Skocz do zawartości

Budowanie zaplecza

cashmajster

Rekomendowane odpowiedzi

Jest jakiś sposób, żeby na jednym hostingu mieć inne NS do obu stron?

Cloudflare lub spytać dostawcę jakie mają dnsy,

Z racji że to się aktualizuje do 48h nie bardzo jest jak sprawdzić.

Zazwyczaj trwa chwilę.

Czy GWT zaszkodzi jeżeli będą to oddzielne konta? 

nie zaszkodzi ale ja uważam, że GWT jest zbędne.

Czytałem o domenach "*.co.pl" Jak to z nimi jest? Czy warto przyoszczędzić na domenie .pl i w jej cenie (domeny) postawić 3 strony na *.co.pl pod różnymi IP? Czy takie trzy strony będą miały większą moc wpływającą na pozycje niż jedna domena .pl? Oczywiście biorąc pod uwagę to, że każda z tych trzech będzie z kontentem dobrej jakości.

Mam kilka zaplecz na .co.pl, nie widze az tak duzej roznicy, ale ja robie niezbyt konkurencyjne lokalne frazy :) Bez wzgledu na to jakie domeny wybierzesz i tak trzeba to jeszcze troche podlinkowac. Moje obserwacje z ostatniej aktualizacji G sa takie, ze na darmowych hostingach i WEB2 duzo podstron wylecialo z indeksu, a te na wlasnych domenach jeszcze sie trzymaja (ale te mam lepiej podlinkowane).

Artscape - tworzenie stron www | Pomóż Szajce Szarego Wilka: https://pomagam.pl/szajkowepsiaki

Czytałem o domenach "*.co.pl"

co.pl nie jest domeną a jest sub-domeną domeny co.pl która jest własnością Aftermarket.

Prawda oni podejmują kroki a by pod względem technicznym te sub-domeny były traktowane jako domeny, ale to nie zmienia faktu

Witam

Mam taką sytuację ,że blogi zapleczowe na domenach typu wordpress.com  (jest ich 30 różnych od wordpressa , przez blogger itp.)  są wyżej niż moja strona pozycjonowana. Nie wszystkie i nie na wszystkie słowa kluczowe. Jak dodaję wpisy na dane słowo kluczowe to strona spada o 5-8 pozycji . Co z tym zrobić ???

nie wiem czy dobrze opisałem problem. Jeżeli w google.es wpiszesz "delineados ojos Almeria" to pojawiają się strony mojedo zaplecza w 1-ej 10-ce 

micro8almeria.wpms.surftown.com , 

beautymarbella.spruz.com
fuengirola1micropigmentacion.vwsetup.net  2 DNI TEMU DOBDANY
micro8almeria.poutineworld.net

z tymi stronami raczej nic nie robiłem w sensie podlinkowywania

Postanowiłem się trochę pobawić w zaplecze, ale głupie pytanie, gdzie linkować takie strony, żeby w ogóle zostały zauważone, i w którym momencie? Od razu czy po dodaniu "solidnej" zawartości? Aktualnie chodzę po forach i linkuję, ale do strony docelowej. Czy powinien naprzemiennie również do stron zapleczowych? Albo tylko do nich? Mam wątpliwości, czy fora to dobre miejsce, bo takich stron zapleczowych mogę postawić wiele, a liczba "przyjaznych" for jest mimo wszystko ograniczona. Czy może linkować na forach wielokrotnie, tj. do różnych miejsc?

Zapraszam: Cytaty z anime i mang.

Myślę, że ktoś kto w ogóle nie ma większego pojęcia o tym jak stworzyć sensowne zapleczenie, nie ma również pojęcia o tym, które miejscówki są lepsze, a które gorsze (zakładając w ogóle, że zna te lepsze)

• Like 1

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

ile linków powinno (orientacyjne: 100, 1tyś, 10 tyś...)  prowadzić do jednej strony zaplecza >1-sza warstwa strony prowadzą bezpośrednio do do strony pozycjonowanej. Jak uzyskam odpowiedz skąd najlepiej mają prowadzić linki  będę szczęśliwy (zdaję sobie sprawę, że to temat rzeka)