Skocz do zawartości

Budowanie zaplecza

cashmajster

Rekomendowane odpowiedzi

15175, więc po co piszesz jak niechcesz się dzielić wiedzą?

Odpowiedź na Twoje pytanie znajduje sie w tym samym poście, który zacytowałeś.

A jeśli mam pisać jaśniej to proszę:

Jest sposób na dobre zaplecze, jednak nikt z pozycjonerów

(a nie "pozycjonerów") nie zdradzi swojego pomysłu na biznes jakim jest zaplecze.

Dlatego wszyscy piszą o wymianie linków, katalogowaniu etc

- jedni aby uniknąć szczerej odpowiedzi, inni dlatego że nie znają innej odpowiedzi.

Edytowane przez 15175

w 3 miechy moze nie. ale w 2 tygodnie czmeu nie :)

heh :)

A mi w stronie o wczasach ze stopki od 3 miechow tylko 1 podstrone zaindeksowalo :D

ps. offtopic: Basso i Urlich nie jadą?!?! jezus maria.. masakra... dawalem wszystko na basso, szczegolnie po giro. a teraz? teraz to nie ma nikogo sensownego. jakies pionki beda mialy historyczna szanse na sukces.

off:Tez dawalem na basso i :(Nie ma dowodow a juz odwolali jego start...troche nie fer...

Ale to moze byc szansa dla ktoregos z naszych reprezentantow ;)

Bierz przykład, powstaje super zaplecze:

www.katalog6.wwseo.com :D

Mar.

Edytowane przez Mar

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

...I właśnie takich odpowiedzi oczekiwałbym...

A siusiu też za Ciebie zrobić ?

Odnośnie wypowiedzi MMP - czy zdajesz sobie sprawy ile w takim zapleczu jest wad? Czy zdajesz sobie sprawy ile bedziesz czasu czekał, aż to zaplecze bedzie wartościowe ?

Jak to gdzieś napisałem - myślenia Was nie nauczymy - myśleć musicie sami !

I właśnie takich odpowiedzi oczekiwałbym na forum tworzonym przez profesjonalistów.

a jak nagle 100 x freehost zniknie, to co powiesz ... że tu są amatorzy :) ?

niech się przez przypadek okaże że tak właśnie będzie, to okaże się jedna że cierpliwość okazała się lepszą poradą prawda ?

Odpowiedź powina być dostosowana do konkretnego przypadku, ( co powinieneś sam ocenić na przykładzie swoich nakładów finansowych, determinacji i możliwości ) droga do odpowiedzi na twój problem powinna biec przez czytanie odpowiednich postów z tym związanych i ewentualne pytania o to czego w nich nie znalazłeś. Każdy z nas ma swoje potrzeby i wymagania co do zaplecza, jeden zrobi 100 porządnych i silnych serwisów, drugi zrobi 1000 z dwiema podstronami, każdy co kto lubi. Ty dostałeś jedno rozwiązanie, a jest ich wiele, ale Ty o tym nie wiesz i satysfakcjonuje Cię uzyskana odpowiedź. A prawd jest zawsze kilka.

EDIT : Tak się rozpisałem że mnie Erbit wyprzedził :D

Edytowane przez zerocool

serce.gifKocham Cię | Życie po Ślubie | Psychopatologia

Popełniłeś tylko jeden błąd ... jaki ? ... RAMBO !

To chyba wyglada tak ze albo masa czasu spedzona przed komputerem przy tworzeniu zaplecza bez kasy albo masa kasy do stworzenia zaplecza bez straconego czasu.

Mysle ze nikt nie poda zlotego srodka i sprawnego gotowego scenariusza. Prawda jest taka ze jesli ktos potrafi zrobic ladna prosta strone i sprzedac ja za kilka stow to wystarcza checi i czas na stworzenie zaplecza. Jesli natomiast ktos bez podstawowej wiedzy i umiejetnosci wczoraj wpadl na pomysl zeby na reklamach google zarobic na samochod a dzis chcialby miec serwis na top10 to prawdopodobnie bedzie zmuszony jezdzic autobusem. Moim zdaniem nie da sie napisac czegos w rodzaju ksiazki na temat "Jak wypozycjonowac strone". Kiedys wazne byly meta tagi, dzis juz nie bardzo, obserwacja zachodzacych procesow i zmian to chyba bylby najlepszy "e-book".

Konkrety - zrób to, to i to, a potem to, zamiast gadania o potrzebie cierpliwości ;-)

Gdyby bylo to tak proste jak myslisz nie byloby na tym forum kilkunastu tysiecy postow i nie czytalbys teraz tego tylko FAQ na optymalizacja.com

Jak wypromowac strone - wykonaj dokladnie te 4 czynnosci a "jutro" twoja strona bedzie na 1 miejscu

Tak to sobie wymysliles?:D

Pół roku temu byliście bardziej rozgadani.

Ci co nie czytali czegoś wcześniej o budowie zaplecza: https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=7556

Chodziło mi o jakieś ciekawe orgynalne rozwiązania. Ten temat (powyżej linkowany) powstał pół roku temu i z pewnością wypowiadający się tam ludzie nabyli nowych, lepszych metod budowy swojego zaplecza.

Nie to nie- nie musicie się dzielić. IMG- dobrze napisałeś na temat ebooka. To prawda, że niektóre techniki wychodzą z "mody", algorytm stale się zmienia. Dlatego ebook będzie często aktualizowany (starzy kupujący też będą dostawać- za darmo- nową wersję ebooka). Myślę także o stworzeniu jakiejś listy mailingowej / strony (z zastrzeżonym contenem tylko dla tych, którzy zakupili ebooka). Aktualności na temat pozycjonowania, ciekawostki etc.

Case study jak pozyskać więcej leadów

... nie da sie napisac czegos w rodzaju ksiazki na temat "Jak wypozycjonowac strone" ...

Oczywiście, że da się, tylko zdecydowanie lepiej stosować tę wiedzę w praktyce i zarabiać ... to tak jak z doradztwem finansowym - praktycznie z definicji nie znajdziesz dobrego, sprawdzonego i uczciwego doradcy finansowego, ponieważ tacy już albo są na emeryturze na Mauritiusie albo są w trakcie zarabianie kolejnego miliona $ DLA SIEBIE - musiałbyś trafić na wyjątkowego filantropa :D i pozostają jacyś tacy na dorobku, leniuchy i nieudacznicy albo przekręty ;)

Tutaj będą zaj...iste trzy linki...

Jeśli chcecie budować zaplecze to zadajcie sobie pytanie czym ono jest.

Zaplecze to są normalne/prawie normalne :D strony, które wykorzystuje się po to aby umieszczać na nich linki do stron klientów. Mogą to być Twoje strony hobbystyczne, katalogi, strony Twoich kolegów, babci, dziadka nie ważne.

Nie ma znaczenia jak zaplecze wygląda, jaką treść zawiera (chyba że zależy Ci na zapleczu tematycznym), czy jest sensowne czy nie. Ważne aby G to łykną i ważne aby strona pobyła trochę na necie czyli nie dostała bana po 2 tygodniach od zaindeksowania.