Skocz do zawartości

Budowanie zaplecza

cashmajster

Rekomendowane odpowiedzi

ponawiam pytanie o ilość katalogów pod którymi katalogujecie zapleczówki.

Ile WP ma już jakąś moc zaplecza? 10? 30? 100?

Ile czasu zajmuje wam budowa zaplecza? Wiem że zaplecze buduje się długo ale np. 2dni na postawienie bloga + katalogowanie * X STRONEK to za szybko?

edit kolejny

czy wyszukiwanie "adresstrony.pl" ktalogów z linkami jest równoznaczne z ilością mocy/linków jakie posiada zapleczówka?

Edytowane przez uzytkownik78

Posiadam baze ok 2500 for internetowych i na tych forach wrzucam linki.

Ja nie posiadam zaplecza typu precle, ale posiadam dobre tematyczne strony np. z grami online, filmikami itd. Do działu Hydepark,Na każdy temat,pokaż swoją stronę wrzucam swoje strony zapleczowe np. z hasłem "zobaczcie jaki fajny filmik" i tak 2500 razy (oczywiście linki dodaję dziennie w rozsądnych ilościach ). Na długie lata przetrwa ok. 1000 - 1500 linków .

Osobna baza to linki z for typu fora.pl .

Do tego linki z płatnych katalogów dodawane seocatem. do 800 linków na zaplecze . (tylko najlepsze strony )

Odrobinę gorszę strony linkuję programem UlitmateDemon, ( posiadam bazę ok. 200 k stron postawionych na róznych skryptach )

Cały proces trwa ok 6 -8 miesięcy.

Po 2 - 3 miesiącach dodaje max. 12 linków prowadzących do stron pozycjonowanych

Po 6 miesiącach linkuję już tylko za pomocą UlitmateDemon (ok 40 linków na tydzień)

Po 12 miesiącach do jednej strony strony musi prowadzić ok 3000 zaindeksowanych linków.

Wykonanie ii utrzymanie takiego zaplecza jest drogie, ale opłaca się

Edytowane przez kokodżambo

dzięki podpowiedź :)

program naprawde nieźle się prezentuje, to samo się tyczy miksowania tekstu z synonimami..

ps.

jak można sprawdzić czy wpis został dodany? lub odsiać katalogi, gdzie strona została już dodana..

zauważyłem również problem w oznaczaniu katalogów jak to można znaleźć w SeoBohater .. np. że jest płatny lub wymaga linku zwrotnego :)

Edytowane przez s4min

W SeoLight po dodaniu strony katalog jest przenoszony do okienka "Dodano" o ile dobrze pamiętam. Potwierdzenie zaakceptowania strony w katalogu powinieneś dostać emailem. Zalezy to nie od programu, a od administaratora katalogu.

Inna sprawa kiedy dodana strona nie została zaakceptowana, bo wtedy trzeba chyba taki katalog ręcznie przenieść na listę bieżącą.

VitPost - zautomatyzowany system prywatnych stron presell.

czy nofollow manager w WP jest przydatny? Czy to ma wpływ na moc jeśli nic nie zaznaczę?

Nofollow Manager

Add the nofollow attribute to...

Adjacent post links

Category links (after posts)

Category links (in lists)

Comment anchor links

Comment feed links

Date-based archive links

Pagination navigation links (all)

Pagination navigation links (on blog home only)

“Read more” links

Registration link

Login link

Tag links (after posts)

Tag links (in lists and clouds)

Z tego co widzę po opcjach to masz możliwość sterowaniem przepływu "mocy" strony poprzez nadawanie linką atrybutu nofollow. WP ma domyślnie ustawione nofollow dla linków wychodzących z komentarzy, także nie powinieneś sobie bardzo zaszkodzić jeżeli nic tam nie ustawisz. Powinieneś jednak kontrolować do jakich witryn masz linki wychodzące i zastanawiać się, czy warto aby były one dofollow - są różne szkoły nt. linkowania do zaufanych witryn, itd. ;)

Pozdrawiam,

Patryk.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z pozycjonowaniem polecam nie bawić się w aż takie szczegóły, jak nadawanie atrybuty nofollow linkom nawigacyjnym. Zamiast skupiać się na szczegółach zacznij myśleć całościowo. Postaw kilkanaście blogów jako zaplecze, zapełnij je dobrej jakości treścią, wtedy dopiero zacznij zastanawiać się jak by je ulepszyć, jak nadać więcej mocy.

Wiele osób tygodniami szykuje się do postawienia 1 strony zapleczowej, zbiera informacje, chce ją od razu dopieścić do granic możliwości. Nie jest to najlepszy sposób działania. Lepiej postawić kilka złych stron i uczyć się na błędach, niż czytać po nocach blogi ekspertów i nic z tą wiedzą konkretnego nie robić. Wystarczy znajomość podstaw seo i lekka doza wyczucia (żeby nie przesadzić), plus szczypta cierpliwości.

Czas w końcu zagospodarować sygnaturkę. Zajmuję się pozycjonowaniem. Kontakt przez PW na forum.

Marcin.B,

Po co nam jest potrzebne tworzenie strony/stron do zaplecza? Przecież na to samo wyjdzie preclowanie i katalogowanie, czyż nie tak? hmm

Wydaje się, że Google coraz większą wagę przywiązuje do faktu, czy link prowadzący do strony wychodzi z witryny zgodnej z nią tematycznie. Takie przynajmniej wnioski wysnuwają po pingwinowym updejcie spece zza oceanu. Poza tym posiadając własne zaplecze posiadasz więcej opcji - nie tylko masz pewność, że dana strona nie zniknie z sieci zbyt szybko (precle są zazwyczaj efemeryczne), lecz również możesz na niej zarabiać. Na bardzo dobrej jakości zapleczu można nie tylko zwrócić sobie koszt jego budowy, lecz również generować jakiś stały dochód na przyszłe inwestycje.

Nie neguję oczywiście dodawania strony do precli i katalogów. Jest to oczywiście ważne. Linkowanie i budowa zaplecza są dla siebie komplementarne. Przecież zaplecze też trzeba będzie jakoś podlinkować, żeby miało moc.

Czas w końcu zagospodarować sygnaturkę. Zajmuję się pozycjonowaniem. Kontakt przez PW na forum.

Witam

Rozpoczęłam budowę zaplecza, jednak tymczasowo wykorzystuję do tego darmowe hostingi i platformy blogowe.

Nie podzieliłby się ktoś informacją na temat podobnych miejsc, które jednocześnie umożliwiają korzystanie w późniejszym czasie z systemów wymiany linków?

Mam blog na friko.pl, jest tam możliwość instalacji systemów, ale strony długo się indeksują.

Proszę o poradę.

Pozdrawiam

Witam,

Ja jestem na tajkim etapie : mam zaplecze postawione glownie na wp, okolo 35 stron, tematycznie zwiazne bla bla etc .;_-)

Moje pytanie jest następujące - czy opłaca się kupić listę AA do SB i puścić blasta na to zaplecze ? mam liencej SB, więc koszty będą małe. Czy to coś da, czy może zaszkodzić ?

Do tej pory zaplecze linkowane lekko ręcznie + sotro donkiem ( po około 1-1.5k wpisów)

Szukasz reklamy dla swojej firmy? Wynajmuj samodzielnie billboardy reklamowe przez ZnajdźReklamę.pl !

Zareklamuj się we Wrocławiu - drukarnia Wrocław .

Szukasz reklamy świetlnej ? Koniecznie zobacz Kasetony Reklamowe !