Skocz do zawartości

Przekierowywanie linków

albwikesl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam stronę internetową i chciałbym, żeby po naciśnięciu odpowiedniego przycisku użytkownik został przekierowany na odpowiednią podstronę w zależności z jakiego urządzenia korzysta. Np. dla PC na przyklad.pl/jakislink1 a dla użytkownika korzystającego z urządzenia mobilnego na przyklad.pl/jakislink2. Czy jest to w ogóle możliwe? Z góry dziękuje za informacje i pozdrawiam.

Spróbuj z mobilną wersją strony w postaci subdomeny m.przyklad.pl wtedy wszystkie linki będą od razu dla mobilnych.

Jeden seo rabin powie tak, a inny powie nie.

Zostałem SEMitą, żeby nawet w pracy siedzieć przy komputerze B)

nie "tylko", wtedy linki też muszą prowadzić do wersji mobilnej m.przyklad.pl/jakislink2

Chodzi o to, aby user mobliny miał cały conent ale w subdomenie m. która jest przystosowana do smarkfonów

Jeden seo rabin powie tak, a inny powie nie.

Zostałem SEMitą, żeby nawet w pracy siedzieć przy komputerze B)

Możesz użyć media queries i ustalić reguły w zależności od rozdzielczości jakiej używa użytkownik.

Wtedy robisz sobie dwa różne linki i na jednym z nich ustawiasz w css display:block a w drugim display:none

Dla rozdzielczości smartfonowej w media queries zamieniasz none na block a block na none i wtedy Ci się wyświetli drugi link, który prowadzi do mobilnej wersji strony a pierwszy zniknie.

Autorski, moderowany i darmowy Katalog Stron BestKatalog

• 2 tygodnie później...

Dzięki za wszystkie odpowiedzi i pomysły. Teraz mam jeszcze jedno pytanie o podobnej tematyce, więc zapytam tutaj, aby nie spamować. Powiedzmy, że na stronie mam jakiś "premium content" do którego użytkownik może się dostać poprzez odpowiednią akcję. Powiedzmy że ta podstrona posiada link: mojastrona.pl/premiumcontent/. Chciałbym, zrobić tak (o ile to możliwe), by użytkownik który raz już wykona daną "akcję" musiał ją wypełnić po raz kolejny, by wyświetlić tą zawartość strony (na przekład następnego dnia).

W skrócie. Żeby użytkownik nie mógł po prostu wejść na tą podstronę przez link mojastrona.pl/premiumcontent/ bez uprzedniej (każdorazowej) akcji z jego strony. Czy takie coś możliwe? Może jakieś zmienne/dynamiczne linki do tej podstrony?

Możesz to zrobić tak, że przy każdej akcji użytkownika, która jest wymagana do otwarcia premiumcontent będziesz za pomocą sesji wysyłał jakiś losowy ciąg znaków, który w pliku obsługującym premiumcontent będziesz sprawdzał czy jest poprawny. Jeżeli nie będzie się zgadzał z tym co przesłałeś to znaczy, że użytkownik próbuje otworzyć premiumcontent w jakiś inny sposób niż poprzez "akcję".

Autorski, moderowany i darmowy Katalog Stron BestKatalog

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności