Skocz do zawartości

Konto kontu nie równe

chcewypoczac

Rekomendowane odpowiedzi

Mam 2 konta na FB- jedno swoje drugie na żonę.

Moje jest zweryfikowane na wszystkie możliwe sposoby- telefon, email, karta kredytowa, dowód osobisty.

Żony tylko telefonem oraz emailem.

Nie wiem teraz dlaczego- czy to czasem, że moje konto jest bardziej zweryfikowane oraz iż były z niego kupowane reklamy płatne na FB- ale posty zamieszczane z mojego konta mają dużo większy zasięg- nie może to być kwestią przypadku- te same posty a z mojego konta powiedzmy 97% wejść z żony 3%.

Ktoś się z czymś takim spotkał albo wie od czego pochodzą takie różnice- posty wstawiane w to samo miejsce o tych samych porach.

facebook sam sie gdziesz przyznał ze fnapge które prowadzi sam osobiście "celebryta" maja wiekszy zasieg

a to oznacza ze zasiegi są w jakimś stopniu uzależnione od tego kto je publikuje

www.FastTony.es the FB Adverisment Tool

CPA, Geolocalization, Local Awareness, Custom Location, MPA, Courusel format, MPA with video, Get The Lead format, Content Manager all in one tool

@chcewypoczac Twój naturalny zasięg zależy od aktywności i interakcji ludzi z twoim kontem. Jak jestem dość aktywny na FB wrzucam, rzeczy są like'i komentarze, share'y, to zwiększa mi się zasięg tego co wstawiam. Potem jak wrzucam coś nowego to jest większy zasięg na start. Co oznacza posty wrzucane w to samo miejsce?

FB wprowadził (oficjalnie 17.06 a testowali to o wiele wcześniejszej) nowy algorytm rankownia. Składnikami nowego algo między innymi, czas który poświecą użytkownik na czytanie konkretnej wiadomości, "wiarygodność" konta z którego wiadomości publikowane, inne

Mam 2 konta na FB- jedno swoje drugie na żonę.

Ogólnie FB walczy nieudolnie ze spamem i fejkowymi kontami.

FB z roku na rok ogranicza zasięg zmuszając do wykupienia reklamy.

Tak jak ktoś pisał wyżej promowane są konta "celebrytów" różnej maści (np. ostatnio Stonoga). Tym samym FB juz dawno stał się śmietnikiem.

Druga sprawa to posiadanie wiarygodnych i aktywnych znajomych zwiększa zasięg. Należy też zwrócić uwagę na czas publikacji. Jest to tez ważny czynnik zasięgu.

FB prawie stale grzebie w algorytmie, dlatego nie jest łatwo podać wiarygodnych odpowiedzi.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności