Skocz do zawartości

Budowanie zaplecza

cashmajster

Rekomendowane odpowiedzi

patro, zależy co dokładnie znajduje się na stronie zapleczowej. Jeśli np. na podstronach masz treści na temat poruszony w serwisie pozycjonowanym, możesz ze strony głównej dać linka też do głównej, ale z konkretnych podstron (nie wszystkich) także do podstron.

Jeśli np. pozycjonujesz sklep z filmami na DVD, a na zapleczówce masz recenzje filmów, w recenzji filmu np. "Zmierzch" możesz dopisać coś w stylu:

Źródło informacji: {podlinkowana nazwa filmu} (serwis domena.pl)

Do tej pory moje zaplecze raczej nie było unikalne i ciężko by je było nazwać wartościowym, ostatnio zmieniłem trochę poglądy a blog Lexy w pewnych kwestiach mnie tylko utwierdził. Content is king! :)

Sklep z elementami do balustrad ze stali nierdzewnej - https://homeno.pl

Do tej pory moje zaplecze raczej nie było unikalne i ciężko by je było nazwać wartościowym, ostatnio zmieniłem trochę poglądy a blog Lexy w pewnych kwestiach mnie tylko utwierdził. Content is king! ;)

Ta do tego jeszcze ładny generator + soft który by wrzucał stronę na ftp + coś co by automatycznie zaindeksował stronę...

Jakieś jeszcze życzenia ?

Marketing w sieci - da się ?

W tym artykule też są 2 bardzo ciekawe schematy: https://serwis.magazynyinternetowe.pl/artyk...ozycjonera.html

Jeszcze pytanie jedno mam, stworzyłem blog tematyczny, i w nim opisuje produkty strony pozycjonowanej, w każdym wpisie daję jeden link do produktu opisywanego. Ile mogę takich wpisów dodać na blog z linkiem do strony pozycjonowanej(każdy link do strony pozycjonowanej jest na inną podstrone)? O czym powinienem pamiętać? Jakieś porady?

Sklep z elementami do balustrad ze stali nierdzewnej - https://homeno.pl

Jak ktoś zna podstawy programowania w php, to sam będzie w stanie napisać sobie dobry soft do budowania zaplecza. Sposobów na budowanie zaplecza jest bardzo dużo, ale najlepsze przynajmniej moim zdaniem jest autorskie rozwiązanie, czyli takie które on sam ma na swoim wyposażeniu.

Pytania, które mi się nasunęły w związku z tematem budowania zaplecza, a konkrenie chodzi mi o to, żeby zwiększyć ilość wizyt botów na zapleczu (nie chodzi mi o budowanie zaplecza, które będzie wysoko w indexie - a raczej wręcz odwrotnie):

Czy nie wydaje wam się, że linki domena/moduł/numer są mniej odwiedzane przez boty niż domena/moduł-numer-i-jeszcze-np-tytuł-strony ?

Czy nie wydaje wam się, że podstrony z losowym contentem pomimo tego, że są odwiedzane przez boty to nie trafiają do indexu ? Wydaje mi się, że taka strona ma kilka wizyt bootów i natępnie przestaje być odwiedzana?

Jeżeli strona ma wartościową treść i jest cały czas dobrze linkowana to roboty dobrze krążą na takiej stronie.
Nie przesadzaj, roboty nie czytają co napiszesz... wartość treści ocenia użytkownik odwiedzający stronę,

a roboty jedynie mogą sprawdzić ile jest tej treści, czy nie występuje ona już gdzieś indziej itp.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem