Skocz do zawartości

Budowanie zaplecza

cashmajster

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, pewnie wielu z was o tym wie, że Google ma swój kreator stron internetowych, dzięki któremu za darmo możemy zrobić własną stronę internetową. Ostatnio postanowiłem zrobić na nim zaplecze dla swojej strony internetowej. Zrobiłem 3 zakładki Strona główna, Blog i Kontakt - pododawałem dobrej jakości artykuły i podlinkowałem z nich do swojej strony. Niestety po jakimś czasie zauważyłem, że linki z tych artykułów z automatu są no follow więc zacząłem szukać rozwiązania. Link w stopce również jest no follow, pomogło dodanie linka do swojej strony w menu.

Zacząłem budować linki dla tej witryny, żeby była dosyć mocna. W ahrefsie zaplecze to wygląda dosyć ciekawie: ( załączam screena)strona.thumb.png.7955119ced3e3a4b01b0c1983c54464d.png

Anchor, którym linkowałem posiada około 4 tys wyszukiwań w miesiącu i powędrował z 14 za 8 pozycję. Myślę, że warto stworzyć kilka takich zapleczówek dla swoich stron jednak muszą być one również dobrze podlinkowane.

• Like 2

Znalazłem bezpłatny hosting, który nadawać się może na postawienie kilku stron zapleczowych. Okazało się jednak, że jest takie "ograniczenie", że na 24 godziny, stronie nie będzie działać 4 godziny.

Czy zakładanie strony na czymś takim ma sens? Zastanawiam się, czy takie ograniczenie nie została wprowadzone własnie po to, aby zniechęcić takich jak ja :)

Izolacje Natryskowe - Ocieplanie pianką Warszawa - Poddasza i stropy. 

https://docieplanie-poddaszy.pl/  a może wybierz sobie coś pożytecznego na https://szlabany24.pl 

17 minut temu, Toto napisał:

Znalazłem bezpłatny hosting, który nadawać się może na postawienie kilku stron zapleczowych. Okazało się jednak, że jest takie "ograniczenie", że na 24 godziny, stronie nie będzie działać 4 godziny.

Czy zakładanie strony na czymś takim ma sens? Zastanawiam się, czy takie ograniczenie nie została wprowadzone własnie po to, aby zniechęcić takich jak ja :)

Wg mnie nie ma sensu - jeśli google będzie odwiedzać Cię w ciągu tych 4 godzin - to tak jak byś nie miał tego zaplecza.
Jeżeli chcesz to napisz PW dam Ci linka na hosting za 15 zł brutt / rok - założyłem tam zaplecze na test śmiga aż miło.

Robimy nadruki na kubkach, poduszkach i innych gadżetach - alenadruk.pl

Ja  chętnie poproszę o taki link;) do tak taniego hostingu. 

Z innej beczki, ale o zapleczu. 

Nie posiadam żadnych automatów, wszystko robione ręcznie. 

Czy 10 blogów na blogspot plus 10 na wordpress com wystarczą jako podlinkowanie strony zapleczowej?

Dać link site wide czy z artykułu?
Czy dodać do tego ze 20 linków z profili?

2 strona medalu, czy z takiego bloga linkować tylko do 1 strony zapleczowej, a dla kolejnych zakładać inne blogi?
Czy można z 1 bloga puścić kilka linków do kilka stron zapleczowych?
Rzeczowymi odpowiedziami bardzo pomożecie. 

Dziękuję.

Lidka

Cytat

Czy 10 blogów na blogspot plus 10 na wordpress com wystarczą jako podlinkowanie strony zapleczowej?

nie, bo te blogi będą mieć również zero linków, a co za tym idzie zero "mocy" seo.

Cytat

Czy można z 1 bloga puścić kilka linków do kilka stron zapleczowych?

tak

Cytat

Ja  chętnie poproszę o taki link;) do tak taniego hostingu. 

Pierwszy z brzegu, - blutu.pl

Cytat

Dać link site wide czy z artykułu?

Można i tak i tak a co jest lepiej to już nie takie proste pytanie, głownie zależy od strategii seo i oraz linków do docelowej które już są lub będą. Site-wide linki dobre ale do pewnego poziomu w ogólnym profilu linków.

Dziękuję bardzo zwłaszcza, że tak zacna osoba odpowiedziała.

W takim razie do każdego z  10 blogów na blogspot/wordpress kierują linki z 3-5 innych blogów na darmowych platformach.
Te 3 blogi są  połączone ze sobą, a do nich kierują powiedzmy jakieś linki z profili w ilości 20.

Czy tak już lepiej?

Pozdrawiam zacne grono.

W skrócie mocy domena nabiera kiedy do niej kierują różne linki i czym więcej tym lepiej. Maja to być linki głownie dofollow, ale również nofollow, linki z social, inne.

To co Ty opisujesz to linkowanie słabych stron innymi słabymi stronami, więc skąd tam ma pojawić się "moc".

Na jakieś bardzo łatwe frazy może to i da jakiś lekki efekt, ale na poziomie błędu statystycznego.

• Like 1

1 godzinę temu, Lidiapertol napisał:

W takim razie do każdego z  10 blogów na blogspot/wordpress kierują linki z 3-5 innych blogów na darmowych platformach.

Te 3 blogi są  połączone ze sobą, a do nich kierują powiedzmy jakieś linki z profili w ilości 20.

Takie "podlinkowanie" 20 szt - to żart?  pomnóż to min x 100 x1000

1 godzinę temu, MaxPan napisał:

a myślałem, że tylko ja odkryłem skarb :) po 2 miesiącach mogę polecić :)

Dnia 3.10.2017 o 21:06, MaxPan napisał:

Pytam tylko dla pewnosci - czy to co oni okreslaja jako subdomeny do podpiecia to ekwiwalent domen?

Artscape - tworzenie stron www | Pomóż Szajce Szarego Wilka: https://pomagam.pl/szajkowepsiaki

14 godzin temu, blazejs napisał:

Pytam tylko dla pewnosci - czy to co oni okreslaja jako subdomeny do podpiecia to ekwiwalent domen?

subdomena == subdomena domeny blutu.pl == twojanazwa.blutu.pl

Ale zawsze możesz wziąć regionalkę zamiast subdomeny.

@blazejs Tylko pamiętaj, że korzystanie z subdomen, domen regionalnych ogranicza w pewnym zakresie linkbuilding. Nie mówię, że zaplecze musi być drugim Onetem, mieć przezajebiste logo etc., ale jadąc w kółko po najniższym koszcie, odcinasz się od możliwości zostawienia linka ręcznego na moderowanych miejscówkach. Szansa na to, że np. średnio rozgarnięty moderator forum wytnie link do strony w subdomenie (już nie mówię o darmowym aliasie) jest jednak znacznie wyższe od .pl i czegoś, co pod tą "peelką" wygląda względnie przyzwoicie. Domeny w subdomenie nie idzie też katalogować (OMG! on kataloguje w 2017 strony! sic!), no i generalnie IMO mało to rozwojowe, bo .pl zawsze idzie ewentualnie sprzedać, jeśli nadarzy się okazja. Cokolwiek. Subdomeny jednak zawężają pole manewru.

Pozdrawiam

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio