Skocz do zawartości

jak wysłać kilka tysięcy emaili tak aby doszły

Nora

Rekomendowane odpowiedzi

Nora jeśli zamierzasz wysyłać kampanie reklamowe na małą skalę do poszukaj darmowych narzędzi, jest ich sporo w sieci, a jeśli większe ilości to własny serwer do brze skonfigurowany lub firma zajmująca się kampaniami.

System wysyłki dla takich ilości jak podajesz ok 1000 dziennie wcale nie wyjdzie drogo, więc zastanów się na tym, bo może w niedalekiej przyszłości będzie potrzebne stworzenie większej kampanii i wtedy roześlesz z własnego serwera.

Linuxpl i 99% hostingów limituje ilość wysłanych maili dziennie, poza tym adresy IP są od dawna na spamlistach, warto pokusić się o VPS-a lub małego dedyka.

Tworzenie profesjonalnych zaplecz, Presell Pages, multikody, katalogowanie, kampanie mailingowe i wiele więcej. Oferty na stronie https://one-solution.pl/

• Odpowiedzi 31
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Tak kalkulowałem mailing przy 50K userów.

W mailchimp to by musiałoby być USD 250 / miesiąc

W Amazon jednorazowo wychodzi 50 * 0.10, czyli USD 5

Coś mało w tym Amazon, czy ja dobrze liczę? Czy ktoś praktykował Amazon SES

Mam u nich otwartą usługę S3 i używam trochę CloudFront.

Tylko 2 razy wysyłałem newslettera przez własny serwer i autorski skrypt, z kolejkowaniem itd,

W sumie wszystko poszło, i nie zszkodziło domenie, ale trwało to wieki.

A chciałbym chociaż raz na miesiąc, tylko te 50K userów to trochę dużo... a kasy nie chciałbym wyrzucać za dużo, bo strona to nie sklep, gdzie można przeliczyć wszystko na potencjalny zysk.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

@arve_lek

tak testowałem, 2 abuse lub troszkę za dużo bounców i wylatujesz,

jak nie masz listy czystej jak kryształ to pociągniesz kilka godzin może

edit.

jak by co moge odpłatnie postawić serwer smtp na vps, tak, że mail dochodzi do yahoo, op i innych darmowych dostawców

Tani, szybki i niezawodny hosting, już od 35zł rocznie  - Webhosting1st

Sklep z częściami do laptopów.

dargre' jeśli postawiłeś system wysyłki na własnym serwerze, już nawet z kolejkowaniem nie wiadomo jakim i wysyłka trwała wieki przy 50 k to gratuluję konfiguracji. No chyba, że miałeś VPS-a za 10 zł miesięcznie :)

U mnie wysyłka 50 k przy kolejkowaniu 500 maili na godzinę na każdy 1 IP i 1 domenę trwa około 5-6 godzin, przy czym maile pięknie dochodzą na poczty.

Za kilka tygodni będę oferował własne serwery SMTP do wysyłki maili wraz z konfiguracją, systemem mailingowym etc. jak ktoś będzie chętny to wydzierżawię.

Tworzenie profesjonalnych zaplecz, Presell Pages, multikody, katalogowanie, kampanie mailingowe i wiele więcej. Oferty na stronie https://one-solution.pl/

Teraz wiele firm ma urlopy, ale nie są to duże ilości. Od paru dni realizuję kampanię do 900 000 firm i jak na razie to 307 zwrotek o urlopie przyszło, a kampania rozesłana w 95%. Kampanie e-mailingowe zawsze warto realizować, a w okresie wakacyjnym mam straszny młyn, wszyscy rzucają się na mailingi.

Konik^Morski Chyba sobie żartujesz. Jeśli ktoś kto wysyła masowo kampanie e-mailingowe nie ma narzędzi diagnostycznych i sam nie ma pozakładanych 50 skrzynek na różnych pocztach, na różnych własnych serwerach (wielu domenach, adresach IP) to trudno mu będzie sprostać wymaganiom dzisiejszych klientów.

Chyba sobie żartujesz

Wyluzuj, weź głęboki wdech. Jestem śmiertelnie poważny.

sam nie ma pozakładanych 50 skrzynek na różnych pocztach

Naiwnie sądzisz, że jeśli maile dochodzą na Twoją skrzynkę testową np. gmail, to u innych userów nie lądują w folderze SPAM ? Mylisz się.

narzędzi diagnostycznych

skonfigurowałeś w swoim życiu porządnie chociaż 1 serwer pocztowy ? Wiesz na czym polega funkcja cichego odrzucania wiadomości, bez info zwrotnych ?

Poczytaj chociażby manuala postfixa a zrozumiesz, że Twoje narzędzia, prawdopodobnie zresztą wymyślone można sobie ....

wysyłka trwała wieki przy 50 k to gratuluję konfiguracji. No chyba, że miałeś VPS-a za 10 zł miesięcznie

niepotrzebnie się nabijasz, widać że @dargre ma pojęcie w odróżnieniu od Ciebie

maile pięknie dochodzą na poczty

hit ! Rozumiem, że wszyscy Ci przysłali podziękowania za spam i stąd wiesz.

kampanię do 900 000 firm i jak na razie to 307 zwrotek o urlopie przyszło

każdy kto prowadził kiedykolwiek kampanie mailingowe, wie że te proporcje są kompletnie nierealne.

Kampanie e-mailingowe zawsze warto realizować, a w okresie wakacyjnym mam straszny młyn, wszyscy rzucają się na mailingi.

Presell Pages, multikody, katalogowanie, kampanie mailingowe

Oj straszny młyn, wszyscy biorą u Ciebie mailingi, które dochodzą w 100% i nawet ludzie na urlopy nie jeżdża w sezonie żeby je czytać.

Żałosna reklama, dawno tu takiej nie widziałem. Powodzenia !

E:

Za kilka tygodni będę oferował własne serwery SMTP do wysyłki maili wraz z konfiguracją, systemem mailingowym etc. jak ktoś będzie chętny to wydzierżawię.

Jak ktoś będzie wtedy chętny to wrzucę takie maszyny w zamian za wpłatę na fundację, niech chociaż jakiś pożytek z tego będzie.

Sygnaturkę z linkiem przyznam sobie po napisaniu 15 wartościowych postów. Prawdopodobnie nigdy.

Co prawda nie prowadzę kampanii mailingowych ale w to to na pewno nie uwierzę. Wysyłam dziennie trochę maili i na 20 wysłanych to z 3 mam takie o urlopie.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

Naiwnie sądzisz, że jeśli maile dochodzą na Twoją skrzynkę testową np. gmail, to u innych userów nie lądują w folderze SPAM ? Mylisz się.

Czytaj ze zrozumieniem. Napisałem, że mam 50 skrzynek, na wp,op, o2, gmail, yahoo i na wszystkich domenach, z których wysyłam kampanie. Poza tymi darmowymi mam zainstalowane wiele różnych klientów pocztowych z różnymi konfiguracjami filtrów antyspamowych.

skonfigurowałeś w swoim życiu porządnie chociaż 1 serwer pocztowy ? Wiesz na czym polega funkcja cichego odrzucania wiadomości, bez info zwrotnych ?
Poczytaj chociażby manuala postfixa

Odpisałbym na to, ale widzę, że nie rozmawiam z osobą, która ma pojęcie.

Twoje narzędzia, prawdopodobnie zresztą wymyślone można sobie ....

Wymyślone, no cóż pewnie wiesz lepiej.

hit ! Rozumiem, że wszyscy Ci przysłali podziękowania za spam i stąd wiesz.

Odpowiedź przecież została udzielona odnośnie tego, nadal nie czytasz ze zrozumieniem.

artykułyseo, on 25 Jun 2015 - 18:07, said:

każdy kto prowadził kiedykolwiek kampanie mailingowe, wie że te proporcje są kompletnie nierealne.

Ty nie możesz tego wiedzieć, bo prawdziwej kampanii nie prowadziłeś.

artykułyseo, on 25 Jun 2015 - 18:07, said:
Presell Pages, multikody, katalogowanie, kampanie mailingowe
Oj straszny młyn, wszyscy biorą u Ciebie mailingi, które dochodzą w 100% i nawet ludzie na urlopy nie jeżdża w sezonie żeby je czytać.
Żałosna reklama, dawno tu takiej nie widziałem. Powodzenia !

To nie jest żadna reklama, bo chyba zauważyłeś jak często tutaj jestem lub się ogłaszam. Mam mnóstwo chętnych na kampanie e-mailingowe i się z tego cieszę, a tacy jak Ty potrafią tylko pierniczyć i udawać znawców. Jak nie masz nic konkretnego i mądrego do napisania to nie pisz.

Jak ktoś będzie wtedy chętny to wrzucę takie maszyny w zamian za wpłatę na fundację, niech chociaż jakiś pożytek z tego będzie.

Bez komentarza

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności