Skocz do zawartości

Budowanie zaplecza

cashmajster

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...

Gdzie najlepiej linkować pierwszy poziom zaplecza? Mam około 25 stron pierwszego poziomu na własnych domenach tylko nie bardzo wiem jak zdobyć linki do tych stron. Dodawanie do płatnych katalogów wydaje się zbyt kosztowne natomiast tworzenie blogów na platformach blogowych bardzo czasochłonne. Jak wy linkujecie swoje zaplecza?

Czy w dobrych miejscówkach (wartościowy link bez konkurencji) dawać tylko link do strony docelowej czy do zaplecza też?

Pierwszy polski portal o grze Mad Max.

katalogów w Polsce, godnych uwagi, gdzie nie siedzą na przechwyconych domenach z pr, katalogi są dobrze moderowane, prowadzone od początku, jest może 50-60.

• Like 1

Wykonam: Linki z forów/blogów, tematy, posty, komentarze, mocne i stałe linki.

Synchron.pl - skuteczne pozycjonowanie - referencje, duże doświadczenie, wystawiam fv - gg:8897114

• 2 tygodnie później...

Dzień dobry!

Mój pierwszy post i od razu będzie ściana tekstu :)

Chcę dla siebie (nie zarabiam na tym) wypozycjonować stronę mojej ładniejszej połowy. Wymyśliłem, że zrobię w tym celu zaplecze dwupoziomowe.

Z2 - blogi na worpressie, blox, onet blog, może blogger. Ilość: 10-15.

Z1 - kupię domeny .pl i postawię na nich strony na wp. Ilość: 5.

Sytuacja wygląda tak: dziewczę ma dwie domeny: kilkuletnią www()imię-nazwisko()pl i drugą kilkumiesięczną www()domena()lodz()pl

Domena starsza: leży tam strona w php (właściwie jest to praktycznie czysty html, a ma rozszerzenie php aby działały statsy google). Strona nie jest responsywna, nie ma podstron (jest zrobiona w stylu domena.pl#firma).

Domena nowsza: postawiłem ją na wp, responsywna, starałem się ją zoptymalizować wg porad Lexi.

Obie te domeny pozgłaszałem do moderowanych katalogów - tak może z 20 katalogów na domenę (onet, GW, wp, hoga itd., trzymałem się z daleka od brandonwardsaddles). Nie kupowałem linków/piramid itp. (nawet tych linków z PR9 za 19,90 allegro :) ).

Po tym wstępie przechodzę do próśb o poradę:

Wydaje mi się, że rozumiem jak linkować Z2->Z1->docelowa. Natomiast nie rozumiem skąd wziąć siłę na stronach zaplecza?

Czy tu już powinienem kupić linki do nich? Bo zakładam, że do katalogów j/w zgłaszam zawsze.

Drugie pytanie: czy jak będę miał content na strony (zakładam, że ze względu na przedsięwzięcie zlecę napisanie tekstów związanych z tematyką stron/blogów) to wrzucam od razu całość? Jeśli chodzi o strony .pl to obstawiam, że tak, natomiast jeśli chodzi o blogi to ja bym się skłaniał żeby zrobić podstawkę (np 50% zawartości) a resztę dodawać np. 2 posty na tydzień.  Jak Wy robicie?

Trzecie pytanie: czy fraza niszowa to według was poniżej czy powyżej 1000 wyszukiwań wg plannera? Rozmawiałem ze znajomym i on twierdzi, że niszowa to nie jest: samochody francuskie , ale niebieskie samochody francuskie XX wiek. What do you think?

Dziękuję za porady!

witam

z gory dzieki za ewentualna odpowiedz

wedle zasady jak poczytasz to pojawia sie pytania, mam kilka

jesli wydaja sie wam naiwne nie odpowiadajcie

chce wypozycjonowac strone angielska ABCDEF.co.uk na kilka slow/fraz

rozumiem ze robie zaplecze - pajeczyne

pierwsza linia to np. 10 stron prowadzacych tylko do mojej glownej strony

opinie sa rozne dlatego pytam:

- co lepsze darmowe blogi na darmowych hostach zawierajace w swojej nazwie czesci mojej nazwy ABC inna DEF z rozszeniami co.uk czy mozna tez uzyc innych  pl lub com czy ma to znaczenie

- czy moze kupic stare domeny z wyskokim pr rowniez zawieracjace w swojej nazwie moje ABC lub DEF na aukcjach wrzucic nowe teksty z moimi slowami kluczowymi (tylko czy taka stara domena z nowym tekstem nie straci swojego wysokiego PR)

druga linia to  strony/fora/komenty/blogi/katalogi prowadzace do tych dziesieciu czy tez tylko ang co.uk czy mozna dawac polskie pl czy com

dzieki