Skocz do zawartości

Budowanie zaplecza

cashmajster

Rekomendowane odpowiedzi

Co sądzicie o postawieniu 10 zaplecz na blogger.com i wykupieniu dla każdej z nich domeny? Myślicie, że bedą jakieś efekty gdy dobrze podlinkuję każde z 10 zaplecz? I jeszcze jedno pytanie - czy linkować między sobą zaplecza (każdy z każdym) oraz czy od strony pozycjonującej linkować do zaplecz? :D

A czemu na blogger.com? To już lepiej podobną operację zrobić z wordpress.com tam też można dokupić domeny, choć uważam, że lepiej to zrobić swoim hostingu.

Co do pytania to uważam, że pomiędzy zapleczami linkowanie ma być naturalne, więc imho prawie wszystko jedno. Kwestia jest inna - jak są podlinkowane poszczególne zaplecza.

pozdrawiam

Maciek

Współprowadzę kilkanaście tematycznych projektów w necie (medytacja, joga, zdrowie itp.). Jeśli chcesz się skontaktować z propozycją ciekawej współpracy - jestem otwarty. Kilka przykładowych projektów: joga kraków, sufizm uniwersalny - medytacja czy joga portal.

Co sądzicie o postawieniu 10 zaplecz na blogger.com i wykupieniu dla każdej z nich domeny? Myślicie, że bedą jakieś efekty gdy dobrze podlinkuję każde z 10 zaplecz? I jeszcze jedno pytanie - czy linkować między sobą zaplecza (każdy z każdym) oraz czy od strony pozycjonującej linkować do zaplecz? :D

A czemu na blogger.com? To już lepiej podobną operację zrobić z wordpress.com tam też można dokupić domeny, choć uważam, że lepiej to zrobić swoim hostingu.

Co do pytania to uważam, że pomiędzy zapleczami linkowanie ma być naturalne, więc imho prawie wszystko jedno. Kwestia jest inna - jak są podlinkowane poszczególne zaplecza.

pozdrawiam

Maciek

Czy możecie polecić jakiś zaufany/ dobry seohosting w przystępnej cenie? :) Jest dużo ofert które mają kilka kont ftp oraz kilka adresów ip co jest ważne w przypadku zaplecz :) Z góry dziękuję za informację :)

W związku z tym mam pytania:

1. Czy każdy artykuł może posiadać linka (oczywiście z różnymi anchorami) do strony pozycjonowanej, czy lepiej wstawiać linka co któryś artykuł, np. co drugi, albo trzeci.

2. Czy mogę linkować dwie, trzy strony pozycjonowane z moich zapleczówek, czy raczej tylko wstawiać linki do jednej strony pozycjonowanej? (tematyka podobna)

3. Strony zapleczowe chcę powiązać w ten sposób:

A -> B -> C -> D ..... -> Z ->A

Gdzie najlepiej zamieszczać linki do następnych stron zapleczowych, czy również w artykułach, czy można np. tylko w stopce. I jak często, czy np. tylko raz, czy może to być np. co piąty artykuł.

ad1 tak, każdy artykuł może mieć linka do strony pozycjonowanej (najlepiej do różnych podstron i strony głównej),

ad2 to zależy, ja akurat uważam, że lepiej linkować (z własnego zaplecza) tematycznie, jeśli więc tematyka podobna możesz linkować kilka stron,

ad3 tego tak bym nie robił- nie zamykałbym koła w linkowaniu, bardziej zróżnicuj linkowanie, poczytaj o tym więcej np. u Zgreda,

Linki najlepiej zamieszczać w treści, to moje zdanie.

P.S. Zaraz Max mnie zjedzie za cytowanie, przepraszam za bałagan już z góry :D

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Czy możecie polecić jakiś zaufany/ dobry seohosting w przystępnej cenie? ;) Jest dużo ofert które mają kilka kont ftp oraz kilka adresów ip co jest ważne w przypadku zaplecz :) Z góry dziękuję za informację :P

ja korzystam akurat z linuxpl.com, na razie od listopada czy grudnia, więc trudno mi się wypowiadać

ale generalnie po różnych przejściach z różnymi firmami z hostingami zwykłymi przede wszystkim, linuxpl.com wypada bardzo ładnie

musisz jednak wiedzieć, że na pewno na tym forum zdania co do zasadności korzystania z seo-hostingów są podzielone

są tacy, którzy uważają, że lepiej linkować więcej z jednego unikalnego ip z vpsa niż z 50 współdzielonych ip na seohostingu

nie robiłem testów w tym względzie, ale jak ktoś robił to chętnie usłyszę

pozdrowienia

Maciek

edit: przejęzyczenie

Edytowane przez Lorca

Współprowadzę kilkanaście tematycznych projektów w necie (medytacja, joga, zdrowie itp.). Jeśli chcesz się skontaktować z propozycją ciekawej współpracy - jestem otwarty. Kilka przykładowych projektów: joga kraków, sufizm uniwersalny - medytacja czy joga portal.

• 2 tygodnie później...

Korzystam z linuxpl i odradzam. Podpiąłem monitoring i dziennie hosting potrafi paść kilka razy. Są to pady chwilowe, ale drażniące. Utrudniają pracę ze stronami. Taki seohosting to na śmiecie.

Sklep medyczny - zapraszam w razie potrzeby ;)

Grisham

1. Wiadomo, że im więcej linków tym lepiej, jednak przy kilkudziesięciu stronach może być problem z ich zdobyciem. Chodziło mi w pytaniu o to czy strony z kategorii D wystarczą by miały 5-10 linków przychodzących, żeby w sumie dały trochę mocy stronkom C ?

90% naturalnie pozycjonowanych witryn ma kilka-kilkanaście linków i to dopiero spece SEO wrzucają na witrynę po kilka K linków, kwestia tylko czy jest to link z dobrej domeny, czy spam z webmini

Witam,

Szukam i szukam na froum i nie moge znalezc odpowiedzi na nurtujace mnie pytanie,

tutaj było głupie pytanie, na które odpowiedź była oczywista. Zastąpie je innym, czy w subdomenie strony pozycjonowanej, mogę postawić katalog/precla/zapleczowke do pozycjonowania innej storny niz ta z subdomeny?

Edytowane przez albertc

To jaki host pod zaplecze ?

Ja mam linuxa jak na razie jest ok oby tak dalej ...

Cytat

SEO zaplecze pozycjonerskie - www.ZapleczePozycjonerskie.PL - SKUTECZNE. SEO COPYWRITER teksty na zlecenie. www.SeoCopywriter.pl. Opisy produków w sklepie www wykona seo copywriter - zobacz koniecznie.

Witam

Chciałem zapytać jak dodawać średniej jakości wordpress+statyczne kilka podstron zaplecze do googla? Czy lepiej czekać aż googiel sam zaindeksuje dodając do katalogów i precli? Czy średniej jakości zaplecze lepiej pozycjonować? Wiadomo że zaplecze tematyczne i pozycjonowanie to same plusy ale czy z gorszym zapleczem też tak postępować?

Kolejne pytanie dotyczy zarządzania linkami z zaplecza. W jaki magiczny sposób zarządzacie np. 100 stron i edytujecie linki i anchory?

Edytowane przez uzytkownik78