Skocz do zawartości

Strona w google i tytuł

wskizz

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie

Mam problem. Zamienilem cmsa na statyczne strony html. Odświerzyłem meta tagi i w <title> mam teraz jakis tam ladny tytuł strony pod "seo" - np. naprawa ksero i serwis drukarek w pile. Wujek google teraz nie pokazuje tego tytułu tylko zmiksowal nazwe firmy i miejscowosc no i polecialem na druga strone a bylem na 2 pozycji. Mam teraz - firma Piła. Gdzie szukac przyczyny?

Naprawa samochodów i stacja kontroli pojazdów. Stacja diagnostyczna w Pile

• Odpowiedzi 31
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Gdzie szukac przyczyny?

sam ją znalazłeś

Zamienilem cmsa na statyczne strony html

Odświerzyłem meta tagi

Google czasami dobiera tytuły wq swojego algorytmu niekiedy ignorując znacznik title, spróbuj linkować tak aby w anchorze był tytuł strony, powinno pomóc (ale nie musi) przywrócić wyświetlanie title, co do powrotu na poprzednie pozycje również może nie być tak szybko ponieważ:

Zamienilem cmsa na statyczne strony htm

Ustawienie title i description za pomocą meta tagów to jedno a to jak wyświetli je google w przeglądarce to drugie. Google bardzo często sam dostosowuje wyświetlanie title i description względem zawartości strony także nie ma co się przejmować bo bardzo często algorytm sam ustawia inną kolejność słów, coś dopisze coś zabierze

Witam

mam podobny problem z tytułem strony.

Proszę o podpowiedź czy da się coś z tym zrobić.

W tytule na głównej stronie mam <title>Drukarnia Łódź, tanie ulotki Łódź, plakaty, wizytówki, druk PrintExPress</title>

i po wpisaniu w google hasła printexpress tytuł strony wyświetla się tylko jako PrintExPress a meta description jest właściwy, a gdy wpiszę w google drukarnia printexpress, wtedy wyświetla się prawidłowy tytuł strony natomiast meta description jest inny i są jeszcze linki do podstron.

czemu tak się dzieje i co można z tym zaradzić ? bo na pewno ma to wpływ na pozycję.

Druk ulotek cennik - PrintExPress lider wśród drukarni w Łodzi tanie ulotki druk wizytówek • plakaty cena druk

a pytanie o 301 to trochę bez sensu bo skoro strona mu się wyświetla tzn ze 301 jest.

a co ma wspólnego prawidłowe wyświetlanie strony do starych adresów które mogły nie wskazywać na nowe ?

@wskizz - jaki skrypt cmsa był wcześniej ?

Skoro autor tematu nie napisał ze ma błędy 404 założyć można że prawidłowo zrobił przekierowania 301 więc strona prawidłowo musi sie wyświetlać zresztą co do Title i Description w meta tagach to tylko sugestia a nie wytyczne dla Googla

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności