Skocz do zawartości

Budowanie zaplecza

cashmajster

Rekomendowane odpowiedzi

W sprawie regionalek powiem tak... Regionalki nie są przyjmowane do dużej liczby katalogów; Regionalki nie są przyjmowane do niektórych SWLi; Regionalki dostają częściej filtry (nawet dobre strony) co widzieliśmy wszyscy całkiem niedawno; Obecnie regionalkami jest spamowany Pobieraczek. Tak więc krótko - jeżeli chcesz spokojnie spać w nocy to bym zainwestował np. w krajówki a nie regionałki. Ja nie będę odnawiał żadnej regionalki - według mnie szkoda czasu i nerwów za te parę złotych oszczędności. No chyba, że lecisz spam i nie będziesz odnawiał regionalek to wtedy też jest metoda na głoda.

;)

Cześć. Chciałbym się odnieść do tej wypowiedzi i zapytać czy stawianie zaplecza na domenach regionalnych żeczywiście nie ma sensu? Czy jeżeli chciałbym postawić zaplecze na regionalkach z unikalnymi tekstami skierowanymi do użytkowników, czy będzie to zaplecze mniej efektywne niż zaplecze postawione na pl-kach?

Witam

Jestem w trakcie budowania zaplecza :-) do pozycjonowania mojej strony.Moje frazy (kaywords) nie sa bardzo konkurencyjne obecnie moha strona jest odpowiednio na moescach w google 4 ,9 ,14, 22, 56 na słowa któe mnie interesują. Doja strona ma PR 2, oraz 241 zaindeksowanych podstron.

Od meisiac zaczołem tworzyć zaplecze narazie mam zrobione 4 strony zapleczowe i kataloguje je średnio po 3 katalogi ziennie staram sie wybrać wmiare mocne o PR 3-6 . Do szybszego kataloowania używam programiku półautomatu SEO-LIGHT. Planuje jeszcze stworzyć 2-3 blogi ale to jest proste. Moje pytanie jest następujące:

Chcę stworzyć forum tematyczne z dziedziny która się zajmuję. Nie jestem programistą nie umiem sam stworzyć własnego forum coś o pozycjonowaniu wiem pewnie nie dużo ale możecie mi polecić jakieś gotowe forum dobre pod kątem SEO. Uważam się za eksperta ze swojej dziewdziny i forum ma byc też miejscem gdzie będe mógł pozyckac dla siebie klientów. Rozkręceniem forum postaram się zając sam .

Proszę o polecenie dobrego gotowca forum i jakie sa koszty ( bez hostingu bo mam juz serwerek wykupiony)

pozdrawiam

ipb jest bardzo dobre, vbulletin też a z darmowych do SMF i phpbb3. Jeśli to małe forum to chyba bym wybrał darmowy SMF

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

Jeżeli potrzebujesz dobrej funkcjonalności, ewentualnie sam napiszesz lub zlecisz napisanie dodatkowych modułów to polecam IPB. Aktualnie piszę kilka autorskich rzeczy do tego forum i jak już ogarnie się dokumentację (jest dość uboga moim zdaniem), to jest nawet przyjemny. Support IPB jest cierpliwy i odpowiada na wszystkie pytania dotyczące dokumentacji. Jednak jeżeli Twoje pytanie będzie chociaż troche zahaczaćo "custom coding" to jakbyś nie zadawał pytania, nie otrzymasz odpowiedzi nawet dotyczącej dokumentacji :)

vB raczej bym odradzał jeżeli chodzi o pisanie czegoś pod ten skrypt. Jakoś od początku do końca denerwował mnie.

Kody na tanie VPSy i hostingi SEO: 2KT7-JFNM-63E8 , EK6B-1JUJ-M9T6 , R3J5-RCNE-SPH4 , E8NR-U9N3-1TU7 , 3TEH-47B3-2HM6 = rabat 25%

polskie wsparcie od ipb też jest ok. Na ich forum jest kilka osób, które podejmą się zrobienia pluginów jeśli takie będą potrzebne. Także jeśli chodzi o płatne to polecałbym także IPB. VB wybrałbym tylko przy bardzo dużych społecznościach, bo jest może trochę mniej nowoczesne ale za to wydajniejsze.

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

Nie testowałem obu skryptów pod kątem wydajności ale wydaje mi się, że właśnie IPB jest bardziej wydajny. Chociażby patrząc na strukturę kodu IPB i vB - IPB wygląda na bardziej przemyślany niż vB.

Kody na tanie VPSy i hostingi SEO: 2KT7-JFNM-63E8 , EK6B-1JUJ-M9T6 , R3J5-RCNE-SPH4 , E8NR-U9N3-1TU7 , 3TEH-47B3-2HM6 = rabat 25%

• 2 tygodnie później...

Chciałbym się dowiedzieć czy dla mnie jest potrzebne owe zaplecze .

Mam stronkę na gotowym szablonie https://www.5parkiet.pl zajmuję się usługami we Wrocławiu .

Czy też wystarczy mi zwykłe pozycjonowanie : wpisy na forum , linki ,katalogi ,precle !?

Kompleksowe usługi  cykliniarskie: Cyklinowanie i  układanie parkietu we Wrocławiu i okolicach.  

Wszystko zależy od tego, na jakie konkretnie frazy chcesz się pozycjonować. Branża budowlano/remontowa jest akurat dość mocno wszędzie obstawiona. Na "remonty Wrocław" nie wróżę sukcesów bez doświadczenia w seo, jednak już na "kładzenie podłóg Wrocław Psie Pole" bardziej ;)

Generalnie dobrze jest mieć jakieś własne, nawet drobne zaplecze. Polecam darmowe platformy blogowe. Z preclami jest tak, że wiele z nich nie żyje dłużej niż rok. Z katalogami podobnie, ale też różowo nie jest. Jeśli postawisz sobie kilka fajnych, zgodnych z regulaminem danej platformy, blogów, wówczas na pewno Ci to nie zaszkodzi.

Czas w końcu zagospodarować sygnaturkę. Zajmuję się pozycjonowaniem. Kontakt przez PW na forum.

do zenbloga właśnie dodaliśmy możliwość zakładania blogów na platformach Wordpress Multi Site. Zakłada nam już na ponad 200 platformach. Dodatkowo mamy jeszcze 30 dedykowanych pod te lepsze platformy blogowe.

Chciałbym się dowiedzieć czy dla mnie jest potrzebne owe zaplecze .

To zależy. Praktycznie prawie wszystko da się pozycjonować zarówno samym zapleczem, jak i bez swojego zaplecza. Najlepiej (IMHO) oczywiście wychodzą mixy - czyli własne zaplecze + linki "z zewnątrz"

Witam, mam takie pytanko odnosnie linkowania zaplecza. Mamy w firmie pare stron z naszymi uslugami. Kazda strona o innej usludze, wszystkie te uslugi sa powiazane ze soba branzowo. Mamy tez nasza glowna strone na ktorej opisane sa wszystkie uslugi i wlasnie ta strone chcemy jak najlepiej wypowycjonowac. Na stronie ksiegapozycjonera jest pare przykladow linkowania zaplecza np linkowanie "kolem nie zamknietym". Czytalem w paru miejscach ze po pingwin update takie cos nie ma sensu. Czy to prawda? Polecacie moze jakies inne metody linkowania zaplecza, a z nich linkowanie do glownej strony? Pozdrawiam i dziekuje za wszelkie informacje.