Skocz do zawartości

Budowanie zaplecza

cashmajster

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam programu do budowania zaplecza na darmowych platformach blogowych oraz zarządzania treścią z jednego miejsca (dodawanie nowych artykułów linków) co powinienem wybrać aby w pełni korzystać z takich możliwości czy zenblog wystarczy czy należy dokupić zenoposter. Proszę o odpowiedź a może jest do tego inna alternatywa?

• 3 tygodnie później...

Jak to jest z tym stawianiem zaplecza? Ileś razy już spotkałem się tu na forum ze stwierdzniem, że ktoś stawia zaplecze pod konkretnego klienta. Jak to się ma do twierdzenia, że nowe zaplecze jest niewiele warte? Mówicie klientowi: Pan poczeka z rok, aż stawiane dla Pana zaplecze nabierze mocy? Czy może Wasze zaplecza nabierają mocy w 48h?

Jak to jest z tym stawianiem zaplecza? Ileś razy już spotkałem się tu na forum ze stwierdzniem, że ktoś stawia zaplecze pod konkretnego klienta. Jak to się ma do twierdzenia, że nowe zaplecze jest niewiele warte? Mówicie klientowi: Pan poczeka z rok, aż stawiane dla Pana zaplecze nabierze mocy? Czy może Wasze zaplecza nabierają mocy w 48h?

Dobra pytanie :D czekamy na opinie specjalistów

Zaplecze nabiera mocy w raz z dobrą optymalizacją, unikalnym contentem. Jednak, jeśli chcesz wzmocnić siłę linka z zaplecza, a przede wszystkim po to robisz zaplecze, aby umacniać na nim link.

Edytowane przez magik89

• 2 tygodnie później...
Jednak, jeśli chcesz wzmocnić siłę linka z zaplecza, a przede wszystkim po to robisz zaplecze, aby umacniać na nim link

Mógłbyś to rozwinąć? ;)

Chodzi tutaj o to że nie tylko linkujesz swoją stronę ale i też zaplecze , strony które kierują do Twojej witryny. W ten sposób uwiarygadniasz i wzmacniasz swoje zaplecze.

Hurtownia tkanin Włoskich.

Precelek PR1 - nie przyjmuje śmieci - zapraszam, chętnie wymieni link.

Kupuję sobie domenę .pl pod zaplecze dla konkretnego projektu (jedną dla przykładu). Czy lepiej postawić na niej blog i np. umieścić 20 linków w kolejnych wpisach do pozycjonowanej strony czy może lepiej postawić 20 subdomen, na każdą wrzucić innego cms (wp, joomla, getsimplecms itd.) i z każdego po jednym linku do pozycjonowanej strony. Co da lepszy efekt?

Zdecydowanie druga opcja :). Jeden blog i linki w kazdym wpisie do tej samej strony dziala jak sitewide.

Wielka Promocja - Pakiet Zaplecze 2014
czyli oprogramowanie za 1746 zł w cenie 777zł brutto

Mówimy o Microsite Manager Standard, SpamKat i BaseSystem - wszystko to, co potrzebujesz do zaplecza!

Ludzie mają na myśli różne rzecy pod mianem "zaplecza" U mnie zaplecza to proste blogi o tej samej tematyce, z powtarzającymi się słowami kluczowymi, z każdego wychodzi trochę linków do strony docelowej. Następnie gdy zbiera się linki do strony, to także do tych zaplecz. Szybkie i mocne zaplecza to blogi na: wordpress, blogspot czy tumblr. To jednocześnie serwisy społecznościowe należące do najpopularniejszych na świecie, więc linki są z subdomeny domen o bardzo dużym PR 8,9 Na blogach linki zróżnicowane, różne anchory i linkować sobie można do strony głównej i podstron. Oczywiście nie może być zbyt duże zagęszczenie tych linków. Natomiast jeśli chodzi o zdobywanie linków na zlecenie, nie jest wcale takie drogie. Mnie wychodzi kilkadziesiąt złotych na miesiąć. Samemu ręcznie dodaje do najmocniejszych katalogów typu interia, onet, gazeta.pl i kupuje po 100 katalogów PR 4-2, jak zostanie ukończone, to kolejne 100 na inne słowa kluczowe i tak znowu i znowu i cały czas dorzucając od siebie różne linki z for, blogów, wiki, edu, gov i do strony głównej i zaplecz. Efekt bardzo dobry.

zakładałem multikonta

Załóżmy, że postawię kilka(naście) blogów na różnych platformach blogowych, skąd mam wziąć treść? A właściwie moje pytanie brzmi, czy treści na Waszych blogach zapleczowych są kupione czy raczej generujecie je mieszarkami?

mały offtop: wiecie może skąd biorą się różnice w listach backlinków do strony w zależności od narzędzia?

Ok, a powiedzcie mi w takim razie jak wygląda sprawa treści "mieszanych"? Napiszę powiedzmy 10 artykułów na jakiś temat, i przemieszam je, powiedzmy po akapitach/paragrafach, czy te akapity/paragrafy, które się powtórzą na różnych blogach nie będą traktowane jako duplikat (z tego co się orientuje, G nie przepada za kopiami kontentu) ?

Edytowane przez DT-Konrad