Skocz do zawartości

Budowanie zaplecza

cashmajster

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, adamman napisał:

starego contentu z expirki z contentem na moneysite

Nie testowałem tego, ale widziałem niektórzy tak robią, na dole strony jest stary content, a na górze nowy. Szczególnie widać to na przechwyconych domenach.

Edytowane przez s_matysik

• 3 tygodnie później...

@up jeśli chodzi o zaplecze to przez wiele lat wygląda to podobnie i tu nie ma wielkich zmian

zaplecze na domenach funkcjonalnych też będzie ok, jakieś to znaczenie może mieć, ale raczej niewielkie

• Like 2

Jest, ale można założyć, że wszystko, co jest pod ukrytym layerem ma albo mieć będzie zdewaluowaną wartość. Już teraz mówi się, że treści ukryte w CSS pod klawiszem "Pokaż więcej" działają słabiej od zwykłych. Nie wiem tego na pewno, bo testów jeszcze nie robiłem, ale scenariusz wydaje się prawdopodobny.

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

@Marudnyrobiłem test widoczności i jest przez wyszukiwarke widoczny

ale testów jego siły nie robiłem. Nawet jesli teraz nie jest mniej ważny, to nie znaczy, że w przyszłości nie może stracić na znaczeniu - bo w sumie powinien być traktowany z mniejszą uwagą. W końcu go nie prezentujemy a wręcz ukrywamy. Staram się nie korzystać z takich bajerów a jeśli już to w taką "ukrytą" warstwę np. przez cssowe display:none - wrzucamy klientowi jakieś mniej ważne lub przydługawe/nudne opisy nie związane często z ważnymi frazami.

co do expirek, to wkrótce niestety mogą stracić na znaczeniu...bo są już sygnały, że przymierzają się do eliminacji pozytywnego czynnika z domen expired

Edytowane przez sebau
  • Like 1

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

6 godzin temu, Paq napisał:

Jest, ale można założyć, że wszystko, co jest pod ukrytym layerem ma albo mieć będzie zdewaluowaną wartość. Już teraz mówi się, że treści ukryte w CSS pod klawiszem "Pokaż więcej" działają słabiej od zwykłych. Nie wiem tego na pewno, bo testów jeszcze nie robiłem, ale scenariusz wydaje się prawdopodobny.

Dzięki za odpowiedź. 

Używam tej opcji do opisów kategorii w sklepie, a niestety tekst w sidebarze lub pod sklepem wygląda bardzo nieestetycznie. Z drugiej strony duża ilość tekstu nad sklepem odpada ze względu na UX.. 

Sprawdź szeroką ofertę lakierów hybrydowych klasy premium: www.NOX-Nails.pl

@Marudny To jest już problem algorytmu, który nie nadąża za trendami. Z jednej strony zmuszają nas do nadprodukcji treści pisanej, z drugiej chcą karać za jej ukrywanie, a sprawą oczywistą jest, że jeśli konkurencja ma 5 tys. znaków na kategorii, to dobrym tekstem na 500 znaków nic nie idzie ugrać. Braki w optymalizacji można nadrabiać backlinkami, ale dzisiaj BL jest znacznie droższy w produkcji niż content.

Edytowane przez Paq
  • Like 3

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

@up Google dalej łyka takie sieczki słów kluczowych, teksty z generatora z dużym nasyceniem fraz itd.

I takie spamy można z powodzeniem wbijać w topy, algorytm nie odróżnia takich spamów od pisanych treści.

Grunt to dobre nasycenie frazami i duża ilość znaków, nic więcej.

Edytowane przez s_matysik

Łyka sieczkę bardzo ładnie. Ostatnio wrzuciłem sporo tego do indeksu i siedzi twardo.

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

Cześć,

Nie chce zakładać kolejnego tematu dlatego też piszę tutaj. Posiadam bloga na którym dodaje 3-4 artykuły tematyczne. Staram się go linkować gdzie tyko mogę, wszystko fajnie. Znalazłem w miarę fajną domenę którą przejąłem i chciałem zrobić przekierowanie 301 na bloga. Zrobiłem wszystko tak jak powinno być - strona została przekierowana, aczkolwiek jak analizuję bloga za pomocą Majestica, bądź GSC to nie widać linków ani w ogóle tej domeny która przekierowałem na bloga. Trwa to już ponad drugi tydzień. Dodam, ze wcześniej też znalazłem fajną domenę która przekierowałem na prywatną stronę główną  i przekierowanie zadziałało. Linki się pojawiły oraz trust podskoczył. 

Mógłby mi ktoś powiedzieć co mogę zrobić ?

Dziękuje i Pozdrawiam.