Skocz do zawartości

Budowanie zaplecza

cashmajster

Rekomendowane odpowiedzi

Mieszanie wygląda trochę inaczej. Dodaje się do wyrazów/zwrotów synonimy, nie zaś zmienia kolejność akapitów. Standardowo synonimizacja wygląda w ten sposób: {wyraz a| wyraz b|wyraz c} - możesz sobie poćwiczyć np. tutaj.

Przykład: To {piękny|śliczny|mądry}, {biały|czarny|czerwony} {konik|osiołek|pozycjoner}.

Czas w końcu zagospodarować sygnaturkę. Zajmuję się pozycjonowaniem. Kontakt przez PW na forum.

Rozumiem :) ale w takim razie w pewnym momencie generowane fragmenty tekstu też się mogą powtórzyć, powiedzmy, że mieszarka wygeneruje dwa teksty składające się z 20 zdań, a część ze zdań powtórzy się w obu tekstach. Jest jakiś limit który określa ilość tekstu zakategorazyowaną jako kopia kontentu? (przy okazji na forum pojawia się skrót DC, rozumie, że chodzi właśnie o Duplicate Content, tak?) :)

Zdania się raczej nie powtórzą, bo synonimizowane są poszczególne wyrazy, a nie zdania jako całości. Tekst po wymieszaniu jest w miarę unikalny. Oczywiście zależy to w dużej mierze od jakości synonimizacji. Im lepiej dodane synonimy, tym w większej ilości miejsc możesz użyć jednego tekstu. Oczywiście jakość tekstu po wymieszaniu będzie słabsza w porównaniu do oryginału (w kontekście czytania przez człowieka). Dlatego raczej nie poleca się używania tekstów z mieszarki w miejscach, gdzie wymaga jest wysoka jakość treści. Na zaplecze niskiej/średniej jakości nadadzą się jednak bardzo dobrze.

Odnośnie DC, jest wiele narzędzi, które potrafią sprawdzać duplikaty, np. copyscape.

Czas w końcu zagospodarować sygnaturkę. Zajmuję się pozycjonowaniem. Kontakt przez PW na forum.

Serio? jakieś dowody że Google potrafi ocenić stronę merytoryczną tekstu masz czy po prostu wierzysz w nieomylność algorytmu???

Bo ja mam w TOPach strony zrobione generatorami i jak wylatują to tylko po ręcznej interwencji na zgłoszenia różnych delikwentów. Wiec mam inne dowody, a Ty czy po prostu czekasz na możliwość wstawienia linka i tak sobie teorie rzucasz???

Edytowane przez MaxPan

Opieram się na swoim doświadczeniu. Dowodów na merytoryczną ocenę tekstu nie mam i nawet w nią nie wierzę, w nieomylność google również. Ale sam sobie odpowiedziałeś pisząc, że po ręcznej interwencji notujesz spadki. Korzystając z generatorów narażasz się na ryzyko. Spamowanie nie jest w moim stylu, ale z linka w stopce oczywiście skorzystam. Kolejna sprawa jest taka, że nie wspomniałem o wartosci merytorycznej, może źle zinterpretowałeś to co napisałem. Jest bardzo dużo innych szczegółów:składnia, częstotliwość słów kluczowych, odpowiednie formy, itd. W mojej ocenie tekst jest rozkładany na czynniki pierwsze, ale nie jest oceniany merytorycznie.

aha, to znaczę rozkłada teksty na czynniki pierwsze rozumiem. A czemu w topach od lat pełno Markova??

I jeszcze pytanie rozkłada na czynniki pierwsze wszystkie języki z cyrylicą włącznie???

Edytowane przez MaxPan

Z mojej strony absolutnie nie polecam synonimów. Google nie od dawna sobie z nimi radzi.

narodził się kolejny Mesjasz SEO. A może rozwiniesz swój głupawy wpis?

Pocecam ci wpisać w g. na przykład "słownik synonimów", następnie wchodzisz na stronę, wpisujesz słowo i masz synonim, czy takie rozwinięcie wystarczy? może masz problemy z interpretacją. Albo inny przykład. Wejdź sobie w translator google i przetłumacz angielskie słowo na polskie, następnie kliknij na przetłumaczone słowo a zobaczysz alternatywne tłumaczenia i synonimy.

Opieram się na swoim doświadczeniu. Dowodów na merytoryczną ocenę tekstu nie mam i nawet w nią nie wierzę, w nieomylność google również. Ale sam sobie odpowiedziałeś pisząc, że po ręcznej interwencji notujesz spadki. Korzystając z generatorów narażasz się na ryzyko. Spamowanie nie jest w moim stylu, ale z linka w stopce oczywiście skorzystam. Kolejna sprawa jest taka, że nie wspomniałem o wartosci merytorycznej, może źle zinterpretowałeś to co napisałem. Jest bardzo dużo innych szczegółów:składnia, częstotliwość słów kluczowych, odpowiednie formy, itd. W mojej ocenie tekst jest rozkładany na czynniki pierwsze, ale nie jest oceniany merytorycznie.

Jeśli uważasz, że google rozumie teksty to pomyśl dlaczego wyniki na hasło np. "tworzenie stron" i "tworzenie strony" są różne? Przecież znaczy to samo...

@webBartek to nie znaczy to samo i to nie są synonimy więc zły przykład :D

@OutsiderP, SEO_Rak raczej miał co innego na myśli, także czytaj ze zrozumieniem... Lepiej rozwiń kiedy to ostatnio (piszesz, że ...nie od dawna...) jakieś zmiany nastąpiły w G i uzasadnij czemu przez to nie polecasz synonimów i w jakim sensie...

Tylko nie tłumacz, że G zna synonimy dla wielu słów/zwrotów bo to akurat wiadomo od dawna, ale nie o to chodzi w tym temacie...

Nareszcie, ktoś czyta ze zrozumieniem, @piotr.k - masz racje, zbyt ogólnei napisałem, jako pierwsz forumowicz przeczytałeś ze zrozumieniem, poprosiłeś o rozwinięcie tematu. @webBartek - to nie są synonimy. To jest liczba pojedyncza i liczba mnoga. Wyniki to nie jest najlepszy przykład na interpretację, czy google potrafi wychwycić synonim. Potrafi to zrobić w swoich innych narzędziach takich jak translator, może więc podobnych metod używać przy sprawdzaniu tekstów w katalogach i preclach. Z uwagi na to uważam, że google sobie z synonimami radzi. Z tego co mi wiadomo to każdy może na forum swoje zdanie wypowiedzieć, nie koniecznie trzeba go obrażać, nazywać Mesjaszem, pisać o głupawych wpisach itd.

W dużej mierze to zależy jeszcze od jakości tekstu z synonimami. Jeśli tekst po wygenerowaniu będzie miał różne długości zdań a każde słowo będzie miało wiele kombinacji typu: {obóz|miejsce wypoczynku letniego|ośrodek, w którym wypoczywałem każdego lata} to jest nie do wychwycenia.

Masz artystyczną stronę? Dodaj ją do artystycznego katalogu sztuki ARTKATALOG.PL
Jeśli nie masz artystycznej strony, nic straconego! Dodaj ją do europejskiego katalogu stron ZWARTA.EU