Skocz do zawartości

Niewielkie zaplecze - Czym dopalać?

Jarekseo

Rekomendowane odpowiedzi

od dawna regularnie śledzę tematy tego programu nie tylko na tym forum i na razie ludzie skarzyli się na sporo błędów i niestabilność

ten harwester (alfa) w wersji premium jak na razie nie działa, a sporo osób się nastawiło że będzie

Od dawna stękasz, że soft jest zły na jednym z forum dzieciaków co szukają tylko oprogramowania scrakowanego bo żal im wydać te kilkaset złotych to kup i sam oceń a nie gadasz herezje.

Często męczysz ludzi nawet o proxy, indeksację itp. zacznij działać samemu bo daleko nie zajedziesz, jesteś młodziutki więc zacznij się uczyć a nie czekać na gotowca a na pewno wyjdziesz na tym dobrze.

Blog SEO dla początkujących adeptów sztuki SEO. Medlabo.pl ciekawy serwis o medycynie i nie tylko.

te kilkaset złotych to kup i sam oceń a nie gadasz herezje

niech nie kupuje.

Od dawna stękasz,

Myśli, ze nikt tego nie czyta.

Napisze jeszcze raz na niewielkie zaplecze wystarczy kupić nieco linków i tyle. Czas od czasu ta czynność powtarzać.

Może być to seosklep, allegro, fivver, dział ogłoszenia i zlecenia. Nie polecajcie do tego softów bo seo soft to jeszcze bazy, serwery, proxy a co najważniejsze strategia i wiedza co i jak.

SEO soft trzeba kupować kiedy już ma się podstawową wiedzę jakie linki chcesz pozyskać i gdzie i w jaki sposób ich przyłożyć. Kolega o którym mówimy to nawet w GSA "indeksuje" k2 tekstowym linkiem i pyta czemu nie są indeksowane, szkoda na jego szkolenie czasu bo nie ma w jego zachowaniu nawet odrobinę wdzięczności, dla tego starsi użytkowniki forum widzę celowo piszą jemu totalne farmazony, a później śmieją się. Taki urok naszego forum, nie lubią osób co ciągle coś chcą i zachowują się tak jak niby im to się należy.

Często męczysz ludzi nawet o proxy, indeksację itp.

Polecam poczytać jego pierwsze posty na forum za które własnie wyleciał i został warunkowo przywrócony.

Dzięki. Będę musiał jutro ze świeżą głową się temu wszystkiemu przyglądnąć. Czy możemy jakoś przyjąć objętościowo, kiedy opłaca się inwestować w takie wynalazki? Jeśli będę miał 20-50 stron to już chyba warto? ;) bo do aktualnego zaplecza rzeczywiście wystarczyłoby kupić podlinkowanie od czasu do czasu i po sprawie. Natomiast chciałbym się rozwijać w tym temacie, dlatego chce podjąć jakieś dodatkowe kroki.

Powiem Wam jak to robiłem do tej pory. Wszystko ręcznie. Każdego dnia klepałem co innego: katy ( wp.interie itp ), żywe profile, komentarze, fora, whitepress - wszystko jak najbardziej tematycznie. Starałem się przebierać w tych miejscówkach, indeksowałem wszystko backlink Indexerem i efekty były takie, że znalazłem się na kilka fraz ( branża transport, przeprowadzki ) w TOP10. Nie były to najtrudniejsze frazy, ale generowały jakiś ruch. Mam wrażenie, że największą robotę zrobiły arty z WP ;)

Co ciekawe! mój szef powiedział, że moje pozycjonowanie przyniosło mu największy efekt, a korzystał już z usług kilku "agencji seło" :P Rozumiecie teraz, dlaczego chciałbym pociągnąć ten temat dalej... czyli stworzyć zaplecze, podlinkować i zdobyć trudniejsze frazy.

Chyba zakupie sobie na początek jednak ten Scrapebox... może nie wykorzystam go w pełni ( przynajmniej razie ), ale wydaje mi się, że to dobry ruch na początek edukacji spamiarskiej.

Co ciekawe! mój szef powiedział, że moje pozycjonowanie przyniosło mu największy efekt, a korzystał już z usług kilku "agencji seło"

Oczywista oczywistość bo płaci Tobie o wiele mniej jak firmie SEO. Jak podejrzewam w Firmie robisz wiele innych rzeczy poza "swoim seo". Efekty w SEO w każdym przypadku zerowe, ale kasa zgadza się. Proste. efekt zaoszczędzenia kasy jest. Szef zadowolony

Chyba zakupie sobie na początek jednak ten Scrapebox...

Kup, tylko zadaj sobie pytanie po co on Tobie.

Nie spodziewałem się tak wielu konkretnych wypowiedzi. Dzięki za wszelkie wskazówki.

Minimum czy multum?

Absolutne minimum :nonono: ten post dotyczy mojego przyszłego/niedoszłego zaplecza ;) Nie odważyłbym się dopalać takimi softami bezpośrednio domeny pozycjonowanej. Aktualnie robię tak, że linkuje z 'bezpiecznych" źródeł ręcznie. Różne anchory, brandowe, domenowe, generyczne, bez znacznia itp, oraz różne podstrony. Nie jest do końca tak, jak piszę MaxPan, że efekty są zerowe, natomiast zdaje sobie sprawę ( i uświadamiam też szefa ), że aby zawalczyć o te na prawdę sprzedażowe frazy potrzebne jest mocniejsze zaplecze linków. Można to zaplecze "wypożyczyć" od kogoś i efekty mieć szybciej, albo samemu robić swoje i dopalić zapożyczonym podlinkowaniem.

Drugie rozwiązanie jest najlepsze bo i tak planujemy robić różne stronki z ofertami. To już można trochę dłużej posiedzieć przy nich, dodać większy content, żeby to nie były takie jednostronicowe stronki i git. Będą wtedy robiły robotę dobrą, bo czasami też ktoś zadzwoni np. żeby mu auto przewieźć czy tam jakąś szafę. Jeśli chodzi o podlinkowanie tego zaplecza to oczywiście Was rozumiem doskonale, że lepiej jest po prostu kupić podlinkowanie w jakimś sklepie seo od czasu do czasu i tyle ;) to jest racjonalne zachowanie w moim przypadku i jak najbardziej tak zrobię.

ale :)

Chciałbym tak sam dla siebie rozwinąć się nieco w tym temacie. Sorry, może nie dokładnie się określiłem co chciałbym osiągnąć całościowo ( nie tylko dla firmy w której mam robotę ). Po prostu podszkolić się w temacie pozycjonowania, pójść dalej niż to co jest na tych blogach seo specjalistów.

Kup, tylko zadaj sobie pytanie po co on Tobie.

Aktualnie chyba tylko do nauki i ewentualnie budowania jakiś list ( na przyszłość?, do ręcznych działań bezpośrednio na domenę? coś w tym stylu ). Podobno do harvestowania miejscówek nie trzeba kupować proxy tylko wystarczą te aktualizowane w SB ( wymagane są dopiero przy dodawaniu ) to prawda? Od czego więc zacząć? Czytający między wierszami na pewno już domyślają się, że nie chodzi tylko o obecną firmę tylko w przyszłości może inne z mojej mieściny :killer:

Dzięki za wszelkie wskazówki.

Podobno do harvestowania miejscówek nie trzeba kupować proxy tylko wystarczą te aktualizowane w SB ( wymagane są dopiero przy dodawaniu ) to prawda?

Pod google musisz kupować duże ilości proxy, albo samemu pozyskiwać. Pod binga czy yahoo możesz korzystać z darmowych proxy z ich serwera (ale prędkość harvestu jest często b. niska).

Polecam usługi ślubne we Wrocławiu: https://www.goodchoice.com.pl/

Profesjonalny kurs wizażu: https://lalabeautyacademy.pl/

Aha, czyli tak czy siak nie obejdzie się bez zakupu proxy, nawet wyłącznie do harvestu. Na szczęście widzę rozwiązanie tego problemu choćby w proxymarket. Można tam kupić jednorazowe pakiety i to by mi wystarczyło na takie drobne robótki jak nauka budowania list, wyciągania adresów, konstruowania footprintów. Później ( o ile będę miał co linkować ) będzie można przejść na wyższe pakiety.

Trochę to zmienia postać rzeczy. W takim razie po przeczytaniu kilkunastu stron, różnych opinii na forum itp, zamiast SB do zabawy chyba wezmę sobie Gscraper.

D_S miałem na myśli linki, nie frazy :D fraz jest multum :)

Jednorazowe proxy dobre jeśli skorzystasz z nich od razu po zakupie. Po kilku dniach z setki może Ci zostać kilka sztuk. Lepiej nawet najmniejsze konto z odświeżanymi proxy.

Aktualnie chyba tylko do nauki i ewentualnie budowania jakiś list ( na przyszłość?, do ręcznych działań bezpośrednio na domenę? coś w tym stylu ). Podobno do harvestowania miejscówek nie trzeba kupować proxy tylko wystarczą te aktualizowane w SB ( wymagane są dopiero przy dodawaniu ) to prawda? Od czego więc zacząć? Czytający między wierszami na pewno już domyślają się, że nie chodzi tylko o obecną firmę tylko w przyszłości może inne z mojej mieściny :killer:

Zadowolony szef to skarb i skoro jest zadowolony to robisz dobrą robotę dla firmy.

W mojej ocenie kwestią czasu są wahania pozycji i pojawienie się pytania - co się stało?

Czy wtedy uda ci się wskazać linki, które straciły na znaczeniu/istnieniu?

Im większym syfem linkujesz tym mniejszą kontrolę posiadasz nad całością kampanii, a w momencie gdy wujaszek raptownym cięciem odetnie ci moc wrócisz tu do działu "spadki pozycji".

Uważam, że to co robiłeś do tej pory było mądre i technicznie uzasadnione - nie miałeś możliwości technicznych robić nic lepiej ani więcej i robiłeś wszystko ręcznie.

W momencie gdy do lokalnej firmy chcesz przyłożyć eksperyment to w mojej ocenie jest to działanie na szkodę Twojego szefa i gdybym miał przeprowadzić audyt kampanii jako firma zewnętrzna wypunktowałbym wszystkie Twoje działania.

Dbaj o to żeby firma się rozwijała. Doświadczenie zbieraj na innych domenach (własnych).

Moja rada:

Gdy zainwestujesz 2 godziny w zrobienie czegoś dobrze, a stabilność tego będzie stała w czasie - to wydałeś mniej czasu pracy niż gdybyś zrobił marne technicznie rzeczy w 5 minut bo wtedy stracisz czas przy ratowaniu kampanii i zapewne swojej pracy

Zadowolony szef to skarb i skoro jest zadowolony to robisz dobrą robotę dla firmy.

:hmmm:

gdybym miał przeprowadzić audyt kampanii jako firma zewnętrzna wypunktowałbym wszystkie Twoje działania.

wskazująć te linki, które straciły na znaczeniu (między innymi, oczywiście) ? Tak ?

Sygnaturkę z linkiem przyznam sobie po napisaniu 15 wartościowych postów. Prawdopodobnie nigdy.

Oxan, Okazwłoka - dzięki za cenne wskazówki.

W mojej ocenie kwestią czasu są wahania pozycji i pojawienie się pytania - co się stało?

Im większym syfem linkujesz tym mniejszą kontrolę posiadasz nad całością kampanii, a w momencie gdy wujaszek raptownym cięciem odetnie ci moc wrócisz tu do działu "spadki pozycji".

Uważam, że to co robiłeś do tej pory było mądre i technicznie uzasadnione - nie miałeś możliwości technicznych robić nic lepiej ani więcej i robiłeś wszystko ręcznie.

Dzięki za poświęcony czas, ale nie rozumiemy się. Ty uważasz, że zamierzam dopalać domenę pozycjonowaną poprzez różne "techniczne" sposoby a tak nie jest. Domenę pozycjonowaną zamierzam dalej linkować w taki dość bezpieczny sposób jak do tej pory. To o czym tutaj rozmawiamy to przyszłe/niedoszłe zaplecze i automatyzacja linkowania tylko tych stron - nie strony szefa.

Wszystkie zdobyte dotąd ręcznie linki do domeny pozycjonowanej mam spisane. Poza tym myślę, że program typu SEO Odkurzacz w razie draki pomógłby rozwiązać kłopot. Nie wiem tylko jakie linki miałbym zdejmować, bo do domeny pozycjonowanej profil jest bardzo naturalny - i niech tak zostanie :)

W momencie gdy do lokalnej firmy chcesz przyłożyć eksperyment to w mojej ocenie jest to działanie na szkodę Twojego szefa i gdybym miał przeprowadzić audyt kampanii jako firma zewnętrzna wypunktowałbym wszystkie Twoje działania.

Nie zamierzam :) Szukam wyłącznie sposobu na podlinkowanie zaplecza ( obecnych i przyszłych kilku stronek tej firmy, i kiedyś innych ).

Dbaj o to żeby firma się rozwijała. Doświadczenie zbieraj na innych domenach (własnych).

Moja rada:

Gdy zainwestujesz 2 godziny w zrobienie czegoś dobrze, a stabilność tego będzie stała w czasie - to wydałeś mniej czasu pracy niż gdybyś zrobił marne technicznie rzeczy w 5 minut bo wtedy stracisz czas przy ratowaniu kampanii i zapewne swojej pracy

Wiem o tym i zgadzam się w 100%. Ten cały spamming ma kręcić się z dala od domeny pozycjonowanej.

Hmm szkoda, że jest blokada na ilość postów dla nowych forumowców :pisze:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności