Skocz do zawartości

Linki z profili i artykułów k2 nie rankują

s_matysik

Rekomendowane odpowiedzi

Cytat
nie widzisz tych linków

zaplecze mogą ukryć

mogą zrobić 301 z domeny podlinkowanej

no tak, ale wnioskując z waszych wypowiedzi bezpośrednio stronę docelową też wypada podlinkować, ale w topach tego jakoś nie widać

• Odpowiedzi 96
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  Cytat
nie zobaczysz

no bo pewnie robią przez piramidke

tak w sumie spamowanie strony docelowej jest mało bezpieczne bo jak Google się doczepi to nic nie zrobisz

Cytat
bota ahrefs rzucaja na 301

jak to robią? tu mnie zaskoczyłeś :nie_powiem:

//np. sowafinansowa.pl która nie dawno weszła w topy "chwilówki" według ahrefs i majestic ma tylko około 100 Referring domain

Jak już ktoś wcześniej pisał powinien z Xannem wejść w bliższą współpracę marketingową - niezłe "filmy" by kręcili.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Dobra koledzy narobiliśmy offtopa wiec podsumujmy

1.900 linków z K2 to żadna ilość na test ( pomijam fakt błędów w samej konstrukcji profilu).

2.Frazy wybrane do testu, delikatnie mówiąc nie nadają się do tej ilości linków, również strona docelowa nie zoptymalizowana prawidłowo.

3. Sposób i same pojecie "indeksowania" jeszcze na razie nie za bardzo rozumiane przez autora tematu.

W dniu 15.06.2015 o 22:22, <span itemprop= napisał(a):

1.900 linków z K2 to żadna ilość na test

x10 to też żadna ilość. Te linki mają zerową moc. Jednym słowem szkoda sobie nimi doopy zawracać. Po drugie - nie wiem czy ktoś zwrócił uwagę na budowę tych profili... ;) Z tego co kiedyś czytałem na blogaskach expertów od SEO to któryś pisał "first link count" :)

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

s_matysik sam pomyśl czy naturalne jest jak 100% linków do domeny prowadzi z miejscówek typu k2? I czy domeny które są w topie opierają swój profil linków tylko i wyłącznie o jeden skrypt? Takie linkowanie przeszło by parę lat temu, ale czasy się zmieniają...

@MaxPan dzięki za podsumowanie

ale zastanawiam się:

Cytat
błędów w samej konstrukcji profilu

co w profilu jest nie tak, to że są dwa linki? jeden chciałem z anchorem

Cytat
pojecie "indeksowania

ile razy według Ciebie robot powinien przejść przez linka, żeby go policzył?

@janekszeryf masz rację, ale zrobiłem też trochę linków k2 dla strony która pozycjonowana jest od dawna i ma wiele innych i tam k2 nie podwyższyło pozycji

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności