Skocz do zawartości

Budowanie zaplecza

cashmajster

Rekomendowane odpowiedzi

PageRank to jakis ogolny wyznacznik, o ile zakup domeny z PR3 nie kosztuje Cie znacznie wiecej niz bez tego PR to warto zakupic ta z PR.

Ja akurat zawsze wybieram wieksze ilosci zaplecza, ale jest ono zazwyczaj ogolnotematyczne, dlatego stawialbym raczej na liczbe 25+ portali, jak usiadziesz to postawisz to w jeden dzien nawet na WP. Jesli boisz sie ryzyka to zacznij od tanich domen regionalnych IDN.

Wielka Promocja - Pakiet Zaplecze 2014
czyli oprogramowanie za 1746 zł w cenie 777zł brutto

Mówimy o Microsite Manager Standard, SpamKat i BaseSystem - wszystko to, co potrzebujesz do zaplecza!

PageRank to jakis ogolny wyznacznik, o ile zakup domeny z PR3 nie kosztuje Cie znacznie wiecej niz bez tego PR to warto zakupic ta z PR.

Ja akurat zawsze wybieram wieksze ilosci zaplecza, ale jest ono zazwyczaj ogolnotematyczne, dlatego stawialbym raczej na liczbe 25+ portali, jak usiadziesz to postawisz to w jeden dzien nawet na WP. Jesli boisz sie ryzyka to zacznij od tanich domen regionalnych IDN.

Ta z pr3 wcale nie jest taka tania- 50 zł trzeba pewno dać

Witam,

Jestem to nowy, i mam pytanie odnośnie linkowania samego zaplecza.

Czy warto linkować poszczególne strony zaplecza między sobą? Czy kategorycznie tego nie robić?

Kiedy dodawać linki z zaplecza do pozycjonowanej strony - od razu, czy dopiero po jakimś czasie?

Z nieco innej beczki. Zakładam, że G widzi wpisy WHOIS dla każdej domeny (widzi, że wszystko należy do jednego właściciela, który jest także właścicielem pozycjonowanej domeny), więc jak rozwiązujecie tą sprawę?

Pozdrawiam,

NiX

Edytowane przez 9nix6

Z nieco innej beczki. Zakładam, że G widzi wpisy WHOIS dla każdej domeny (widzi, że wszystko należy do jednego właściciela, który jest także właścicielem pozycjonowanej domeny), więc jak rozwiązujecie tą sprawę?

1. Dane whois można ukryć

2. Używać różnych danych oraz różnych rejestratorów.

Zaplecza tego samego poziomu nie należy linkować ze sobą.

Załóżmy że masz pozycjonowaną stronę a i 3 strony b. Stron b nie linujesz ze sobą.

Strony b można podlinkować stronami c które nie są podlinkowane ze sobą.

Takie jest moje zdanie.

Idealny katalog stron dla twojej witryny- dodaj swoją stronę bezpłatnie.
Polecam serwisy o zdrowiu i urodzie: pieknojestwtobie.com oraz twojmedyk.pl

Dzięki za podpowiedź w sprawie WHOIS-a (nie wiedziałem, że dane można ukryć).

Jeżeli chodzi o zaplecze to moje pytanie wygląda następująco:

[Pozycjonowana strona A] ..... [Pozycjonowana strona B]

^ ^ ^ ^

| | | |

[Presell zapleczowy 1] [Presell zapleczowy 2][Katalog zapleczowy]

Czy presell-e i katalog można / należy wzajemnie linkować?

z tego co tu napisałeś wynika że nie ponieważ 2 precle i 1 katalog linkują do tej samej domeny. Jak chcesz podlinkować zaplecze 1 poziomu (2 precle i katalog) musisz zrobić zaplecze 2 poziomu.

Witajcie,

buduję zaplecze kilku poziomowe na które składają się 2 blogi z artykułami specjalistycznymi, dobrej jakości, poradnikowej. 3 blogi pisane staranie, 7 blogów o jakości preclowej i 10 blogów z tekstami mieszarki. Teraz pytanie czy pierwsze trzy poziomy mają linkować do pozycjonowanej strony ale 4 poziom do owych 3 wyższych poziomów czy też linkować z 4 poziomu do 3, 3 do 2 itd?

czy dodawać od razu linki czy też później? [ tak jak ktoś tutaj wspomniał, że pod 4 miesiącach ]

Edytowane przez Bartosz Bartczak

poziom 4 do poziom 3 do poziom 2 do poziom 1 nigdy z poziom 4 do poziom 1 lub 2. Tak gdzieś czytałem.

Kiedy dać linki musisz sam ocenić. Kiedy strona nabierze PR DA I PA, ogólnie się wzmocni.

Mam pytanie odnośnie WHOIS - jak je ukryć tak, żeby to miało sens. Mam domeny w aftermarket, oferują ukrycie whois, ale wszystko jest rejestrowane wtedy i tak na tego samego właściciela. Jak jest w przypadku innych rejestratorów. I w sumie czy warto 'bawić się' w różnicowanie tego - mnóstwo domen ma ukryte whois np. w takim aftermarket, a skoro aftermarket rejestruje wszystko co ukryte na jedne dane, to... google wszystkie takie strony traktuje jak jednego właściciela??

1.Warto postawić kilka blogów na jednej domenie w subdomenach?

2. Czy na darmowych platformach opłaca się stawiać zaplecze? (np. blogspot, wordpress)

3. Ile mniej więcej postawić zaplecz dla jednej strony i w jaki sposób te zaplecza linkować?

4. W każdym zapleczu w treści artykułu dodawać odnośnik do strony pozycjonowanej?

Edytowane przez Goldi90