Skocz do zawartości

WORDPRESS.COM ban za banem a za banem ban.

Rekomendowane odpowiedzi

Siemanko.

Trapi mnie gdzie znowu daje d**y.

Taka sytuacja. Mam sobie tysiąc kont na wordpress.com zweryfikowanych, z mailami itd.

Konta oczywiście wyprodukowane automatem (dokładnie ten 1000 zakupione).

No i zabieram się za ręczne ich ustawianie na początek - tzn wlatuje na każdy ustawiam jakiś szablon i wbijam pierwszy post (sama treść bez żadnego linka). I tak spreparowanego bloga indeksuje, podlinkowuje delikatnie i dopiero "za chwilę" zaczynam cokolwiek linkować z niego. Sytuacja dość naturalna, za każdym razem zmieniam IP, co by przezornie nie konfigurować 100 blogów z jednego itd.

Tak było do tej pory (problem jest od kilku dni).

Za każdym razem, w momencie dodania pierwszego postu - od razu ban.

wordpress_wsswpqh.png

Np wbijam treść w "About" (treść oczywiście turbo unikalna sieczka z automatu) robię upload - i jest ok.

Bloga widać w sieci, zero bezpodstawnych oskarżeń o spam :)

Ale lecę sobie z konfiguracją już 10 konta i za każdym razem jak tylko wbijam pierwszy post (jeszcze raz powtórzę; bez linka, tylko tekst plus dwa tagi albo jeden czasem jak się rozpędzę.

Gdzie daję ciała i co to zabezpieczenie ktoś wie może? :hmmm:

Wina kont, czy jednak gdzieś coś partacze. Myślę sobie, że gdyby konta już były spalone - to bym się nie zalogował, nie zmienił szablony, strony o mnie itd. Także nie wiem co ich jeszcze boli? Sieczka z automatu?

Dodam, że w ubiegłym tygodniu dokładnie taka sama sytuacja i wszystko śmigało, blogi poindeksowane czekają na nowe treści...

ricco-banner.png

• Odpowiedzi 35
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

dokładnie ten 1000 zakupione

zrób z siebie raz Hindusa :P i załóż "od zera", daj znać czy to samo (wcześniej zmień komputer)

E: potem kolejnego WP, też na tym samym PC (możesz żonglować IP, przeglądarkami, czyścić co sobie wymarzysz)

E2: spróbuj jeszcze na innym PC skorzystać z 1 zakupionego konta

Mam jeszcze jedną koncepcję, ale "na zaś potem"

Sygnaturkę z linkiem przyznam sobie po napisaniu 15 wartościowych postów. Prawdopodobnie nigdy.

Konik^Morski :)

No dobra, normalnie zapachniało curry w moim domu. Zrobiłem uczciwie jak wskazałeś po hindusku.

Rejestracja od zera na innym kompie, poczta aol.com (tamte były z yahoo ale nie mam pod ręką) - pstryk i światło, its working.

Blog jak ta lala. Powtórzyłem dokładnie tak samo każdy krok po kolei jak z poprzednimi.

mojszefkonikmorski.wordpress.com 

Ciekawe.

Zaraz sprawdzę na innym kompie kilka z tych kont, zobaczymy czy się wysypią. Generalnie używam jednego kompa do robótek ręcznych najczęściej :)

NEXT STEP:

Na zupełnie innym kompie, innej przeglądarce, innym IP, nawet co innego miałem na myśli robiąc kopiuj/wklej :)

BAN :) I dokładnie ten sam co poprzednio i dokładnie w tym samym momencie, wybieram szablon - ok, edytuję stronę o mnie -ok, wbijam pierwszy post - ban.

ricco-banner.png

Wytłumaczę Ci to tak ... Zrobiłem sobie kiedyś szablon do zakładania @ na mail.yandex.com. Można je założyć z 1 IP, setki i zweryfikować. Tyle tylko, że są tak oflagowane, że szybko przestają działać :)

Jak rozumiem, konto które kupiłeś zostało zbanowane na PC, na którym nigdy nie bawiłeś się w te sporty z wp ?

Sygnaturkę z linkiem przyznam sobie po napisaniu 15 wartościowych postów. Prawdopodobnie nigdy.

Jak rozumiem, konto które kupiłeś zostało zbanowane na PC, na którym nigdy nie bawiłeś się w te sporty z wp ?

Dokładnie tak.

Czyli, że muszą mieć jakieś terminy przydatności od rejestracji bo te tysiąc sztuk leżało sobie tydzień, nie miałem czasu i się kurzyło. Trochę ich wcześniej odpaliłem i leciały bez problemu.

ricco-banner.png

Czyli, że muszą mieć jakieś terminy przydatności

Niekoniecznie, imo były zakładane tak, że są powiązane z 1 userem. Założyłeś n-ty blog i tyle Ci wystarczy :P

Bardzo łatwo powiązać automatycznie PC pomimo zmiany IP, czyszczenia przeglądarki, jej zmiany etc.

E: podeślij mi na priv 1 takie konto, jeśli chcesz

Czyli, że - danie ciała nastąpiło podczas rejestracji kont.

Ehhh co za czasy, chcesz coś zrobić dobrze, zrób to sam :)

Żeby człowiek nie mógł uczciwie kupić kont na wordpresscom :crazy:

Dzięki Koniu za rozwianie wątpliwości :hi:

Ed:

Problem ostatecznie rozwiązany inaczej. Jednak wina Tuska.

(zawiniły ip z hma - tak więc nie polecam tego połączenia hma+wp.com).

ricco-banner.png

• 3 tygodnie później...

Dobrze jest też wiedzieć o tym, że wykrywanie użytkownika opiera się nie tylko o IP, ale też o maszynę z której działa - przy pomocy m.in. mechanizmów javascript i html5.

Generalnie zenek daje rady jak ma się dobre proxy. Wiele banów leci bo pozycjonery maja szablonowe zachowania :D Polecam konta po założeniu lekko przepompować bez linków, pododawać foto kotów i zapomnieć o nich na parę tygodni, logować się i biegać po menu admina. Również szablon założenie konta polecam włożyć nieco kreatywności. Dla nikogo już nie jest sekretem że wiele CMS ma już możliwość definiować minimalny czas wypełnienia form. Chyba nikt nie myśli, że człowiek potrafi założyć konto na miejscówce w 1,2 sek. Mam teorie, że konta założone własnie w taki "szybki" sposób, trafiają to innej puli, tak jak by "na dywanik"

Generalnie zenek daje rady jak ma się dobre proxy. Wiele banów leci bo pozycjonery maja szablonowe zachowania :D Polecam konta po założeniu lekko przepompować bez linków, pododawać foto kotów i zapomnieć o nich na parę tygodni, logować się i biegać po menu admina.

(...)

Mam teorie, że konta założone własnie w taki "szybki" sposób, trafiają to innej puli, tak jak by "na dywanik"

Wszystko się zgadza ale problematycznie się robi, jak chcesz tak 'unaturalnić' kilka setek albo tysięcy kont. Parę sztuk można jak mawia klasyk 'zrobić z siebie hindusa' ;) ale większe ilości jest kłopot. Ja oczywiście porwałem się od razu na tysiące kont i leciały bany... Powiedzmy, że już opanowałem sytuację na swoje potrzeby. Pomocne jest zmienne IP (jak już wspomniałem wcześniej, tymi z HMA można napalić w piecu jak ktoś potrafi). I kilka jeszcze innych ruchów i blogi żyją. 

ricco-banner.png

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności