Skocz do zawartości

Budowanie zaplecza

cashmajster

Rekomendowane odpowiedzi

Moja definicja dobrego zaplecza brzmi następująco: zaplecze jest wtedy dobre, gdy sami zgłaszają się do Ciebie reklamodawcy, by zamieścić tam swoje linki.

Trafiłeś :good:

W takim razie mam parę stron dobrego zaplecza :D

Ja dzielę zaplecze na 3 rodzaje:

- pod site (śmieci),

- tematyczne (parę podstron tekstu),

- małe unikalne serwisy, które mają 50-100 uu/dzień i zarabiają na siebie (nisze),

Pozdrawiam :)

NoteFighter.net - gra uczaca czytania nut

Dla mnie zaplecze to tak jak wyżej napisano. śmieci nie toleruję, unikalne treści na wp (pingi+toolbar), podpięte pod swl +kilka serwisów na joomli - i w to mi graj

73321314cb3.gif

Właśnie skończyłem przeglądać ten wątek... Myślę, że na jego podstawie można napisać książkę o rozwoju SEO w PL... Na początku pozycjonowanie opierało się na śmieciach, a dzisiaj śmieci to już ewentualnie dodatek, a podstawą są strony mniej lub bardziej tematyczne.

Zaczynam swoją zabawę (na razie naukę) w SEO, ale chyba nie będę bawił sie w shit - z moich obserwacji wynika, że duża ilość unikalnego tekstu i podlinkowanie jest dla Google najważniejsza.

Na początku pozycjonowanie opierało się na śmieciach, a dzisiaj śmieci to już ewentualnie dodatek
Niektórzy cały czas opierają się na śmieciach, po prostu się w tym wątku nie wypowiadają już, bo mogą w tym czasie postawić siedem autoblogów ;)
Program partnerski na Twoje katalogi i precle! Nawet 20% prowizji!

Zależy czy ktoś idzie na ilość czy na jakość. Jeśli na ilość, zrobi spam, jeśli na jakość, zrobi strony, na które użytkownicy będą chętnie powracać. Przy okazji wygenerują więcej ruchu i będą mieć możliwość zdobycia naturalnych linków przez tych użytkowników.

Mówicie źle o spamie. Ja od miesiąca opieram się głównie na spamie (głównie katalogi stron) i jak na dzień dzisiejszy nie narzekam. Często żałuję, że nie stawiałem wcześniej takich śmietników. Może to głupio zabrzmi, ale moje zaplecze składa się obecnie w 70% spamu. A jeszcze miesiąc temu miałem tylko kilka katalogów stron. Systemy Wymiany Linków bardzo pomagają w pozycjonowaniu ale trzeba pamiętać, że działają na zasadzie punktów. Bez spamu nie ma punktów i taka jest prawda.

Sprzedam punkty systemu wymiany linków Gotlink.pl i Seomatik.pl

Wystawiam faktury VAT. Zapraszam do kontaktu d.szwaba@gmail.com

neon103 jeśli twój zawód to pozycjonowanie i z tego sie utrzymujesz to powodzenia w przyszłości - co sie stanie jak stracisz 70% zaplecza? za co będziesz żyć?

- - - -
StudioTypo3.com - tworzenie stron w oparciu o TYPO3, aplikacji mobilnych i programów desktopowych. Po ciężkiej pracy zapraszam do odwiedzenia gabinetu kosmetycznego znajdującego się w Rzeszowie na ul. Lwowskiej 6. Więcej informacji o ofercie gabinetu znajdziesz na stronie kamidabrowska.pl, polecam makijaż lub zabiegi na twarz - można się zrelaksować i trochę odmłodzić lub wymalować. Dla facetów też jest kilka zabiegów (depilacja) polecam baaardzo boli ;) ale czego się nie robi dla swojej kobiety.

Pozycjonowanie to moje hobby, nie zawód... Nie mam setek domen jak inni, nie mam z tego pieniędzy...

co sie stanie jak stracisz 70% zaplecza?

Widzę, że masz na myśli, że Google w końcu zrobi porządek ze spamem. Zdania na ten temat są różne. Ja jednak nie wierzę, że wszystkie spamy (qlweby, opisy gadu gadu, teksty piosenek) zostaną "wyindeksowane" z wyszukiwarki. Jednak zawsze mogę mylić się.

Mam może 3 strony, które regularnie linkuję. Efekt widać. Na pewno z moim skromnym zapleczem nie wybiłbym się na słowa "odchudzanie", "gry online", "bielizna" itd. Co mam to mi wystarcza. Nie jestem w TOP1.

Pozwól, że zadam pytanie: Twoim zdaniem lepiej stawiać qlweby czy fora dyskusyjne jako zaplecze? Może dziwne pytanie ale warte moim zdaniem uwagi. Chodzi oczywiście o zaplecze do SWL.

Edytowane przez neon103

Sprzedam punkty systemu wymiany linków Gotlink.pl i Seomatik.pl

Wystawiam faktury VAT. Zapraszam do kontaktu d.szwaba@gmail.com

neon103 jeśli twój zawód to pozycjonowanie i z tego sie utrzymujesz to powodzenia w przyszłości - co sie stanie jak stracisz 70% zaplecza? za co będziesz żyć?

Postawi kolejne 150%.

Taka jest smutna prawda. Kiedyś spamem było napchanie wszędzie słów kluczowych, dziś zaplecza (nie mowie o wartościowych). Zapewne i z tym się kiedyś google upora, a wtedy znów znajdziemy inny sposób na bezkarne, ba... opłacalne spamowanie wielkiego G, ale zapewne trzeba będzie się jeszcze więcej napracować.

A do tego czasu... :P