Skocz do zawartości

Budowanie zaplecza

cashmajster

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 27.02.2018 o 12:42, blazejs napisał:

Coraz mniejszy. Wordpress.com wcale nie indeksuje sie tak dobrze jak by sie moglo wydawac.

Potwierdzam, blog ma ok 3 m-ce / 8 przyzwoitych artykułów po 2-4 tyś znaków w indexie siedzi 1 (jeden) url.

Robimy nadruki na kubkach, poduszkach i innych gadżetach - alenadruk.pl

W dniu 27.01.2018 o 13:07, Ryś napisał:

a jak sam wiesz zmiany w wyszukiwarce są wprowadzane na bieżąco, więc to co działało miesiąc, czy trzy miesiące temu niekoniecznie musi działać teraz, właśnie dlatego pytam na forum gdzie są aktywni ludzie cały czas działający w branży.

Owszem, są wprowadzane, ale wprowadzają stare zmiany jak i nowe. Z pewnością często jest tak, że sami nie wiedzą co wprowadzają.

• 1 miesiąc temu...

Witam, Panowie potrzebuję rady. Pozycjonuję swoją stronę, zrobiłem 15 zapleczówek, sporo w nich artykułów, i jakieś dwa misiące temu zacząłem linkować do strony głównej. jak narazie pozycje nie za bardzo urosły a wczoraj zauważyłem coś dziwnego. Nie wiem dlaczego ale na każdej z zapleczówek linki które wychodzą do strony głównej mają coś takiego: href="link do storny" rev="bookmark">slowo kluczowe</a> | <a title="slowo kluczowe". Nie wiem dlaczego ale we wszystkich linkach z zaplecza mam to: rev="bookmark. Pytania:

1. czym jest: rev="bookmark

2. Czy polecacie to usuwać z każdego linka? ( pytam bo tych linków wychodzących do strony głównej mam ponad 1000)

3. Czy i jak  rev="bookmark może wpływać na jakość linka?

4. Czy zostawić tak jak jest i cierpliwie czekać??

Usługi budowlane, okna sprzedaż: okna , usługi geodezyjne: geodeta , budowa i projektowanie domu: architekt. Portale budowlane.

@killerbees1982 dziękuję za odpowiedź ale nie rozumiec co masz na mysli. Chyba jeszce nie "czaję" jezyka pozycjonerów. Zapytam wię c wprost: co to oznacza że atrybut rev nie jest obsługivany w HTML5?

@Arkaszka na tą chwilę nie myślę o braku mocy linków. bardziej zastanawiam czy polecasz usuwać z każdego linka rev="bookmark?  czy mogę to zostawić?

Usługi budowlane, okna sprzedaż: okna , usługi geodezyjne: geodeta , budowa i projektowanie domu: architekt. Portale budowlane.

• 2 tygodnie później...

Witam,

czy jeżeli pozyskuję linki a po długim czasie nie widzę ich w search console w zakłade linki zewnętrze prowadzące do strony co to oznacza? takie linki są bezwartościowe? to oznacza ze one są nofollow? proszę o  pomoc

Konsola dziala wyrywkowo, ona nie ocenia linków. Dla tego czasami pokazuje gorsze linki a lepsze nie, lub odwrotnie.

To nawet pracownicy Google kiedyś wyjaśniałi, jak dobrze pamietam na swoim oficjalnym Twitterze. I można im wierzyć w tym przypadku bo nawet jak by powiedziełi odwrotnie nic by to nie zmieniło. Jeśli strona ma mniej linków to to jest malo zauważalnie, wyraznie to widać kiedy ilość linkujących domen jest większa.

Co ciekawo zauważylem nawet, że w konsoli nie ma linka z serwisu powiązanego z Google, a link jest w indeksie Google, co potwierdza, że linki są pokazywane losowo.

• Like 1

Uważam, że trzeba analizować. Czasami mówią naprawdę prawdę i nawet zdradzaja miedzy wierszami szczególy częsci algorytmów, a czasami... każdy wię :DWarto czytać ich Twittera,  oglądać filmy na YT, webinary, forum webmasterów na pewno to nie zaszkodzi.

Dnia 18.05.2018 o 09:47, MaxPan napisał:

To oznacza tylko to, że konsola nigdy nie pokazywała i nie pokazuje wszystkich linków a tylko nie wielką próbkę podglądową.

jakim programem mogę sprawdzić wszystkie linki prowadzące do strony? wiesz może czy Semstorm posiada taka funkcje? ewentualnie jest jakis darmowy?