Skocz do zawartości

Budowanie zaplecza

cashmajster

Rekomendowane odpowiedzi

@Paq @SzlafRock 

Dzieki za uwagi. Zapytam jeszcze o adresy IP dla zapleczowek. Duzo czytalem o seohostingah, czy je polecacie? Dzis dzwonilem w tej sprawie do OVH odebrala Ukrainka i cos nam nie poszlo. Pytam wiec uzytkownikow OVH czy tam mozna wybrać rozne adresy IP dla roznych domen w ramach jednego hostingu? Moze dobry czlowiek odpowie :-)?

Usługi budowlane, okna sprzedaż: okna , usługi geodezyjne: geodeta , budowa i projektowanie domu: architekt. Portale budowlane.

@Maciejus w żadnym wypadku, unikaj seo hostów jak ognia. Właśnie dlatego że są promowane jako rozwiązania pod seo to zazwyczaj są obładowane (głównie wordpressami) tak że w skrajnych przypadkach Twoje zaplecze będzie sypało błędami 500 itp zamiast ładować strony. Drugą wadą takich hostingów jest przeróżny bajzel jaki stoi na danym ip które jest współdzielone przez innych użytkowników.

Generalnie lepiej wyjdziesz na pozbieraniu sobie kilku najtańszych kont z normalnych hostingów niż w nerwówkę z seo hostem z którego prędko postanowisz się wynieść. A przy okazji dostaniesz różne dnsy, data center itp jako dodatkową dywersyfikację.

• Thanks 1

LaoHost - tani i niezawodny / dhosting.pl - dla stron o dużym ruchu, skalowalne zasoby z płatnością godzinową (link daje 5% rabatu) / spideric - genialny monitoring pozycji niezależny od sytuacji z proxy

1 godzinę temu, Maciejus napisał:

Pytam wiec uzytkownikow OVH czy tam mozna wybrać rozne adresy IP dla roznych domen w ramach jednego hostingu?

Z tego co wiem na OVH na współdzielonym mamy jedno IP per hosting.  Z kolei do wykupionych VPS można dokupić do 16 dodatkowych IP typu ip failover z geolokalizacją zgodną DC dla VPS. Przynajmniej tak ma dla VPS w PL mogę wybrać tylko IP z PL.

(Do 16 lokalizowanych geograficznie adresów IP) https://www.ovh.pl/vps/geolokalizacja-vps.xml

Edytowane przez Mion
  • Thanks 1

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Era Seo hostingów dobiega końca i w miarę rozwoju AI, wytyczne danego wątku, będą wskaźnikiem jakościowym linku. Odpowiednia manipulacja synonimami w danym temacie przyczyni się do zwiększenie wartości BL.  Co w danym regionie zwiększy szanse na TOP.

• Like 1

Największą głupotą jest uczenie się tego, co potem trzeba zapomnieć [...]
- Miarą mówcy nie jest ten kto mówi, lecz ten co słucha [...] / Platon (ok. 437 - 347 p.n.e.)

Drogi wszechświecie, przestań no lecieć w kulki!

10 godzin temu, Mazzur napisał:

Ma mocne linki ze stron gov.pl

10 godzin temu, Mazzur napisał:

Domena nie wygaśnięta, czyli ma cały czas swoją moc?

Sam sobie trochę odpowiedziałeś.

Niestety chyba nie da się tak do końca mierzyć "tej mocy". Jeżeli rzeczywiście są mocne linki ze starych gov.pl to "mocy" można trochę pomóc.

Izolacje Natryskowe - Ocieplanie pianką Warszawa - Poddasza i stropy. 

https://docieplanie-poddaszy.pl/  a może wybierz sobie coś pożytecznego na https://szlabany24.pl 

Kilka dni temu kupiłem hosting seo w linuxpl.com - mimo, że Panowie w wątku odradzacie zakup hostingu seo, mam kilka pytań w związku z tym. 

