Skocz do zawartości

Budowanie zaplecza

cashmajster

Rekomendowane odpowiedzi

On 18.01.2017 at 2:40 PM, bea12346 said:

gzie mogę poczytać na ten temat - jak to zrobić . Nie bardzo mogę coś znaleźć w necie , może nie tak szukam 

Musisz z wybrać "dodaj gadżet" i z listy wybrać "Lista blogów" tam zaznaczasz czy chcesz by wyświetlały się miniatury wpisów itp. Screen w załączniku 

linkiRSS.png

Szkółka sadzonek winogron w Dolinie Prądnika, sprzedaż sadzonek winorośli.  |  Przewodnik po Ojcowie: Strona o Ojcowskim Parku Narodowym  

On 18.01.2017 at 2:23 PM, Ryś said:

Chodziło mi o to czy warto linkować zaplecze utworzone przykładowo z darmowych blogów/stron na darmowych domenach na naszej stronie głównej (dla której jest zbudowane to zaplecze)? .....

:)

Podstawa podstaw, zaplecze musi być podlinkowane aby dawało kopa, oczywiście linkowanie zaplecza z domeny głównej mija się z celem, z założenia domeny takie jak blogspot, czy wordpress.com właściwie indeksują się same, możesz  oczywiście stworzyć jakąś stronkę/forum które pomoże ci indeksować nowe stronki zapleczowe

Borykam się z problemem siły zaplecza.

Mam taki schemat:

• Strona główna
    • 5 stron z przydatnymi artykułami (50-150 tekstów na każdej po 2000 - 10 000 znaków), stworzonymi dla użytkownika
      • 15 stron z tekstami średniej jakości (po 15-45 tekstów ok. 2000 znaków

Kilka istotnych faktów:

• Linkuję od dołu do góry, co jest oczywiste.
  • Frazy są mało konkurencyjne, wręcz słabo.
  • Niektóre strony "z przydatnymi artykułami" są w miarę wysoko w Google - pozycje od 20 do 40. Niektóre frazy w TOP.

Problem:

• Strona główna wisi na pozycjach 11-30.

Mam wrażenie, że zaplecze nie ma i/lub nie przekazuje siły stronie głównej.

Pytania:

• Co może być powodem słabej mocy zaplecza?
  • Jak wprowadzić stronę główną do TOPów?

Powodem słabej mocy zaplecza jest słaby profil linków zaplecza. Chyba oczywiste.

A to, że strony do TOP'ów nie możesz doprowadzić to już wróżenie z fusóów, bo masz linki, konkurencję, optymalizację, tempo rotowania wyników organicznych na interesujące Cię frazy i milion innych.

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

Z zapleczami to dziwna sprawa jest generalnie. Ja mam jedno zaplecze, którego praktycznie nie podlinkowuję. Wrzucam artykuł z mieszarki raz na 2-3 tygodnie i dodaję do indeksowania. Tyle... O dziwo takie zaplecze wybiło mi na wysokie pozycje, nawet w Ahrefs ma ranking na poziomie 7000000 i DA 43. Każdy artykuł google wciąga nosem po 10-20 godzinach. No i teraz profil linków jest praktycznie zerowy a strona konkuruje z porządnymi domenami, które mają swoje strony na FB twitterze itd... trochę mnie to zdziwiło.

wycieczki po górskich szlakach grcsystem.pl

imitacja kamienia i skał

Matashow powodów może być sporo:

słabe podlinkowanie zaplecz, jakieś błędy w linkowaniu, słaba strona docelowa itd,

Czasami zbyt szybkie linkowanie szczególnie na jakiś prosty anchor, powoduje że G pomija kolejne linki

Witam

potrzebuję zlecić wykonanie zaplecza, na razie takie na próbę 3-5 stron, jest pełno ogłoszeń, każdy pisze że wykonuje profesjonalne zaplecza, ale czy macie jakieś doświadczenia? kogo wybrać, jaką firmę polecacie?, która w rozsądnych pieniądzach wykonuje naprawdę wartościowe zaplecza?

Druk ulotek cennik - PrintExPress lider wśród drukarni w Łodzi tanie ulotki druk wizytówek • plakaty cena druk

Zależy co rozumiesz pod pojęciem wartościowe zaplecze :) 

No i żeby było wartościowe (w jakimkolwiek tego słowa rozumieniu) to trzeba w nie sporo włożyć czasu i pieniędzy. 

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

Teraz, Aleksiejs napisał:

Zależy co rozumiesz pod pojęciem wartościowe zaplecze :)

Takie żeby były efekty widoczne.

Ciężko wybrać firmę jeśli każdy pisze że wykonuje dobre, wartościowe zaplecza.

Druk ulotek cennik - PrintExPress lider wśród drukarni w Łodzi tanie ulotki druk wizytówek • plakaty cena druk

3-5 zaplecz to linki z 3-5 domen - możesz przypadkiem przegapić efekt :)

Dla jednej stronki jest to raczej droga zabawa, zapytaj sam siebie, czy za 200zł (strzelam w koszt), da się zrobić dobre zaplecze, które ma być normalną stroną www.

Weź pod uwagę, że potrzebna jest domena, hosting, postawienie strony internetowej, zlecenie napisania tekstów na tą stronę i podlinkowanie.

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

Tu nie chodzi o to czy zapłacę 200 zł czy 500 zł tylko o to że jak zapłacę 500 zł to jaką mam gwarancję że to nie będzie to samo jak za 200 zł.

Potrzebuję fachowego podejścia do tworzonego zaplecza, kogoś kto się na tym faktycznie zna, a nie myśli że się zna.