Skocz do zawartości

Budowanie zaplecza

cashmajster

Rekomendowane odpowiedzi

9 minut temu, Finan napisał:

Czytasz to co piszesz?Założenie stron zapleczowych jest takie że linkują do docelowej, co chcesz osiągnąć?, że najpierw zapleczówka będzie w topach, a potem będziesz z niej linkował na docelową? Bez sensu.

Tak, dokładnie czytam i wiem co pisze. Czy jedno wyklucza drugie? Jeżeli prowadzę przykładowo portal ogłoszeniowy ze sprzedażą samochodów, i chcę wypromować także blog skupiający się tylko na mercedesach, to jest to bez sensu?

ModnePazurki.pl - pomysły i inspiracje na paznokcie! Sprawdź również nasz portal dla kobiet, i bądź na bieżąco ze wszystkimi nowinkami z branży urody!

21 minut temu, Finan napisał:

Nie wiesz co piszesz niestety.Teraz napisałeś o 2 stronach docelowych, a wcześniej piszesz o zapleczówce.To różne rzeczy.

Nie widzę sensu żeby się spierać, bo rozmowa idzie zupełnie w niepotrzebnym kierunku. Tak jak napisałem, kupiłem domenę, i chcę na niej zbudować portal który będzie zarabiał na Adsense, ale niestety ma masę słabych linków na śmieciowych stronach.

To że w przyszłości zamienię go na zaplecze, w ogóle nie ma znaczenia co do mojego pytania. :)

ModnePazurki.pl - pomysły i inspiracje na paznokcie! Sprawdź również nasz portal dla kobiet, i bądź na bieżąco ze wszystkimi nowinkami z branży urody!

słabe śmieciowe linki maja tą zaletę, albo i wadę, że szybko znikają. Pytanie podstawowe, jak zachowuje się domena, jak ładnie siedzi w serpach, to nie ma co grzebać, to oznacza ze G się to też podoba, w końcu nie to ładne co jest ładne tylko to co się wujkowi G podoba. 

• Like 1

24 minuty temu, Arkaszka napisał:

słabe śmieciowe linki maja tą zaletę, albo i wadę, że szybko znikają. Pytanie podstawowe, jak zachowuje się domena, jak ładnie siedzi w serpach, to nie ma co grzebać, to oznacza ze G się to też podoba, w końcu nie to ładne co jest ładne tylko to co się wujkowi G podoba. 

Na ten moment wygląda to tak, że stoi w kilku fazach między 30 a 50 miejscem, mimo nowych linków, nowych artów, i w miarę dobrej optymalizacji. Dlatego szukam problemu, i podejrzewam że mogą mieć wpływ, i blokować dalszy rozwój. 

Same "słabe linki" nie szkodzą tak jak anchory i tytuły wpisów EM z linkiem do głównej robione niedawno - szczególnie jak są robione tak na "krzywy ryj" wg starej szkoły. Jak masz "stary" EM to jeszcze tak źle nie ma. Grzebać możesz ewentualnie w tym kierunku. 

𝓒𝓸𝓰𝓲𝓽𝓸, 𝓪𝓻𝓻𝓲𝓹𝓲𝓸 𝓭𝓲𝓮𝓶, 𝓿𝓲𝓿𝓸, 𝓬𝓻𝓮𝓭𝓸, 𝓮𝓽 𝓼𝓹𝓮𝓻𝓸, 𝓱𝓾𝓶𝓪𝓷𝓲𝓽𝓪𝓽𝓮𝓶 𝓷𝓸𝓷 𝓭𝓮𝓼𝓽𝓻𝓾𝓬𝓽.

Niestety w pewnym momencie linki z profili czy forów już nie wystarczają i trzeba liczyć się z budową zaplecza czy kupnem lepszych artykułów.

www.skynetic.pl - filmy, fotografia i wizualizacje reklamowe

piorunstudio.pl - Nowe studio fotograficzne w Łodzi

Rysiu. 2 linki nie są w stanie zaszkodzić stronie, chyba, że strona ma ogólnie 2-3 linki to może wtedy... Troszkę poplątałeś sprawę. Chcesz mieć dwie różne strony w TOP z tym, że o pierwszej mówisz zaplecze i chcesz dać tam adsense. Im więcej zabawek od google tym zabawa jest bardziej ryzykowna. Wydaje mi się, że masz bardzo małą wiedzę o linkach, jakości i co na nią wpływa skoro chcesz disavow robić dla dwóch linków. Idea zaplecza to mocna domena linkująca do strony głównej, jej podlinkowanie na EM oczywiscie pomoże ale przecież nie jest wymagane skoro linki np z PIO pomagaja na frazy np dot cyklinowania mimo braku podlinkowania forum na tą tematykę? Ponadto mocne linkowanie EM zaplecza jest nieco ryzykowne, lepiej zdobywac linki brandowe lub inne relatywnie bezpieczne rodzaje.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Dnia 11.04.2017 o 12:21, Moriarty napisał:

Rysiu. 2 linki nie są w stanie zaszkodzić stronie, chyba, że strona ma ogólnie 2-3 linki to może wtedy... Troszkę poplątałeś sprawę. Chcesz mieć dwie różne strony w TOP z tym, że o pierwszej mówisz zaplecze i chcesz dać tam adsense. Im więcej zabawek od google tym zabawa jest bardziej ryzykowna. Wydaje mi się, że masz bardzo małą wiedzę o linkach, jakości i co na nią wpływa skoro chcesz disavow robić dla dwóch linków. Idea zaplecza to mocna domena linkująca do strony głównej, jej podlinkowanie na EM oczywiscie pomoże ale przecież nie jest wymagane skoro linki np z PIO pomagaja na frazy np dot cyklinowania mimo braku podlinkowania forum na tą tematykę? Ponadto mocne linkowanie EM zaplecza jest nieco ryzykowne, lepiej zdobywac linki brandowe lub inne relatywnie bezpieczne rodzaje.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Te dwa linki to jedynie przykłady, łącznie jest ich... kilkaset. Dlatego własnie rozważam ich selekcję. :)

https://linkhouse.pl/zaplecza-seo/93-pakiet-seo-zapleczowy-big.html?gclid=CNG4l4KIsNMCFVjcGQod36EIeQ

Aż 10 mocno podlinkowanych stron zapleczowych wysokiej jakości, z których linki prowadzą do pozycjonowanej strony. Łącznie pakiet tworzy ponad 10 000 linków.

Czy patrząc na rysunek schematu linkowania, stwierdzenie o 10 000 linków nie jest na wyrost?

Z samych blastów GSA jest 10k linków, do tego 500 linkuje do 10 zapleczówek, które dają 10 linków, razem 10510 linków.

BTW, co to za maniera, żeby podawać url z gclid'em?

Jeden seo rabin powie tak, a inny powie nie.

Zostałem SEMitą, żeby nawet w pracy siedzieć przy komputerze B)

• 3 tygodnie później...

Chciałbym przeczytać Waszą opinię na temat kupowania mocnych domen z linkami. Mianowice, lepiej kupić taką domenę i przekierować na stronę docelową? czy zrobić na niej stronę satelitę? 

Szkółka sadzonek winogron w Dolinie Prądnika, sprzedaż sadzonek winorośli.  |  Przewodnik po Ojcowie: Strona o Ojcowskim Parku Narodowym  

Co sądzicie o miejscówkach które zamieniają linki na taką postać? Czy to ma jakąś wartość poza generowanym ruchem?

<span class="posthref" data-href="https://www(kropka)strona(kropka)com(kropka)pl" target="_blank">www.strona.com.pl</span>

Edytowane przez Hauron

Chciałbym przeczytać Waszą opinię na temat kupowania mocnych domen z linkami. Mianowice, lepiej kupić taką domenę i przekierować na stronę docelową? czy zrobić na niej stronę satelitę? 

Przekierowanie 301 zadziała Ci tylko wtedy z odpowiednią mocą jeśli taka domena jest linkowana na Twoje anchory albo anchory zawierające choć jedno Twoje słowo kluczowe. Jeśli tak nie jest, to lepiej postaw tam stronę i z niej linkuj swoją stronę docelową.

• Like 1