Skocz do zawartości

Kupe kasy wydane w SEO zero efektów.

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 96
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

30K to dużo i mało. Zależy np. od branży itp., ponieważ na niektóre wystarczy 3000 zł, a na niektóre i 300K będzie mało. Mam klienta z tego forum gdzie po zrobieniu optymalizacji w sklepie zarobki skoczyły o ponad 60%, a pracy było niewiele.

Jak napisał MaxPan SEO kosztuje, a czasem zdarzają się osoby co za 300 zł chciałby uzyskać cuda. Po prostu się nie da bo osoba która zajmuje się SEO też ma wydatki, a nikt za darmo nie pracuje.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

To jest właśnie sławne WHITE SEO. Piękne zaplecza, teksty pisane dla użytkowników a efektem jest top300.

Tworzenie zaplecza to white seo? xD To nie jest white seo, jak już to grey.

100% white seo jest wtedy kiedy ludzie sami z nieprzymuszonej woli linkują do Twojej strony, piszą o niej etc.

Jeszcze co do tematu i moje skromne rady / podsumowanie:

* Nie skupiaj się tak bardzo na SEO "zewnętrznym", teraz bardzo dużo zależy od optymalizacji Twojej strony, treści jaka się na niej znajduje. Zamiast inwestować w treść która linkuje do Ciebie, przynajmniej część z tego zainwestuj w stronę docelową.

* Wspominano o marketingu: promuj stronę na FB - fanpage obowiązkowy, promuj jeżeli możesz w innych dużych portalach społecznościowych czy też związanych branżowo

* Jeżeli już coś robisz w starym stylu seo, czyli precle etc. - rób to na darmowych platformach, a nie na swoich własnych domenach, takie coś odchodzi generalnie do lamusa

Pojadę klasykiem: w działaniach marketingowych średnio połowa budżetu się marnuje. Nie wiadomo tylko która połowa.

Jeden seo rabin powie tak, a inny powie nie.

Zostałem SEMitą, żeby nawet w pracy siedzieć przy komputerze B)

Poznałem też pewnego Pan który ma firmę SEO. Ten Pan doradzała mi też jak am pozycjonować. Na początku było trochę płatnych katalogów. Później koło 100 zaplecz na własnej domenie,linkowanie zaplecz, blogi, linkowanie z wartościowych linków itd.

Aha i wszystko jasne "Pan Doradzał"

Poznałem też pewnego Pan który ma firmę SEO. Ten Pan doradzała mi też jak am pozycjonować. Na początku było trochę płatnych katalogów. Później koło 100 zaplecz na własnej domenie,linkowanie zaplecz, blogi, linkowanie z wartościowych linków itd.

Aha i wszystko jasne "Pan Doradzał"

Dobrze, że nie "kuzyn radził, że..." :)

ricco-banner.png

"Trudno zapomnieć bo ciągle mi przypominacie"* :)

*nie pamiętam skąd, ale cytat.

I takie wyjaśnienie: gdybym podał swoją niecharytatywną, zwykłą i bez-rabatową-dla-"nowych" cenę to myślę że nie dostałbym odpowiedzi i nie musiałbym tłumaczyć "nowym" działania konkurencji w SEO świecie. Człowiek się uczy na błędach :)

à propos branż: na ile wycenilibyście frazy: "opony letnie" i "opony zimowe"?

Brak czasu na nudne, powtarzalne zadania? Sprawdź szablony Zennoposter

gdybym podał swoją niecharytatywną, zwykłą i bez-rabatową-dla-"nowych" cenę

Oplułem monitor :D

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

najlepszym wyjściem będzie zatrudnienie kogoś na pełen etap żeby się zajął moim projektem i kolegi zagranicznym. Chcemy sie razem złożyć z kolegą na pracownika SEO/SEM.

Nikt kto się zna na seo nie będzie pracował na etat za średnią krajową. Za kasę którą dysponujesz, dostaniesz pewnie osobe z niewielką wiedzą, która na Tobie będzie się uczyła.

1. Co myślicie żeby poszukać jakiegoś bardzo dobrego specjalistę SEO który by pomógł wybrać dla mnie pracownika i kontrolował by jego prace przez 1-2 miesiące?

Czyli... Nie stać mnie na specjaliste seo na stałe, więc może znajdę specjalistę seo, powiem mu żeby znalazł kogoś kto jest tani, troche zna się na seo i mu wytłumaczył co i jak. Czyli rekrutacja pracownika + szkolenie (a w zasadzie pakiet szkoleń jeżeli to ma być zrobione odpowiednio) + strategia działania + nadzorowanie pracownika przez 1-2 mce. 10k pln (jak nie więcej) nie Twoje, a w dodatku włożone w pracownika który może sobie pójść do kogoś innego. Generalnie pomysł o du obić.

100 zaplecz na własnych domenach, linkowanie i zero efektów... Powinny być efekty chociażby z mniej konkurencyjnych fraz. Sądzę, że ktoś Cie nabił w butelkę.

Rozmawiałem dziś z moim klientem z Anglii, podobna sytuacja. Zgodził się na umowę z płatnością abonamentową i to kilka razy. Płacił dobrze ale efektów nie było. Jak sprawdziłem do strony prowadziło ok 30 linków, a płacił głupi prawie trzy lata i czekał na cud.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności