Skocz do zawartości

White press - test mocy linków z portali

it_management

Rekomendowane odpowiedzi

osoby ktore seouja za pomoca hakow zawsze mocno dopalaja landingi ktore umieszczaja na mocnych domenach !!

Chyba coś pomieszałeś. Oni nie dopalają landingów tylko je pozycjonują.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

• Odpowiedzi 64
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Poza tym chyba jakoś trzeba "podnieść popularność" takiego artykułu co ? ;)

no właśnie o tym pisałem. z tej konkretnej podstrony z naszym tekstem na danym portalu wychodzi ogólnie pewnie z 50-100 linków, to jak mocno musisz dopalić tą stronę by Twój jeden link ze stu zyskał na mocy? nam przecież zależy w tym miejscu na mocy linka z tego artykułu a nie podniesienie popularności wpisu. nawet linkując do tego artykułu na frazę linkowaną w tym artykule to moc przekazana temu linkowi i tak musi sie podzielić ze wszystkimi pozostałymi. jeśli założymy że te artykuły mają pracować na rozpoznawalność i poszerzanie informacji o naszej marce/produkcie to jak najbardziej się z Toba zgodzę, ale w tej chwili mówimy strictle o SEO

• 2 lata później...

Takie artykuły z linkami pozycjonującymi musiałby być opublikowane na podstronach, które są podlinkowane i mają jakąś moc. W innym wypadku takie zabiegi mogą być jedynie wykonane w celu zdywersyfikowania anchorów linków prowadzących do pozycjonowanej strony. Mam trochę stron zapleczowych z tematyki medycznej gdzie mógłbym zamieścić odpłatnie artykuł z linkiem na stronie głównej jeśli kogoś interesuje

• 1 miesiąc temu...

Cześć wszystkim, stała czytelniczka, ale dopiero dziś zarejestrowana wita. 

Piszecie tutaj o zakupie artykułów na średniej jakości portalach typu di.com.pl itp. 

Chciałam się zapytać czy macie doświadczenie w zakupie takich artykułów na lepszych portalach typu Interia, Wp, Rp.pl i inne? Takie od 500 zł wzwyż? Czy ktoś pokusił się o takie zakupy w celach seo? 

Chciałabym spróbować, oczywiście treści wysokiej jakości, dywersyfikacja anchorów i także czyste url'e. 

Wiadomo, nie byłyby to jedyne źródła linków. Prócz tego różnego rodzaju fora, trochę dobrych katalogów. Bez żadnych swl'i itp. 

Strona docelowa zoptymalizowana, posiadająca również wysokiej jakości treści na blogu (długie i nie pisane pod wyszukiwarki). 

Czy zauważył ktoś jakiegoś kopa po dodaniu np artykułu z linkiem do takiej Wp? Na niektórych portalach można dodać exact matche, więc łatwo taki wzrost zauważyć jeśli nastąpi.

Może źle to ujęłam, bo napisałam, że chciałabym spróbować, a już jestem w trakcie. Bardziej pasuje: chciałabym kontynuować. Wzrosty są, bo pojawiają się nowe słowa w long tailu, fraza główna jednak jeszcze nie weszła zbyt wysoko. Powoli coś rusza, ale może to też wynik tego, że dodaję ok 2 zoptymalizowanych artykułów w tygodniu na średnio 12 tys znaków.

Nie wiem czy ktoś będzie się chciał dzielić wiedzą w tym temacie. Jak nie to można usunąć tego posta ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności