Skocz do zawartości

kod śledzenia dla subdomen

siutek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Kilka lat temu zarejestrowałem zobie domenę mojadomena.pl i uruchomiłem dla niej kod Google Analytics dla pojedynczej witryny. Ostatnio stworzyłem subdomenę blog.mojadomena.pl na której mam wordpressa i chciałbym również dodać ją do śledzenia google.

Chciałbym jednak aby przejście ze strony mojadomena.pl na blog.mojadomena.pl było traktowane jak wizyta człowieka z zewnątrz, jakby przyszedł do mnie ze strony czy to onetu, google, wp czy skądkolwiek indziej.

W drugą stronę tak samo. Obie witryny mimo tych zamych domen głównych mają być dla siebie obce.

Co mam zatem przerobić w kodzie śledzenia analytics, by taki efekt osiągnąćquestionmark.gif czy muszę jakoś przerabiać obecny widok usługi w GA? czy mam wygenerować całkiem nowy kod?

Proszę o dość łopatologiczne wskazówki, bo na koncie GA nie widzę niczego co mogłoby być pomocne w mojej obecnej sytuacji.

Hmm czyli masz Universala? Bo on chyba ustawia cookie dla najwyższej domeny (czy jak to tam się nazywało) domyślnie bez ustawiania śledzenia między domenami. A może warto spróbować przy tworzeniu trackera nadpisywać "cookieDomain" ? Wtedy jak mniemam będzie ustawiało dla każdej osobne ciasteczko czyli masz to co chciałeś - osobne wizyty i użytkowników.

https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/advanced#creation

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności