Skocz do zawartości

White press - test mocy linków z portali

it_management

Rekomendowane odpowiedzi

Wiesz Cyber - ja osobiście wolę wydać $ i mieć świadomość jak działa jakieś narzędzie /system niż opierać się na tym co mówia/piszą inni.

Ciekawostka na 1 z fraz art pojawił się w top10 (bez żadnego linkowania ) . Za tydzień lub dwa zacznie się linkowanie artow.

• Odpowiedzi 64
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ciekawostka na 1 z fraz art pojawił się w top10

No nie wiem czy taka ciekawostka, znam parę portali gdzie po dodaniu arta na frazę pojawia się bardzo wysoko. I to darmowych.

Ale wracając tematu testu, to że się pojawił wysoko dobrze świadczy, tylko ciekawe jak długo się utrzyma? Bo widziałem takie przypadki że spadały hen daleko w ciągu paru godzin.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

Wiesz Cyber - ja osobiście wolę wydać $ i mieć świadomość jak działa jakieś narzędzie /system niż opierać się na tym co mówia/piszą inni.

Nie no na tym właśnie polega działanie inteligentnych ludzi, mnie po prostu zszokowała kwota na ten cel :) jak i to że masz zamiar zrobić test dla 6 linków. No ale sam się nieraz wypowiadałem że liczy się link ze stron z unikalnym contentem i na który wchodzą userzy z wyszukiwarki google tylko że tych linków pasowałoby by mieć ze 40 co najmniej.

Jak tylko 6 linków i z założenia ma to być content marketing z linkiem pozycjonującym to szkoda kasy na pośredników w rodzaju White press.

Mnie osobiście interesuje taki test - tematyka kobieca - moda i umieszczenie artów z linkiem na czołowych portalach w rodzaju

• kobieta.wp.pl
  • kobieta.onet.pl
  • kobieta.gazeta.pl

Nie wiem jaki jest koszt takiej kampanii ale jak bym miał z 6 takich linków to wtedy mógłbym wiarygodnie powiedzieć czy content marketing z linkiem przełożył się na pozycje. Jak kampania będzie na mniej silnych stronach to tych linków musi być odpowiednio więcej. Wszystko zależy od tematyki - tutaj teoretycznie jest kobieta + moda. Dla innej tematyki może być mniejsza "konkurencja" ilości domen ale czołówka pozostaje zasadzie ta sama.

𝓒𝓸𝓰𝓲𝓽𝓸, 𝓪𝓻𝓻𝓲𝓹𝓲𝓸 𝓭𝓲𝓮𝓶, 𝓿𝓲𝓿𝓸, 𝓬𝓻𝓮𝓭𝓸, 𝓮𝓽 𝓼𝓹𝓮𝓻𝓸, 𝓱𝓾𝓶𝓪𝓷𝓲𝓽𝓪𝓽𝓮𝓶 𝓷𝓸𝓷 𝓭𝓮𝓼𝓽𝓻𝓾𝓬𝓽.

Jak tylko 6 linków i z założenia ma to być content marketing z linkiem pozycjonującym to szkoda kasy na pośredników w rodzaju White press.

Mnie osobiście interesuje taki test - tematyka kobieca - moda i umieszczenie artów z linkiem na czołowych portalach w rodzaju

• kobieta.onet.pl

cennik reklma na onecie:

https://reklama.onet.pl/

Generalnie nie dają linków na stałe, tylko płacisz za określoną ilość wyświetleń, Więc trochę większy budżet niż założył autor wątku :)

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...
Siemianice to taka mała słoneczna miejscowość :)

• kobieta.wp.pl
  • kobieta.onet.pl
  • kobieta.gazeta.pl

Nie wiem jaki jest koszt takiej kampanii ale jak bym miał z 6 takich linków to wtedy mógłbym wiarygodnie powiedzieć czy content marketing z linkiem przełożył się na pozycje. Jak kampania będzie na mniej silnych stronach to tych linków musi być odpowiednio więcej. Wszystko zależy od tematyki - tutaj teoretycznie jest kobieta + moda. Dla innej tematyki może być mniejsza "konkurencja" ilości domen ale czołówka pozostaje zasadzie ta sama.

Po czym sugerujesz, że szkoda kasy na WhitePress? Proponuje zrobić test i napisać do tych portali z prośbą o wycenę i porównać te ceny, które oferuje WhitePress. Oprócz tego, że w WhitePress będzie taniej to już nie mówię o dodatkowych kosztach "pracy" na dogadanie artykułów. WhitePress publikuje ponad 2000 artykułów miesięcznie i bazuje na efekcie "skali" a nie jednorazowych publikacjach.

Dodatkowo cenniki reklamowe, a indywidualne negocjacje z Wydawcami, które realizuje WhitePress to całkiem inna bajka. Porównaj sobie cennik reklamowy z jednym dniem ze stroną główną na wp.pl (25000 lub 20000 netto w zależności od sekcji) do tego co ma w ofercie WhitePress - publikacja za 5600 netto.

• 3 tygodnie później...

Ten test trzeba by zrobić trochę inaczej i nie na domenie, która ogólnie jest w topach.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności