Skocz do zawartości

Budowanie zaplecza

cashmajster

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, czytam tu o zapleczu i mam mały dylemat bo nie wiem czy dobrze skumałem o co w tym chodzi :) Mianowicie, mam domene np. www.warszawa.pl i teraz tworze dajmy na to 10 innych stron tematycznie związanych z Warszawą. Te 10 stron dodaje do SWL`i do katalogów precli i cholera wie czego jeszcze :rolleyes: z tych SWL`i czerpie pkt potrzebne do wypozycjonowania właśnie strony warszawa.pl.

Czy właśnie to jest zaplecze ???

Pozdrawiam MArciN

Z tych 10 stron linkujesz do warszawa.pl. Punkty z swli sa tylko dodatkiem ktorym mozesz linkowac bardziej zaplecze niz strone pozycjonowana.

Linkuję czyli link www.warszawa.pl umieszczam na tamtych 10 stronach ??

ps. a jak mam te 10 stron i stworze sobie otwarty mini katalog i dodam tam te 10 stron to czy to coś da , pomoże wypozycjonować warszawa.pl ???

Pozdro

Edytowane przez cineck

Witajcie

Na wypozycjonowanie strony nie potrzeba wielkiej kasy. Ja co miesiąc kupuję na allegro linki za ok 60 zł (czyli tyle co kosztuje abonament kom.). Nabywam linki najtańsze, za 1 ,2 , 3 zł.

Rezultaty ? Co miesiąc mam ok 35 linków z małym PR ale dają kopa. Moja firma nie ma zbytniej konkurencji w google ale jesteśmy na 2 miejscu. Plusem takiego rozwiązania jest to, że nie traci się czasu na katalogowanie, które nic nie daje.

Pozdrawiam

Mam takie ot. pytanie dotyczące budowy zaplecza :

Jeśli mam stronę o Zjawiskach Paranormalnych to lepiej zbudować zaplecze:

A ) Na ogólny Temat Zjawisk Paranormalnych

czy

B ) Np. na jeden wybrany temat, np: UFO lub np. Duchy ?

Z góry dzięki za odpowiedzi ;)

Edytowane przez voximdo

ja jeszcze 10 o innej tematyce, i 20 o zupelnie innej i 50 i calkiem kosmicznej, co bym postawil na 10 roznych ip, i 80 roznych domenach.

wszystko to bym podlal linkami, patrzyl jak rosnie i czekal na owoce...

Budowanie bazy do ScrapeBox'a nigdy nie było jeszcze tak szybkie i tak tanie!

Rabat dla użytkowników PiO!

• 1 miesiąc temu...

Mam pytanie, mając wartościową stronę tematyczną jako zaplecze, to jak najlepiej jest ją wykorzystać dla strony pozycjonowanej? Jak najlepiej rozplanować link strony pozycjonowanej na stronie zapleczowej?

Sklep z elementami do balustrad ze stali nierdzewnej - https://homeno.pl

A nie lepiej jest jest wstawić linka w menu otoczonego tekstem? A potem na podstronie jakiś artykuł napisać i w treści tego artykułu wstawić link do podstrony? I tak dla kilku podstron?

Tak zrób, tylko postaraj się o różne anchory. Zamiast umieszczać link gdzieś w menu umieściłbym go w kilku artykułach, które są dostępne ze strony głównej. Albo na stronie głównej w fragmencie artykułu.

Sprawdź liderów systemów wymiany linków:

linkme.pl (stały), gotlink.pl (rotacyjny)

alexain.jpgalexaol.jpgalexaat.jpg