Skocz do zawartości

Kolejny proces przeciw Google

Trotyl

Rekomendowane odpowiedzi

500 tys. zł i usunięcia treści o sobie żąda Leszek L. w procesie wytoczonym Google Inc. za to, że znana wyszukiwarka wskazuje go w sieci jako poszukiwanego listem gończym. Google chce oddalenia pozwu. Wyrok zapadnie 23 czerwca.

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/kolejny-proces-przeciw-google-o-prawo-do-zapomnienia/h80qlf

Moim skromnym zdaniem prawo do zapomnienia jest dość głupie. Google ma być karane za wskazywanie stron z nieaktualną treścią?

nihil fit sine causa

Wcześniej bezskutecznie zwracał się on do Google o usunięcie tych wyników.

Dura Lex, Sed Lex.

I tyle w temacie.

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

@Trotyl oczywiście gdyby Google pokazywało, że powiedzmy 20 lat temu miałeś niespłacone długi, nie chciałbyś usunąć tej informacji z wyników tylko wolałbyś aby sobie tam spokojnie wisiała, prawda? ;)

Google ma takich prawników, że życzę mu powodzenia.

To nie jest kwestia prawników tylko prawodawstwa w PL które praktycznie uniemożliwia "ściganie" korpogoogle w PL za nieprawidłowości w wyświetlaniu SERPów.

W mojej sprawie SS próbowało podobnego "myku" aby nie dopuścić do przesłuchania w charakterze świadka prezesa Google Polska ale ich "zgasiłem" i prezes jednak został wezwany na świadka .

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

gdyby Google pokazywało

Zależy czy jako cytat w SERP czy jako link do nieaktualnej strony. Samo żądanie usunięcia nieaktualnej treści jest ok, usuwanie linków już nie bardzo. Taka sprawa to problem między adminem danej strony a mną. To trochę jak, kowal zawinił, cygana powiesili. Tak naprawdę, to furtka do wybielania wizerunku niezależnie od prawdy.

nihil fit sine causa

to furtka do wybielania wizerunku niezależnie od prawdy

Nie sądzę, do usuwania tego rodzaju przypadków googlasy podchodzą bardzo rygorystycznie i aby coś usunąć trzeba mieć dobre podkładki , oni nie usuwaja nic "na gębę"

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Dokładnie. Za każdym razem gdy usuwam z Google jakieś starocie czy paszkwile na mój temat, oni przesyłają mi emaila że "prosimy uzasadnić bo mamy wątpliwości czy czasem nie jesteś urzędnikiem państwowym bądź nie pełnisz jakiejś funkcji ważnej z punktu widzenia interesu publicznego". Nie wystarczy więc żądanie na zasadzie "weźcie to usuńcie bo ja tego nie chcę", trzeba wyjaśnić że treść godzi w Twoje dobre imię, a Ty dochodzisz swoich praw jako zniesławiona osoba prywatna.

a Ty dochodzisz swoich praw jako zniesławiona osoba prywatna.

Czyli nie żądają prawomocnych wyroków? Jakaś podatność na bajki jest, tak jak algorytmu na pozycjonowanie. Muszą trochę utrudniać, inaczej zalała by ich powódź żądań, do ręcznej weryfikacji.

nihil fit sine causa

Czyli nie żądają prawomocnych wyroków?

Czasami żądają załączników, oświadczeń i innych takich, prawomocny wyrok załączony zamyka sprawę ostatecznie ;)

wyniki wyszukiwania tworzy algorytm, na co pozwany nie ma wpływu."

A algorytm dla pozwanego robią krasnoludki ....

wyniki wyszukiwania tworzy algorytm, na co pozwany nie ma wpływu."

A algorytm dla pozwanego robią krasnoludki ....

Trza dobić ich mydłem ;)

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Trza dobić ich mydłem

Nooo, zbroje jedne, przebrała sie miareczka ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności