecza) czy lepsze są śmieci (precle itp.) i iść w ilość?

2. Jak bardzo zaplecze powinno być powiązane tematycznie z pozycjonowanymi stronami (tutaj mam problem bo strony które chce pozycjonować to sklepy w których sprzedaję koszulki z nadrukiem i ciężko mi to z czymś powiązać oprócz może jakiś blogów lifestylowych tudzież modowych ale może moje myślenie jest zbyt wąskie)?

3. Zakładając wysoko jakościowe zaplecze (zakładam że część stron będzie stworzona do generowania contentu przez użytkowników, część będę uzupełniał zakupionymi tekstami a najbardziej wartościową część będę tworzył sam) czy muszę się bawić w jakieś hostingi SEO, rejestrować domeny na ciotki itp.?

DesignBox - projektowanie stron Konin w najlepszym wydaniu. Ponadto tworzenie sklepów internetowych, migracje, optymalizacja, usługi graficzne. Działalność prowadzona nieprzerwanie od ponad 9 lat. Solidnie i w normalnej cenie.

Stabilny hosting w normalnej cenie i tanie odnowienie domen *.pl - SeoHost

Doszedłem do momentu w którym warto by zacząć pozycjonować swoje strony i mam parę pytań odnośnie budowy zaplecza:

1. Czy warto budować wysoko jakościowe zaplecze (kosztem wielkości tego zaplecza) czy lepsze są śmieci (precle itp.) i iść w ilość?

2. Jak bardzo zaplecze powinno być powiązane tematycznie z pozycjonowanymi stronami (tutaj mam problem bo strony które chce pozycjonować to sklepy w których sprzedaję koszulki z nadrukiem i ciężko mi to z czymś powiązać oprócz może jakiś blogów lifestylowych tudzież modowych ale może moje myślenie jest zbyt wąskie)?

3. Zakładając wysoko jakościowe zaplecze (zakładam że część stron będzie stworzona do generowania contentu przez użytkowników, część będę uzupełniał zakupionymi tekstami a najbardziej wartościową część będę tworzył sam) czy muszę się bawić w jakieś hostingi SEO, rejestrować domeny na ciotki itp.?

1. Lepiej zrobić i to i to. Zrób sobie 2 poziomy - 1 ładny, sprzedażowy, tematyczny, a 2 - sieć blogów na expirkach z dobrymi parametrami.

2. Poziom 1 możesz zrobić promujący różne nisze z głównego sklepu (np. koszulki z długim rękawem, koszulki polo, koszulki z nadrukiem patriotycznym itp). Poziom 2 - byle o koszulkach i byle unikalnie.

3. Domeny zawsze różnicować. Rejestruj prywatnie z poukrywanymi whoisami w różnych firmach, wystarczy. Od seohostingów trzymać się z daleka. Lepiej kupić wiele małych i tanich serwerów. To nie "bawienie się" tylko podstawa bezpieczeństwa i mocy ;).

• 2 tygodnie później...

"Ukrywanie tożsamości WHOIS może być oznaką „ma coś do ukrycia”. Matt Cutts stwierdził na Pubcon 2006:

„… Kiedy sprawdzam WHOIS, wszyscy mieli „whois privacy protection service”. To dość niezwykłe. Posiadanie włączonej ochrony prywatności nie jest automatycznie złe, ale gdy pojawi się kilka z tych czynników razem …”

to cytat stąd:

https://secureglass.net/200-czynnikow-rankingowych-google

@up Masz dwa wyjścia. Zaufać temu, który reprezentuje interesy google (sądzisz, że to roztropne rozwiązanie ?), albo sprawdzić czołówkę TOP na najtrudniejsze frazy PP. Jak będziesz już wiedział to napisz tutaj ;)

• Like 2

Sygnaturkę z linkiem przyznam sobie po napisaniu 15 wartościowych postów. Prawdopodobnie nigdy.

Pierwsza sprawa, to fakt, że to news sprzed 9 lat; druga taka, że Matt uprawiał głównie propagandę, więc nie sugerowałbym się tym wątkiem. Zresztą w Polsce masz domyślnie ukryte Whois dla osób fizycznych i domen TLD.

• Like 3

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

@szczepan Problem polega na tym ze Wy czytacie  "wolne" tłumaczenia ( nota bene  delikatnie mówiąc niedokładne) dodatkowo wyrwane z kontekstu - jemu chodziło o co innego, samą postać Mata i jego inne wypowiedzi to inna historia

https://www.mattcutts.com/blog/2006-pubcon-in-vegas-thursday-site-reviews/
  • Like 1

nie denerwuj się. przecież nie wyssałem sobie tego z palca. odnośnie swoich postów opierałem sie na informacji znalezionej na tematycznym blogu

a TY MaxPan masz swojego seobloga? chętnie poczytam jeśli te które znam są kiepskie merytorycznie

Edytowane przez szczepan10