Promuję lokalny biznes (biuro księgowe) - mamy kilka domen, w związku z tym uznałem, że lepiej będzie działać na jednym hostingu seo (z różnych ip i różnych domen tematycznych), niż bawić się w kupowanie hostingów u różnych hostingodawców i tworzenie miliona kont itp - to po prostu czasochłonne i mniej wygodne niż hosting seo. 

Czy takie rozwiązanie ma według was sens? Docelowo na hostingu zamierzam mieć 40 kilka domen, aktualnie mam 10 - więc będę tworzył kolejne, oparte o różne CMS z wartościowymi artykułami branżowymi (autorsko napisanymi), następnie będę je linkował do strony, na której najbardziej mi zależy w mądry sposób i w tej sposób budował zaplecze. 

Według mnie to prawidłowe działanie... jakieś obiekcje? 

29 minut temu, Investment-Accounting.pl napisał:

Według mnie to prawidłowe działanie... jakieś obiekcje? 

Czy Google interesują adresy IP zaplecza SEO?
> https://www.youtube.com/watch?v=XyOr4xFYEH8

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

@Rainmaster ok, dzieki za informacje.@Mion 

Nie wzialem hostingu seo. Wzialem na ovh i webd.pl. i mam takie pytanie poczatkujacego: na ovh mam do wyboru 16 ip dla zapleczowek. Mam wszystkie domeny 20 szt na ovh tam wybralem rozne ip dla domen. Chce 10 z nich przekierowac/utrzymywac na hostingu webd.pl. i w koncu pytanie czy IP domeny bierze sie z domeny czy tez z hostingu na ktory ta domena wskazuje. Mam nadzieje ze ktos to rozumie, i prosze o odpowiedź.... innymi slowy, IP jest przyoisane domenie czy IP domena dziedziczy po hostingu?

Usługi budowlane, okna sprzedaż: okna , usługi geodezyjne: geodeta , budowa i projektowanie domu: architekt. Portale budowlane.

@Investment-Accounting.pl Mi zaplecza na seohostingach nie kopały. Na dedykowanych ip kopią. Tak więc odpowiedź czy warto jest oczywista. Oczywiście można przetestować samemu i się przekonać. 

8 godzin temu, Maciejus napisał:

czy IP domeny bierze sie z domeny czy tez z hostingu na ktory ta domena wskazuje. Mam nadzieje ze ktos to rozumie, i prosze o odpowiedź.... innymi slowy, IP jest przyoisane domenie czy IP domena dziedziczy po hostingu?

IP po hostingu.

Artscape - tworzenie stron www | Pomóż Szajce Szarego Wilka: https://pomagam.pl/szajkowepsiaki

Dnia 28.05.2019 o 20:25, Rainmaster napisał:

@Maciejus w żadnym wypadku, unikaj seo hostów jak ognia.

Co do jakości świadczonych usług przez tzw seo hostingi jest prawdopodobnie różnie. Z jednej z firm korzystam mogę napisać od wielu już lat i jest to jeden z najbardziej niezawodnych hostingów, z takimi zaletami jak dedykowane IP i wzorcowa obsługa klienta. Nie kojarzę padów serwera. Nie będę pisał jaka to firma bo by to wyglądało szeptankę . Nie ma co generalizować :)

Edytowane przez Lars

8 godzin temu, Maciejus napisał:

innymi slowy, IP jest przyoisane domenie czy IP domena dziedziczy po hostingu?

44 minuty temu, blazejs napisał:

IP po hostingu. 

IP domeny jest związane z wpisem w DNS, a dokładnie rekordem A, który wskazuje na IP. Więc domenę możemy mieć kupioną np w aftermarkecie i od nich mieć DNS z rekordem A wskazującym na np OVH, a jakaś z subdomen tej domeny na jeszcze inny IP "na inny hosting".

2 godziny temu, Mion napisał:

IP domeny jest związane z wpisem w DNS, a dokładnie rekordem A, który wskazuje na IP.

Zapomnialem o tym bo rzadko z tego korzystam. Ale dla poczatkujacych to moze byc zbyt skomplikowane.

Artscape - tworzenie stron www | Pomóż Szajce Szarego Wilka: https://pomagam.pl/szajkowepsiaki