Skocz do zawartości

Budowanie zaplecza

cashmajster

Rekomendowane odpowiedzi

1. Lepiej na subdomenach niż wcale - Zgred kiedyś robił jakiś test sundomen, i to działa, tyle że bany lecą częściej zapewne

2. Tak, ale rób sobie kopie zapasowe blogów albo trzymaj teksty gdzieś w pliku na dysku

3. Up dobrze mówi, zależy od trudności fraz. Na proste w ogóle nie potrzebujesz zaplecza.

4. Czasami warto dodać tekst bez linku, co jakiś czas. Wygląda to naturalniej.

Czas w końcu zagospodarować sygnaturkę. Zajmuję się pozycjonowaniem. Kontakt przez PW na forum.

Czy uważacie za lepsze rozwiązania postawienie na tą chwilę 10 własnych precli zapleczowych ( od zera , własne arty, zdjęcia , skórki wp darmowe ) na własnych nowych domenach zasadniczo i dbanie, niż zakup powiedzmy dobrych wpisów do 200 precli z zamkniętej grupy ? Koszt zakupu serwerów dla własnych zaplecz wyjdzie tyle samo stąd zastanawiam się nad taką opcją.

Zadam kolejne może głupie pytanie...

Tworzę właśnie 5 tematycznych blogów zapleczowych do 1 strony pozycjonowanej.

Moje pytania brzmią następująco:

1. Z każdego zaplecza dodać kilka linków z anchorem do strony pozycjonowanej(w artykułach)?

2. Linkować się wzajemnie ze stron zapleczowych?

3. 4xzaplecze linki prowadzą do 1 strony zapleczowej, a z tej strony linki do strony pozycjonującej?

4. Jaki system linkowania z tych zaplecz do str. pozycjonowanej?

1. Lepiej na subdomenach niż wcale - Zgred kiedyś robił jakiś test sundomen, i to działa, tyle że bany lecą częściej zapewne

2. Tak, ale rób sobie kopie zapasowe blogów albo trzymaj teksty gdzieś w pliku na dysku

3. Up dobrze mówi, zależy od trudności fraz. Na proste w ogóle nie potrzebujesz zaplecza.

4. Czasami warto dodać tekst bez linku, co jakiś czas. Wygląda to naturalniej.

Chciałbym się dowiedzieć odnośnie punktu 2. Z jakiego powodu te kopie zapasowe?

Masz artystyczną stronę? Dodaj ją do artystycznego katalogu sztuki ARTKATALOG.PL
Jeśli nie masz artystycznej strony, nic straconego! Dodaj ją do europejskiego katalogu stron ZWARTA.EU

Dzięki za rady koledzy

Myślałeś żeby wsiąść po kielichu do samochodu? Piłeś nie jedź włącz myślenie.

Alternatywa dla taksówki odprowadzanie samochodów warszawa zawsze do usług.

Piłeś do rana dopadła cię tak zwana auto bania warszawa czyli procenty we krwi a ty musisz kierować?

Poruszę raz jeszcze temat WHOIS bo nikt się nie odniósł do moich pytań, a odpowiedzi na nie nigdzie nie mogę znaleźć.

Zakładam, że google widzi WHOIS-y. Ukrywam więc je, by nie było, że całe zaplecze należy do tej samej osoby. Lecz np. ukrywając whois w aftermarket domeny są rejestrowane zawsze na te same dane, a więc de facto całe zaplecze ma znowu to samo whois. Jak to urywać by miało sens?

Jak to jest z darmowymi platformami jeśli chodzi o ip?

Postawiłem 2 blogi na tym samym koncie na wordpress.com i na obu mam te same ip.

Jak założę drugie konto to będzie inne ip?

Masz artystyczną stronę? Dodaj ją do artystycznego katalogu sztuki ARTKATALOG.PL
Jeśli nie masz artystycznej strony, nic straconego! Dodaj ją do europejskiego katalogu stron ZWARTA.EU

@pitrazzz, że tak powiem - są nadawane "losowo".

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

A ja na 2 blogi założone w odstępie 2 dni dostałem 72.233.*** i 76.74.***

Oba założone z różnych adresów IP i przeglądarek - taką dziwną zasadę zauważyłem :)

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy