Skocz do zawartości

Budowanie zaplecza

cashmajster

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Bez kasy;-) trochę ciężko. Minimalnym kosztem kup domenkę, postaw na niej joomle i wyładuj treścią o swoich słowach kluczowych. Zadbaj o zróżnicowane meta, unikalną treść. Stwórz subdomenę i tam wrzuć jakiś darmowy seodopalacz. Jak google wszystko poindeksuje to z czasem 1 link z takiego zapleczna na na prawde niezłego powera, nawet bez wysokiego PR strony

A jak niby google znajdzie tą stronę bez jakiego kol wiek podlinkowania do niej ?? Pomysł nie jest zły, sprawdza się w praktyce ale jeszcze trzeba podlinkować do niego.

Darmowy katalog stron internetowych Katalog stron - Jogurcik

Witam Was.

Świetny temat, przeczytałem wszystkie 44 strony i wiele wypowiedzi skopiowałem do notatnika, żeby potem nie szukać.

Po tej pięknej lekturze, jak przystało na nuubka, chciałbym rozwiać pewne wątpliwości. Co do kwestii kwestii domen i hostów

1. Rozumiem że dla google liczy się domenta (czyli adres) a nie host?

2. Jeśli wykupuję hosting, to teoretycznie dostaje domenę, tylko że bedzie to domena w stylu xxx.xx/xxxx (do tej pory miałem stronki tylko na darmowych hostach z domenami w stylu xxxxxx.camxa.com albo xxxxx.netne.net). Czy taka domena, którą dostaję od hosta jest o wiele gorsza niż taka wykupiona (xxxx.pl/org/info/blabla/)? Jeśli nie to po co wykupować domeny? Mozna wiele hajsu zaoszczedzić inwestując tylko w hosty na innych IP.

3. Domeny także mają swoje IP? Te IP jest takie samo jak IP hosta?

(reeeety, ale to wszystko jest zapętlone ;))

Pozdrawiam

Edytowane przez kikasek

Ad 1. Liczy się domena a nie host.

Ad 2. Lepsze wg. mnie jest domena xxx.ltd niż te dawane jako subdomena przy hostingu. No i fakt, że swoja domena to swoja, masz nad nią "władze". Zmienisz hosting i już po zapleczu, usuną Ci konto na hostingu lub dadzą wypowiedzenie i po zapleczu, etc etc.

Ad 3. Domeny nie mają swojego IP.

multikonto, recydywa

Witam Was.

Świetny temat, przeczytałem wszystkie 44 strony i wiele wypowiedzi skopiowałem do notatnika, żeby potem nie szukać.

Po tej pięknej lekturze, jak przystało na nuubka, chciałbym rozwiać pewne wątpliwości. Co do kwestii kwestii domen i hostów

1. Rozumiem że dla google liczy się domenta (czyli adres) a nie host?

2. Jeśli wykupuję hosting, to teoretycznie dostaje domenę, tylko że bedzie to domena w stylu xxx.xx/xxxx (do tej pory miałem stronki tylko na darmowych hostach z domenami w stylu xxxxxx.camxa.com albo xxxxx.netne.net). Czy taka domena, którą dostaję od hosta jest o wiele gorsza niż taka wykupiona (xxxx.pl/org/info/blabla/)? Jeśli nie to po co wykupować domeny? Mozna wiele hajsu zaoszczedzić inwestując tylko w hosty na innych IP.

3. Domeny także mają swoje IP? Te IP jest takie samo jak IP hosta?

(reeeety, ale to wszystko jest zapętlone ;))

Pozdrawiam

kolego - proponuje najpierw zapoznac sie z podstawowymi rzeczami co to jest ip, domena, czy chocby host

1. dla google liczy sie wszystko domena, serwer, ip, kraj, tresc, linki, itd. itd. itd.

2. jest gorsza i co wazne - nie nalezy do Ciebie. nie bede sie rozwodzil czemu

3. domeny nie maja ip. ip ma serwer, do ktorego jest podczepiona domena. ip to 'adres' sieciowy komputera, nie domeny. to gdzie komputer ma szukac innego komputera po nazwie domeny jest dzialka serwerow dns - 'przerabiaja' one nazwe domeny na ip

zacznij od lektury podstawowych pojec zwiazanych z siecia

Budowanie bazy do ScrapeBox'a nigdy nie było jeszcze tak szybkie i tak tanie!

Rabat dla użytkowników PiO!

edited.edited.edited

Ok więc tak, wracając do sedna tematu.

Mam 5 serwisów, każdy na inny temat. Serwisy te są wy pozycjonowane poprzez dodanie do katalogów, zapuszczenie linków do tych serwisów na forach tematycznych. Serwisy z założenia mają być ciekawe i ludzie powiedzmy będą linkować to czasem na innych forach, może nawet kiedyś ktoś na swojej stronce/blogu to z linkuje.

Dostaję stronę do wypozycjonowanie, a następnie dodaję ją do kilku katalogów, zapuszczam linki na forach tematycznych i dodaje linki do tej strony w stopkach tych moich 5 serwisów

Czy to ma moc? ;)

edited.edited.edited

Edytowane przez kikasek

Witam czytałem ten temat i myślałem nad własnym sposobem na zaplecze. I wymyśliłem takie coś kupujemy pare domen na stronach głównych stawiamy bloga na word presie oczywiście. Następnie robimy sub domeny wrzucamy tam word pressa i dajemy blogi do dyspozycji znajomym, oni nam piszą artykuły, cieszą się że maja bloga innego niż wszyscy a my cieszymy się zapleczem z unikalna treścią ;) Co Wy na to ??

Asenizacja - wywóz szamba Szczecin

Albo walnij kolejny spam w postaci autobloga pod SWL. Chyba, że wykorzystasz to inteligentnie i zrobisz ładnego autobloga z unikalną treścią z pomocą przepisanej od podstaw wtyczki ReWriter. Ostatnimi czasy testowałem i autoblog wyszedł ładny, unikalna treść i bez problemu można zdobyć ładny indeks. Co najciekawsze w ogóle go nie linkowałem a wbiłem indeks w postaci 1000 jak do tej pory.

Edytowane przez youngdee
spro.jpg

• 2 tygodnie później...