Skocz do zawartości

Przegrani na "mobilnej" aktualizacji

Trotyl

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie się niewiele nie zmieniło, od dawna mam strony (te ważne, a nie ze stopki) przystosowane do mobile, więc powinno pójść do góry, a efekt był minimalny. No ale przynajmniej nie poszło w dół :)

• 2 tygodnie później...

Słusznie. Nie mam jak w stat4seo tego sprawdzić, bo nie ma podziału.

W analyticsie więc sprawdziłem i jest porównywalna liczba wejść w ruchu mobilnym. Webmaster tool też pokazuje niemal poziomą linię.

Wnioskuję z tego, że wdrażając RWD mogę tylko zyskać ;-)

Nie wzrósł 40% ale jest średnio 40% dla kilku witryn i rośnie. Rośnie szybciej po wprowadzeniu wersji mobilnych. Tak chodzi o ehandel.

W handlu internetowym jest to bardziej widoczne gdyż klienci łatwiej robią zakupy nawet jadąc w autobusie.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Fajny case jak byś podał jakieś dodatkowe cechy charakterystyczne względem seo tych stron :) byłoby wiadomo kiedy ten czynnik mobile działa.

Ogólnie wszystkie czynniki rankingowe te główne traktuje jako niejednoznaczne, nie działają same. (vide warunek wystarczający a warunek konieczny..)

Najlepszy portal branży gier liczbowych Lotto to: Wyniki Lotto NET

Nie podaję żadnych kejsów. To są badania na zlecenie, kosztowne badania.

Mogę tylko powiedzieć, że mam jeden sklep gdzie została wdrożona wersja RWD (była kilka razy sprawdzana i żadnych błędów nie ma) a google uważa, że nie ma wersji mobilnej. Ruch z wyszukiwań mobilnych jednak rośnie. To taki jeden z fenomenów google.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Z własnego doświadczenia. Kilkanaście stron w top na interesujące frazy. Po wielkim szumie o mobilnych zrobione jak google sobie życzy. W desktop nadal w top, w mobilnych często poza top 100.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności