Skocz do zawartości

Budowanie zaplecza

cashmajster

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie odnośnie zaplecza.

Zakładając że stronka ma 6 miesięcy i do niej nie kierują żadne linki. Mamy na niej 30 art tematycznych linkowanych chaotycznie a na samym końcu linkują one do jednego art. Czy w ten sposób możemy osiągnać dobrą pozycję ostatniego art ( oczywiście stronka zoptymalizowana pod słowo kluczowe). + jeśli do tego dodamy z ostaniego art link do strony np. Klienta czy te 30 art wpłyną jakoś na pozycje? ( zaznaczam że nie mają one żadnych linków). Czy rozbudowanie serwisu o większą liczbę art wpłynie na pozycje strony Klienta?

Czy ktoś w ten sposób próbował seo? Albo może podzielić się swoją opinią :)

Ja próbowałem na 5 stronach zaplecza, ilość art. około 10-15 na stronę, około 3000 zzs każdy. Darmowe platformy. 2 linki na artykuł z pełną dywersyfikacją, zero mieszarek tylko unikalne teksty. Jakiś tam malutki skok był ale jak dla mnie niezadowalający.

Dlatego pozostają ci testy. Podlinkuj odpowiednio do strony docelowej i poczekaj. Jednak jeśli mówisz o tylko jednej stronie zapleczowej to za dużo nie zdziałasz. Wszystko zależy oczywiście od konkurencyjności fraz na jakie chcesz robić pozycje.

@genju2 Chyba oczywistym jest, że jeśli domena podlinkowana nie jest, to sama żadnej reputacji nie ma i tej reputacji przekazać dalej nie może. Bo z pustego w próżne.

Zaplecze może mieć i miliard podstron i równie dobrze być nie zaindeksowane, więc nie masz co robić testów. Poziom indeksacji, layout, technologia wykonania, logo i wszystko inne nie determinują tego, jak bardzo takie zaplecze kopie. Mam kilka 8-letnich stron (mówię o ciągłości, że pod domeną X stoi serwis od 8 lat), które stoją na jakichś rozjeżdżających się tabelach klepanych na Front Page 2007, w ogóle to do mobilek ani do niczego dziś już nie jest przystosowane, a jak coś z tego podlinkować, to żre.

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

• 3 tygodnie później...

Mam pytanie z gatunku paranoicznych (choc moze tylko ja mam takie paranoje). Czy stawiajac nowe zaplecze czekacie az sie ono zindeksuje, dodajecie troche pustych wpisow (bez linkow) i czekacie kilka miesiecy az sie ono "ostoi", czy tez od razu z niego linkujecie (no, powiedzmy jak sie zindeksuje...)?

Artscape - tworzenie stron www | Pomóż Szajce Szarego Wilka: https://pomagam.pl/szajkowepsiaki

teksty na zaplecze piszą Wam copywriterzy  > TAK

czy może są to teksty z synonimami > TAK

• Like 1

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii