Skocz do zawartości

szybko rotujące linki na stronie zaplecza

sklep.kiwi

Rekomendowane odpowiedzi

Na stronie zapleczowej mam podstrony z opisami producentów i wytwórców. Napisałem skrypt, który wstawia na te podstrony zdjęcia+nazwy najnowszych produktów tych producentów, wraz z linkami do sklepu (do tych konkretnych produktów), któremu zaplecze służy. Ponieważ dla niektórych producentów nowości pojawiają się co kilkanaście dni, a liczbę linków z opisami produktów na podstronach zapleczówki ograniczyłem do 10, pojawia się pytanie, czy link "żyjący" tylko kilka-kilkanaście dni a prowadzący do konkretnej strony z produktem ma wartośc dla googla? Czy lepiej, aby linki żyły dłużej, kosztem mniejszej liczby produktów- nowości linkowanych z zapleczówki? Inaczej, czy lepsza jest duża rotacja linków, dzięki czemu zapleczówka wskaże więcej produktów w sklepie, czy też lepiej mniej, a bardziej trwale, np. z czasem życia linka np. 1-2 miesiące?

ogólnie stałe linki są lepsze.

IMO możesz mieć cześć linków, które się dość często zmieniają a cześć bardziej stałych.

Przecież przy promocjach linki, informacje szybko się pojawiają i znikają.

P.S.

BTW szybko rotujące są linki, które np. doby nie żyją, Twoje są w miarę stałe.

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

Ale po co automatyzacja to robi? Dla sztuki? :)

Żeby odpowiedzieć, trzeba znac cel. Sam sobie odpowiem :)

1 Indeksacja

Odpowiedź: jedna i druga metoda jest odpowiednia, ale obie mają swoje plusy i minusy (szybko - robisz więcej, ale też szansa indeksacji mniejsza, ze względu na czas, dłużej - odwrotnie). Pomijam działanie na zaplecze, bo o tym nie piszesz (nie chce mi się tu samemu sobie odpowiadać).

2 Podniesienie pozycji

Odpowiedź: ani jedna ani druga metoda nie przyniesie znaczących efektów przy jednej zapleczówce.

eM

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności