Skocz do zawartości

Budowanie zaplecza

cashmajster

Rekomendowane odpowiedzi

Zaplecze to bardzo przydatna rzecz, nawet jeśli pozycjonuje się tylko proste frazy i to przy jednej stronie www. Trzeba tylko zadbać o odpowiednią jakość stron na zapleczu, nawet jeśli będą one postawione na darmowych platformach blogowych. Jeśli zadba się o odpowiednią promocję takich blogów to można zyskać też ruch bezpośredni, nie tylko wzrost pozycji. Jednak takie zaplecze na darmówkach, z bardzo dobrymi tekstami, to często większa praca niż postawienie kilkudziesięciu słabej jakości stronek na własnym serwerze.

Początkującym polecam zaczynanie od wysokiej jakości blogów, ciekawych, interesujących i przydatnych. Na masowe spamowanie jeszcze zawsze czas się znajdzie w przyszłości. Pozycjoner często staje się po jakimś czasie leniwy i obniża jakość zaplecza, dlatego lepiej obniżyć ją z dobrej na średnią, niż od razu z niskiej na tragiczną.

Co do darmowych hostingów i podpisania wsl-i, to jeśli ktoś planuje na tym budować stały dochód, to jest to bardzo ryzykowne. Strona zawsze może z dnia na dzień zniknąć. Lepiej za pierwsze pieniądze ze sprzedaży punktów wykupić jakiś tani seo-hosting i tam budować tego typu zaplecze. Koszty niewielkie, większa stabilność inwestycji.

Czas w końcu zagospodarować sygnaturkę. Zajmuję się pozycjonowaniem. Kontakt przez PW na forum.

Darmowe blogi mają to do siebie, że działają one wg. zasady "nie znasz dnia ani godziny, kiedy nagle całe zaplecze zniknie" .

Z tym narzekaniem na stabilność darmowych platform jest tak, że każdy to powtarza, ale nikt nie testuje. Ja testowałem. Bardzo ładnie się sprawdza takie darmowe zaplecze. Można sobie nawet spokojnie średnie frazy pozycjonować, jeśli strona pozycjonowana jest odpowiednio zoptymalizowana. Obecnie więcej ryzykujesz opłacając jakiś chałupniczy seo-hosting, który może zniknąć z dnia na dzień. Mnie osobiście nigdy żaden blog na żadnej darmowej platformie nie zniknął, nie został usunięty. Wystarczy nie łamać regulaminu, nie spamować, zamieszczać dobre teksty zamiast sieczki z mieszarki. Polecam początkującym.

Czas w końcu zagospodarować sygnaturkę. Zajmuję się pozycjonowaniem. Kontakt przez PW na forum.

Darmowe blogi mają to do siebie, że działają one wg. zasady "nie znasz dnia ani godziny, kiedy nagle całe zaplecze zniknie" .

Z tym narzekaniem na stabilność darmowych platform jest tak, że każdy to powtarza, ale nikt nie testuje. Ja testowałem. Bardzo ładnie się sprawdza takie darmowe zaplecze. Można sobie nawet spokojnie średnie frazy pozycjonować, jeśli strona pozycjonowana jest odpowiednio zoptymalizowana. Obecnie więcej ryzykujesz opłacając jakiś chałupniczy seo-hosting, który może zniknąć z dnia na dzień. Mnie osobiście nigdy żaden blog na żadnej darmowej platformie nie zniknął, nie został usunięty. Wystarczy nie łamać regulaminu, nie spamować, zamieszczać dobre teksty zamiast sieczki z mieszarki. Polecam początkującym.

Jeżeli miałbym założyć 35 blogów wysokiej jakości na jednej platformie blogowej, a założyć 35 subdomen na własnej domenie, to wole 35 subdomen, bo darmowy blog to nic innego jak darmowa subdomena

Ale stawiając 35 blogów na darmowych platformach możesz znacząco zróżnicować pochodzenie linków. A tak wszystkie linki będą prowadzić z subdomen jednej domeny. Moje zdanie jest takie, że powinno się stawiać i to i to, ponieważ im bardziej zrożnicowane linki mamy tym lepiej.

Ale stawiając 35 blogów na darmowych platformach możesz znacząco zróżnicować pochodzenie linków. A tak wszystkie linki będą prowadzić z subdomen jednej domeny. Moje zdanie jest takie, że powinno się stawiać i to i to, ponieważ im bardziej zrożnicowane linki mamy tym lepiej.

Ja odnoszę się do knkretnej osoby,a więc przeczytaj wypowiedź argern ,a wtedy zrozumiesz sens mojej wypowiedzi

W poprzednim poście zacytowałeś zupełnie inną wypowiedź ale ok. Generalnie nie będę się spierał. Każdy ma swoje metody. Wyraziłem tylko swoje zdanie. Ja mimo wszystko wolałbym postawić 35 teoretycznie niezależnych stron niż 35 na subdomenach jednej domeny. Ale jak Ty robisz inaczej o jest to skuteczne to bardzo dobrze. Bo w tym wszystkim przecież o skuteczność chodzi. EOT.

Pozdrawiam

Witam

Ja w tej chwili mam kilka stron na darmowym hostingu. Działają od kilku lat i dobrze się mają. Problem jak wspomniałam mam z indeksacją.

Zarabianie na stronach dopiero zaczynam, więc szukam oszczędności, stąd moje pytanie.

Nie miały to być podstawowe źródła dochodu a jedynie pomoc. Zaplecze. Pierwsze. Przyjdzie później czas na własne hostingi. Stąd moje pytanie.

Gdyby pod jakieś platformy blogowe można było podpiąć swl, mogłoby to po prostu pomóc.

Ponawiam. Jeśli ktoś takie zna, bardzo proszę o info.

Pod bloga nie podepniesz swl jeśli nie masz dostępu do ftp. Najwyżej możesz sobie na darmowych hostingu postawić własny cms blogowy, np. wordpress. W celu zwiększenia szybkości indeksacji polecam po prostu polepszyć linkowanie stron i częściej je aktualizować. Jeśli będziesz regularnie zamieszczać treści na stronach wówczas robot będzie regularnie odwiedzał Twoją stronę. Warto również polepszyć linkowanie wewnętrzne.

Ja odnoszę się do knkretnej osoby,a więc przeczytaj wypowiedź argern ,a wtedy zrozumiesz sens mojej wypowiedzi

A co to ma do mojego pytania :-) ? Nie pisalem nic o darmowych blogach czy jednej subdomenie, mój temat tyczył się czegoś innego :-)

Szukasz reklamy dla swojej firmy? Wynajmuj samodzielnie billboardy reklamowe przez ZnajdźReklamę.pl !

Zareklamuj się we Wrocławiu - drukarnia Wrocław .

Szukasz reklamy świetlnej ? Koniecznie zobacz Kasetony Reklamowe !

• 4 tygodnie później...

na wiekszkości darmowych hostingów nie podepniesz SWL - są blokowane, tu masz link do forum gotlinka gdzie jest podane na jakich sewrerach działą system (sa tam i płatnei darmowe)

https://www.gotlink.pl/forum/topic/112-lista-hostingow/#2340

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE